Agenda

maandag 24 april
vrijdag 5 mei
Meivakantie
donderdag 11 mei
Groep 7 en 8 gaan naar de voorstelling "De Aladdin van het Afrikaanderplein"
Omschrijving activiteit: Op het bruisende Afrikaanderplein in Rotterdam helpt Aladdin zijn moeder op de markt met haar marktkraam. Tussen de kraampjes met groenten en kruiden gebeurt altijd wel wat! Hier voelt hij zich thuis. Op een dag besluit de moeder van Aladdin om ook op de markt van het Noordplein te gaan staan. Tussen de peperdure cappuccino’s met havermelk, roombotercroissants en biologische superbessen voelt Aladdin zich niet echt op zijn gemak. Hij durft niemand te vertellen dat hij eigenlijk op het Afrikaanderplein woont. Vooral niet aan Jasmijn, de dochter van de ‘groentejuwelier’. Om indruk te maken doet Aladdin zich anders voor dan hij werkelijk is… Maar hoe lang houdt hij dat nog vol? Geïnspireerd op het bekende verhaal uit Duizend-en-een-nacht. Deze voorstelling is in het Hofpleintheater. De kinderen worden er met de bus naar toe gebracht en weer terug naar school. Op 9 juni zal er naar aanleiding van deze voorstelling een workshop op school gegeven worden voor deze groepen.
7 8
donderdag 11 mei 10:00
14:00
Groep 1, 2 en 3 gaan naar Diergaarde Blijdorp
De kinderen volgen daar een les over het Oceanium.
1 2 3
zondag 14 mei
Moederdag
Wij wensen alle moeders een hele fijne Moederdag!
donderdag 18 mei
vrijdag 19 mei
Hemelvaartvakantie
dinsdag 23 mei 14:00
15:00
Bijeenkomst voor ouders uit groep 7 en 8 door o.a. de wijkagent
Beste ouders van groep 7 en 8, In de media zijn er de laatste tijd regelmatig berichten over basisschoolkinderen op Zuid, die worden aangesproken door jongeren. De kinderen worden benaderd om ‘klusjes’ te doen, die in een later stadium kunnen leiden tot criminele activiteiten. Omdat wij onze leerlingen hiertegen willen beschermen, organiseren wij een bijeenkomst voor de ouders van groep 7 en 8. We hebben de wijkagent en zijn collega bereid gevonden om hierover informatie en uitleg te komen geven. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden op school, op dinsdag 23 mei, om 14.00 uur. We nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. Met vriendelijke groeten, Maurice Schnitker (wijkagent), Claudia Kaashoek, Karen Smits, Joke Brants, Ayfer Taskin.
7 8
woensdag 24 mei 8:45
11:15
Groep 8 krijgt deze ochtend LOB (Loopbaan oriëntatie)
De leerlingen van groep 8 bezoeken in drie groepen 3 verschillende bedrijven, namelijk Laurens aan de Mathenesserlaan, Audi Centrum Rotterdam aan de Zuiderparkweg en Cordeel aan de Boompjes. Ze krijgen daar een actieve rondleiding. Daarna gaan ze weer terug naar school en gaan in groepjes aan de slag om een presentatie te maken en vertellen.
8
donderdag 25 mei
Groep 1 en 2 krijgen 's morgens de activiteit "Voetjebal"
Omschrijving: de kinderen uit groep 1 en 2 krijgen in het speellokaal voetballes van iemand van Feyenoord.
1 2
vrijdag 26 mei
Groep 8 heeft deze dag "Feyenoord profdag"
Omschrijving: De leerlingen van groep 8 hebben vandaag een leuke dag voor de boeg. Zo krijgen zij een training van iemand van Feyenoord op Sportcomplex Olympia, lunchen zij op de Giovanni van Bronckhorst-tribune, brengen een bezoek aan het Feyenoordmuseum, is er een eindpresentatie en een "persconferentie" met een profspeler van Feyenoord.
8
maandag 29 mei
2e Pinksterdag
De school en Peuterschool zijn gesloten.