Oranjenieuws 10 maart 2020
10-03-2020 14:55
Met in deze brief nieuws over de activiteiten op school, het schoolgeld, aanmelden digitale nieuwsbrief, het schoolfruit, onze jarige van deze week, nieuws uit de ouderkamer en de activiteiten ouderkamer.

Dinsdag 10 maart 2020

Deze week vinden de rapportgesprekken plaats voor ouders met een kind in groep 3 t/m groep 7. De ouders van groep 8 hebben onlangs in de adviesgesprekken al gesproken over de vorderingen van hun kind. Uw kind mag meekomen naar het gesprek. Kunt u niet komen op de dag/tijd die op het briefje staat dat uw kind heeft meegekregen, geeft u dit dan alstublieft door aan de leerkracht van uw kind!

di. 10 en woe. 11 mrt.:
Rapportgesprekken groepen 3 t/m 7

ma. 16 t/m vr. 20 mrt. :
Week van de lentekriebels

ma. 16 maart:
Groep 5 en groep 6 gaan naar Circus Rotjeknor

di. 24 maart:
Groep 1 en groep 2 gaan naar Educatieve Tuin “De Enk” voor de les “Kleine beestjes”.

Groep 3/4 krijgt de activiteit “Zoektocht naar de schat”, een piratenhoorspel

do. 26 maart:
Groep 3/4 gaat naar het Natuurhistorisch Museum voor de les “Wie is de dief?”

vr. 27 maart:
Groep 6 gaat naar het Natuurhistorisch Museum voor de les “Wereldnatuur”

di. 31 maart:
Schoolfotograaf - leerlingen van groep 8 moeten om 08.00 uur aanwezig zijn i.v.m. het maken van
de afscheidsfoto met de meesters en juffen.

Schoolgeld
Wij willen de ouders die het schoolgeld nog niet (of nog niet helemaal) hebben voldaan vragen om ervoor te zorgen dat het gehele schoolgeld uiterlijk 31 maart 2020 is voldaan. Ouders waarvan de schoolreis/kamp is voldaan via “Meedoen” vragen wij om nog wel de € 20,00 aan schoolgeld te voldoen. Van het schoolgeld betalen wij namelijk de leuke dingen waar wij als school geen geld voor krijgen van de overheid zoals bijv. de Kinderboekenweek, het Sinterklaas- en kerstfeest, Pasen, de sportdag etc.

De kosten bedragen:
Groep 1 t/m 6 : € 20,00 schoolfonds + € 30,00 schoolreis = € 50,00
Groep 7 en 8 : € 20,00 schoolfonds + € 80,00 kamp = € 100,00

U kunt het bedrag overmaken op onze rekening nr. NL86 ABNA 0413727874 graag onder vermelding van de naam en groep van uw kind.

Heeft u inmiddels betaald? Dan willen wij u hartelijk bedanken voor uw bijdrage!

Aanmelden “Oranjenieuws” via de mail
Van een aantal ouders hoorde wij dat zij deze nieuwsbrief niet per mail ontvangen terwijl ze dit wel zouden willen. Wij sturen niet ongevraagd/automatisch “Het Oranjenieuws” naar de ouders waarvan wij een email adres hebben. Wij willen u vrij laten in uw keuze of u deze brief wel of niet via de mail wilt ontvangen. Als u onze nieuwsbrief via de mail wilt ontvangen, gaat u dan naar onze site: www.pcbs-willemvanoranje.nl Als u aan de linkerkant van het scherm kijkt ziet u in het oranje vlak staan “aanmelden nieuwsbrief”. Als u dit aanklikt en hier uw gegevens invult krijgt u voortaan iedere week de nieuwsbrief via de mail. U kunt ook bij Joke in de ouderkamer een formulier halen en daarop uw gegevens invullen. Dan voeren wij deze voor u in.

Schoolfruit – wat staat er deze week op het menu?
Woensdag : grapefruit – ¼ per leerling
Donderdag : appel
Vrijdag : halfbloedsinaasappel – ½ per leerling

13 maart : Furbiën, 12 jaar

Gefeliciteerd!

Gaat uw kind trakteren? Éen is genoeg en klein is oké!

OUDERKAMER
Iedere maandag is er van 08.30 uur tot 09.30 uur koffie drinken in de ouderkamer. Op sommige maandagen zal er tijdens het koffie drinken een voorlichtingsbijeenkomst zijn. Hiervan houden wij u op de hoogte door middel van de onderstaande agenda.

Voorleesexpres
Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. We hopen zo dat taal en leesplezier zich verder ontwikkelt. U kunt zich via Joke opgeven.

Taalcursus in de ouderkamer
Elke dinsdagochtend van 8.45 -12.00 uur.
Wilt u zich opgeven voor de volgende taalcursus, dat kan bij Joke.

Groep 3 overstap
Dinsdag 24 maart om 14.30 uur overstap in de ouderkamer.

Agenda ouderkamer
ma. 16 maart: