Oranjenieuws 18 februari 2020
18-02-2020 14:54
Met in deze brief nieuws over de activiteiten op school, studiedag voor het team, de voorjaarsvakantie, afscheid van Kalifa, vakantieactiviteit, de schooltandarts, het schoolfruit, onze jarigen van de komende twee weken, de wijkagent op de koffie in de ouderkamer, taalcursus, overstap groep 3 en de agenda van de ouderkamer.

Dinsdag 18 februari 2020

Nog een paar dagen en dan hebben we een weekje voorjaarsvakantie. Even lekker weer tot rust komen voor de leerlingen na de Citotoetsen van afgelopen weken. Wij wensen u en de kinderen een fijne week en hopen dat het zonnetje zich ook af en toe laat zien zodat de kinderen ook lekker naar buiten kunnen om te spelen.

vr. 21 februari:
Studiedag voor het team, de leerlingen zijn vrij. De peuterspeelzaal is wel open deze dag.

ma. 24 – vr. 28 feb. :
Voorjaarsvakantie

di. 3 maart:
Groep 1 en 2 hebben de workshop “Alberts boom” in de klas.

di. 11 en woe. 12 mrt.: Rapportgesprekken groepen 3 t/m 8

ma. 16 maart:
Groep 5 en groep 6 gaan naar Circus Rotjeknor

di. 24 maart:
Groep 1 en groep 2 gaan naar Educatieve Tuin “De Enk” voor de les “Kleine beestjes”.

di. 24 maart:
Groep 3/4 krijgt de activiteit “Zoektocht naar de schat”, een piratenhoorspel

do. 26 maart:
Groep 3/4 gaat naar het Natuurhistorisch Museum voor de les “Wie is de dief?”

di. 31 maart:
Schoolfotograaf - leerlingen van groep 8 moeten uiterlijk om 08.10 uur aanwezig zijn i.v.m. het maken van de afscheidsfoto met de meesters en juffen.

Studiedag
In verband met een studiedag voor het team zijn de leerlingen van groep 1 t/m 8 vrij op vrijdag 21 februari. De peuterspeelzaal is deze dag wel open.

Voorjaarsvakantie
Vanwege de voorjaarsvakantie zijn de school en de peuterspeelzaal gesloten van maandag 24 februari t/m vrijdag 28 februari.

Afscheid Kalifa
Deze week zullen wij helaas afscheid moeten nemen van Kalifa. Na de voorjaarsvakantie gaat zij werken op een school die dichter bij haar in de buurt is. Wij zullen haar zeker gaan missen en wensen haar heel erg veel succes met haar nieuwe baan!

Omdat Danielle niet alle dagen voor de groep kan staan zal ze samen met Ellen (nu nog leerkracht in groep 1) voor de klas gaan staan. De nieuwe formatie komt er als volgt uit te zien:

maandag tot en met donderdag : Sharifa
vrijdag : Ciska

maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag: Ilmy
woensdag: Joke

maandag en dinsdag : Ellen
woensdag en donderdag : Danielle
vrijdag : Ellen en Danielle (om de beurt).

Vakantieactiviteit
De Sport & Cultuurclub Hillesluis organiseert op donderdag 27 februari, dus in de vakantie, een open activiteitenmiddag. Alle kinderen mogen daar aan meedoen. (Dus niet alleen de kinderen van de naschoolse activiteiten.) De activiteiten vinden plaats in het Huis van de wijk, Hillevliet 90 van 14.00-17.00 uur. De ouders mogen ook mee. Er zijn geen kosten aan verbonden. Heeft u vragen? Bel dan naar: 06 - 53 19 61 73

Schooltandarts
Deze week worden de kinderen die zich aan hebben gemeld voor de schooltandarts in groepjes opgehaald om naar de schooltandarts te gaan voor de halfjaarlijkse controle.

Schoolfruit – wat staat er deze week op het menu?
Woensdag : appel en wortels
Donderdag : kiwi
Vrijdag : studiedag – geen fruit/groente

19 februari : Saulo, 12 jaar
21 februari : Tuana, 11 jaar
23 februari : Eslem, 6 jaar

Gefeliciteerd allemaal!

Gaat uw kind trakteren? Éen is genoeg en klein is oké!

OUDERKAMER
Iedere maandag is er van 08.30 uur tot 09.30 uur koffie drinken in de ouderkamer. Op sommige maandagen zal er tijdens het koffie drinken een voorlichtingsbijeenkomst zijn. Hiervan houden wij u op de hoogte door middel van de onderstaande agenda.

Maurice Schnitker, wijkagent
Op maandag 2 maart is onze wijkagent aanwezig in de ouderkamer. Zijn er vragen of problemen dan kunt u die met hem bespreken.

Taalcursus in de ouderkamer
Elke dinsdagochtend van 8.45 -12.00 uur. Wilt u zich opgeven voor de volgende taalcursus, dat kan bij Joke.

Groep 3 overstap
Dinsdag18 februari is overstap geweest. Als u daar niet bij kon zijn, kunt u de spullen bij Joke ophalen. Dit kan op donderdag 20 februari om 8.30 uur of om 12.00 uur in de ouderkamer.

Agenda ouderkamer
ma. 2 maart : 08.30 tot 09.30 uur - wijkagent Maurice