Oranjenieuws 15 juli 2020
15-07-2020 12:36
Met in deze brief nieuws over het afscheid van groep 8, de zomervakantie, leerlingen groep 2, de jarigen van komende twee weken en de ouderkamer.

Woensdag 15 juli 2020

Het schooljaar zit er (bijna) op! Wat als een gewoon schooljaar begon is geëindigd als een heel bijzonder en raar schooljaar waarin we veel leuke activiteiten, zoals uitstapjes, het schoolreisje en het kamp niet door konden laten gaan vanwege het Coronavirus. Ook konden er daarom dit jaar geen schoolfoto’s gemaakt worden.

Van u als ouders/verzorgers hebben wij veel moeten vragen doordat de kinderen vele weken thuis onderwijs moesten krijgen en u thuis uw kind(eren) moest helpen.

Laten we met elkaar hopen dat het nieuwe schooljaar weer wat meer “normaal” zal verlopen, compleet met alle leuke uitjes die erbij horen en met het persoonlijke contact met u als ouders/verzorgers.

Afscheid groep 8
Eergisteren hebben we de leerlingen van groep 8 uitgezwaaid. Overdag is er voor deze leerlingen een leuke activiteit geweest. ’s Avonds hebben de leerlingen samen met het team gegeten en daarna was het dan echt zover; het officiële afscheid van de basisschool. We wensen alle leerlingen heel veel succes op hun nieuwe school.

In onze vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen waar de leerlingen allemaal naar toe gaan. Helaas stond er één naam niet bij in de papieren versie. Daarom willen wij nog even Saulo aan ons lijstje toevoegen. Hij gaat na de zomervakantie starten op Veenoord en gaat naar het VMBO.

Zomervakantie
Voor de leerlingen van groep 1 t/m 8 begint de zomervakantie op vrijdag 17 juli 2020.

De peuterspeelzaal is op vrijdag 17 juli wel open!

De zomervakantie duurt tot en met vrijdag 28 augustus. De eerste schooldag in het nieuwe schooljaar is op maandag 31 augustus.

Als u vertrekt naar het buitenland, kijk dan goed of u naar een land of landstreek vertrekt met code oranje. Indien u naar een land bent geweest met code oranje, dan moet u bij terugkomst met het gezin 2 weken in quarantaine. Deze quarantaine moet afgelopen zijn als de school weer begint.

Dat betekent dus dat u op zondag 16 augustus weer thuis moet zijn zodat de kinderen op 31 augustus kunnen starten op school. U begrijpt dat dit geen regels zijn van onze school, deze worden voor ons bepaald en gelden voor alle scholen.

LATEN WE MET ELKAAR ZORGEN VOOR EEN CORONA-VRIJE SCHOOL.

Leerlingen groep 2
Na de zomervakantie gaan de leerlingen die nu in groep 2 zitten naar de bovenetage naar groep 3. Net zoals de leerlingen van de groepen 4 t/m 8 verzamelen de leerlingen zich bij de juf die staat te wachten op het plein. De leerlingen die starten in groep 3 gaan bij Juf Ellen of Juf Danielle in de rij staan op het plein. (Zij staan naast het fietsenhok klaar om een rij te vormen met de kinderen.) De kinderen gaan dan samen met de juf naar boven. Normaal gesproken mogen de ouders de eerste week mee naar de klas, maar gezien de huidige maatregelen rondom het Coronavirus is dit helaas dit jaar niet mogelijk omdat dan de 1,5 meter afstand niet aangehouden kan worden.

Wij feliciteren onze jarigen van de komende twee weken.
De jarigen van augustus feliciteren wij in de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar!

14 juli : Aliki, 7 jaar
20 juli : Safa, 9 jaar
21 juli : Javey, 9 jaar
22 juli : Daniela, 11 jaar
25 juli : Elisa, 7 jaar
26 juli : Djon, 11 jaar
27 juli : Jah-Kayin, 6 jaar
30 juli : Mohamed, 11 jaar
31 juli : Raynaigel, 10 jaar
Van harte gefeliciteerd allemaal!

Ouderkamer
Na de zomervakantie hopen wij u te kunnen laten weten of de activiteiten weer van start zullen gaan in de ouderkamer en zo ja in welke vorm.

Wij wensen u en de kinderen een hele fijne zomervakantie!

Wij zien u en de kinderen graag gezond en uitgerust weer terug op maandag 31 augustus 2020.