Oranjenieuws 19 mei 2020
19-05-2020 13:38
Met in deze brief nieuws over het opstarten op school, vrije dagen, suikerfeest, de verschillende uitstapjes, de schoolfotograaf, het kamp, de schoolreis, onze jarigen en nieuws uit de ouderkamer.

Dinsdag 19 mei 2020

Vorige week dinsdag zijn wij weer gestart met halve groepen op de maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Wat is het weer fijn om de kinderen in de klas te zien en kinderstemmen in de school te horen! En wat wordt er hard gewerkt!

Wij proberen wat hygiëne en afstand houden betreft ons zoveel mogelijk aan de richtlijnen van het RIVM te houden. Dat betekent dat er dispensers met desinfectiemiddel bij de ingangen staan, er in de klassen voldoende zeep en papieren handdoekjes aanwezig zijn en dat er tussen de middag extra schoon zal worden gemaakt.

Van u als ouder vragen wij u om uw kind achter de lijn bij school af te zetten (dus achter het grote speeltoestel op het plein en achter de hekken op het plein nabij de school). Er is voor de ouders geen toegang in het gedeelte tussen de school en de schuur. De kinderen gaan, zoals gebruikelijk, bij de leerkracht in de rij staan op het plein voor de school.

Peuters gaan in de vakken staan achter de schuur. Daar worden ze opgehaald door de juffen van de peuterspeelzaal. Om zo weinig mogelijk volwassenen in de school te hebben is het niet toegestaan dat ouders in school komen. Heeft u een vraag aan de leerkracht? Stuurt u dan een email (de adressen kunt u vinden op onze site) of geef een briefje mee aan uw kind.

Vrije dagen
Op de volgende dagen is er géén les:

do. 21 en vr. 22 mei:
Hemelvaartvakantie

ma. 1 juni:
Pinksteren

di. 2 juni:
Studiedag voor het team. Groep 1 t/m 8 is vrij. De peuterspeelzaal is wel open.

ma. 22 juni:
Studiedag voor het team. Groep 1 t/m 8 is vrij. De peuterspeelzaal is wel open.

Suikerfeest
Komend weekend wordt het Suikerfeest gevierd. Als u dit thuis viert zal ook het Suikerfeest er voor u en uw familie dit jaar door de Corona maatregelen er wellicht anders uitzien dan dat u bent gewend. Wij hopen dat u er met elkaar toch een fijne dag van kunt maken.

Activiteiten

In verband met de huidige omstandigheden zullen er voorlopig geen activiteiten plaats vinden zoals bijv. uitstapjes, collegetour etc.

Schoolfotograaf
De geplande afspraak met de schoolfotograaf hebben wij voor dit jaar i.v.m. de maatregelen rondom het corona virus helaas af moeten zeggen.

Kamp
Wij vinden het heel erg jammer en begrijpen dat de kinderen er naar uit hebben gekeken, maar het kamp kan dit jaar vanwege de maatregelen rondom het coronavirus helaas niet doorgaan.

Als u al betaald heeft, wat doen we met de bijdrage voor het kamp?

• Groep 7: Ouders van leerlingen uit groep 7 die het kampgeld hebben voldaan. De bijdrage voor het kamp nemen wij mee naar het komende schooljaar als we (hopelijk wel) op kamp kunnen.
• Groep 8: Ouders van leerlingen uit groep 8 die het kampgeld hebben voldaan krijgen het bedrag terug.

Ouders die het schoolgeld van € 20,00 nog niet hebben voldaan willen wij vragen dit alsnog te betalen.

Schoolreis
We weten dat de kinderen er altijd naar uitkijken, maar ook het jaarlijkse schoolreisje hebben wij helaas af moeten zeggen vanwege de huidige situatie.
Als u al betaald heeft, wat doen we met de bijdrage voor het schoolreisje?

• Voor ouders uit de huidige groepen 1 t/m 6 die het schoolreisje al betaald hebben, nemen wij het bedrag dat al voldaan is voor het schoolreisje mee naar het komende schooljaar. Deze ouders hoeven volgend schooljaar dan alleen het schoolgeld te voldoen.
• Voor leerlingen die dit jaar in groep 6 zitten en volgend schooljaar naar groep 7 gaan zal het bedrag dat al betaald is voor het schoolreisje verrekend worden met de bijdrage voor het kamp.

Ouders die het schoolgeld van € 20,00 nog niet hebben voldaan vragen wij om dit nog wel te betalen.

Meedoen
Er zijn ouders waarvan de bijdrage voor het schoolreisje of voor het kamp voldaan is via de Stichting Meedoen. Karen is aan het uitzoeken wat er met deze bedragen moet gebeuren.
Zodra wij meer weten informeren wij u natuurlijk hierover via het Oranjenieuws.

Wij feliciteren onze jarigen van vorige en deze week.

06 mei : Ahmet, 12 jaar
10 mei : Yassin, 10 jaar
10 mei : Mieke, 50 jaar
11 mei : Safwan, 5 jaar
11 mei : Gülsen, 11 jaar
13 mei : Mariyam, 5 jaar
17 mei : Nyangela, 9 jaar
18 mei : Marlies (administratie)
22 mei : Sue-Yeanelly, 9 jaar

Van harte gefeliciteerd!

Tot 1 juni wordt er niet getrakteerd!

Ouderkamer
U heeft al kunnen lezen in deze brief dat in verband met de maatregelen in de school rondom het coronavirus de school tijdelijk niet geopend is voor ouders. Dat betekent ook dat de ouderkamer gesloten is en er geen activiteiten plaats zullen vinden voor ouders.

Het koffiedrinken op maandagmorgen, de taallessen, de overstap etc. komen dus voorlopig te vervallen. Zodra wij deze activiteiten weer opstarten laten wij u dit natuurlijk zo snel mogelijk weten.