Leerkrachten: Juf Ilmy Westhoff.
Op woensdag staat juf Joke Brants voor de groep.

Email: i.westhoff@dslwvo.nl  -  j.brants@dslwvo.nl

NIEUWS UIT DE GROEP

Nieuws uit groep 2 - 08-11-2021

Het thema ‘Herfst’ is afgesloten. En we zijn alweer met de volgende thema’s begonnen. We zijn begonnen met het thema ‘Gezondheid’ en natuurlijk mogen wij Sinterklaas niet vergeten.

Sinterklaas
Wij vieren op vrijdag 3 december het Sinterklaasfeest. Om het feest leuk te houden, is het belangrijk dat de kinderen die niet geloven dit voor zichzelf houden.

Baby nieuws
Ly-Naisha heeft een zusje gekregen. Van harte gefeliciteerd!

Welkom
Na een korte onderbreking is Anisah weer terug bij ons in groep 2. Wij zijn blij dat je er weer bent!

Afscheid
Helaas hebben we afscheid genomen van D'Shawn. Hij is verhuisd naar een andere stad. Ook Khushal is naar een nieuwe school gegaan. Heel veel plezier op jullie nieuwe school. Wij gaan jullie missen!

Jarigen
De jarigen deze maand zijn:
- Aqeel, 14 november
- Khushal, 27 november

De letter ‘s’.
Op dit moment zijn we aan het oefenen met de letter ‘s’. Deze letter is natuurlijk van Sinterklaas maar ook van Salahuddin, Sergei en Shanaya. Een aantal kinderen hebben de letter ook ergens anders in hun naam. En sommige hebben er zelfs twee. De letters: ‘e, ee, d, h en l’ kennen wij ook al een beetje.

Activiteiten thema gezondheid en Sinterklaas
Gezond buiten Bewegen is gezond.
Spreek met uw kind af dat u een week lang elke dag iets aan bewegen doet. Iedere dag mag een van u kiezen wat de activiteit zal worden: naar de winkel fietsen, samen een rondje wandelen, touwtje springen, voetballen, enzovoort. U kunt dan samen op een kalender bijhouden wat u samen gedaan heeft.

Gezond in huis
Bekijk samen een welke EHBO-spullen er in huis aanwezig zijn. Waar liggen ze? Waarvoor kun je ze gebruiken? Plak een pleister op elkaars arm. Waarvoor gebruik je een pincet? Waarom zijn er verschillende maten pleisters? Laat uw kind een knuffel verbinden en verzorgen.

Gezondheid op de bank
Zet de knuffels van uw kind naast elkaar op de bank. Vertel uw kind dat hij of zij de dokter is en dat alle knuffels een beetje ziek zijn. De dokter moet de knuffels vertellen wat ze moeten doen om zich beter te voelen. Bedenk samen wat de knuffels mankeert: een bloedneus, buikpijn, keelpijn, enzovoort. Laat uw kind oplossingen bedenken.

Gezondheid uit de supermarkt
Laat uw kind eens helpen met het uitpakken van de boodschappen. Sorteer een aantal boodschappen op ‘gezond’ en ‘ongezond’. Bespreek met uw kind de verschillende producten en waarom het belangrijk is om gezond te eten.

De letter ‘S’
De letter ‘s’ is natuurlijk de eerste letter van Sinterklaas. Bedenk samen met uw kind woorden of namen met deze letter.

Sinterklaas
Zet samen met uw kind een keer de schoen. Bespreek wat een goede plek is om de schoen neer te zetten en zing samen wat Sinterklaas liedjes. Misschien doet Sinterklaas dan wel wat lekkers of leuks in de schoen van uw kind. ͧͨͩͪ U kunt uw kind naar het Sinterklaasjournaal laten kijken. Dat is elke dag op NPO 3 om 18.00 uur. (Wij kijken het ook terug in de klas.)

De kinderen drinken water bij het fruit eten. Mocht uw kind bij het brood eten wat anders drinken, dan kunt u een extra flesje of een pakje drinken meegeven. Krijgt uw kind alleen iets anders mee dan water, dan moeten ze uit een schoolbeker water drinken. Dat willen wij voorkomen i.v.m. Corona.

Groetjes juf Ciska, juf Joke en juf Ilmy