Oranjenieuws 28 januari 2020
28-01-2020 14:18
Met in deze brief nieuws over de activiteiten, de staking van donderdag 30 en vrijdag 31 januari, het schoolgeld, schoolfruit, MR verkiezingen, onze jarigen van deze week en nieuwtjes uit en de agenda van de ouderkamer.

Dinsdag 28 januari 2020

DONDERDAG 30 EN VRIJDAG 31 JANUARI 2020 IS DE SCHOOL GESLOTEN I.V.M. EEN STAKING IN HET ONDERWIJS.

De peuterspeelzaal is deze dagen wel open.

do. 30 en vr. 31 jan.:
Deze dagen is er een onderwijsstaking. De school is gesloten. De peuterspeelzaal is deze dagen wel open.

di. 4 februari:
In verband met de inspectie van het speellokaal (het speellokaal moet ’s middags leeg zijn), hebben de kinderen van groep 1 en 2 deze middag géén gym.

do. 6 februari:
Collegetour voor groep 7/8. Te gast zijn een tandartsassistente en een mondhygiëniste van Sanakids.
Locatie: Willem van Oranje

vr. 7 februari:
De clipdance van 31 januari was komen te vervallen i.v.m. de staking. Deze 2de workshop dansen zal deze dag worden gegeven.

do. 13 februari :
Groep 7/8 gaat op scholenbezoek bij SG Hugo de Groot.

di. 18 en woe. 19 feb. :
Adviesgesprekken groep 8

vr. 21 februari :
Studiedag voor het team, de leerlingen zijn vrij. De peuterspeelzaal is wel open deze dag.

ma. 24 – vr. 28 feb. :
Voorjaarsvakantie

di. 11 en woe. 12 mrt.:
Rapportgesprekken groepen 3 t/m 8

Staking 30 en 31 januari
Met het team hebben we uitgebreid gesproken over de staking. Het liefst willen we werken met de kinderen en ze veel leren. We hebben een prachtig vak, maar dat wordt overschaduwd door de zorgen die er zijn. De grootste zorg is het lerarentekort. Als er nu een griepgolf komt en er worden leerkrachten ziek, hebben we geen vervanging. Dat betekent dat we groepen naar huis moeten sturen. Dat geldt niet alleen voor onze school, we horen het van alle scholen in Rotterdam-Zuid.
Dat willen we niet en daar moet iets voor gevonden worden. Daarom hebben we besloten om op 30 en 31 januari mee te doen met de staking om aan het ministerie duidelijk te maken dat het probleem in Rotterdam heel groot is. Als team gaan we naar de bijeenkomst die georganiseerd wordt om met elkaar te spreken over mogelijke oplossingen en om vol inspiratie weer terug te komen in de school. ER IS DUS GEEN SCHOOL OP 30 EN 31 JANUARI. De Peuterschool zal wel gewoon open zijn.

Schoolgeld
Denkt u er aan dat het gehele schoolgeld vóór 31 maart moet zijn voldaan?

• De kosten voor groep 1 t/m 6 zijn € 50,00 (schoolfonds en schoolreisje).
• De kosten voor groep 7 en 8 zijn € 100,00 (schoolfonds en kamp).

Tot op heden heeft nog maar 19% van de ouders het schoolgeld geheel (of gedeeltelijk) voldaan. Wij willen u vriendelijk verzoeken ervoor te zorgen dat het schoolgeld op tijd wordt voldaan omdat wij nu al kosten hebben moeten maken voor de schoolreis en het kamp. Indien voor uw kind via de Meedoen het schoolreisje of kamp wordt betaald willen wij u wel vragen om de € 20,00 schoolfonds te betalen. Van het schoolfonds betalen wij o.a. het Sinterklaasfeest, Kerstfeest, Kinderboekenweek, Pasen en de sportdag. Hiervoor krijgen wij geen subsidie. Zonder uw bijdrage kunnen wij deze activiteiten niet organiseren.

Schoolfruit – wat staat er deze week op het menu?
Woensdag : meloen – 1 per 19 leerlingen

In verband met de staking in het onderwijs op donderdag en vrijdag en om het fruit niet te laten bederven, zal het fruit van donderdag en vrijdag (2 mandarijnen en 1 sinaasappel per leerling) op woensdag mee worden gegeven naar huis.

MR verkiezingen - Oproep kandidaatstelling lid OMR
Vanwege het aflopen van de termijn van het lidmaatschap van Ehsha Ahmed (ouder-geleding van de Medezeggenschapsraad), roepen wij u op om een eventueel lidmaatschap als ouder te overwegen. Overigens zal Ehsha zich wel weer verkiesbaar stellen. Als u zich herkent in onderstaande profielschets en u beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift, dan kunt u zich als kandidaat melden.

Bent u een ouder die:
- het belangrijk vindt om inspraak te hebben op de school waarop uw kind(eren) zit(ten)?
- het een uitdaging vindt om de mening van andere ouders te vertegenwoordigen?
- het interessant vindt om direct betrokken te zijn bij praktische schoolzaken?
- het leuk vindt om het bovenstaande te delen met één andere ouder (ouder-geleding) en twee
leerkrachten (personeelsgeleding)?
- tijd heeft om ongeveer zesmaal per jaar na schooltijd ± één uur in vergadering bijeen te komen?

U kunt zich tot vrijdag 21 februari a.s. aanmelden bij Mieke Groen (voorzitter/secretaris MR, leerkracht groep 7/8). Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen, dan kunt u zich tot haar wenden. Bij aanmelding als kandidaat zal eerst een informatief gesprek plaatsvinden met Sandra de Vette (directeur).

Wij feliciteren onze jarige van komende week.

28 januari : Miray, 5 jaar
29 januari : Ilgar, 10 jaar
31 januari : Târik, 10 jaar
3 februari : Kerim, 7 jaar

Gaat uw kind trakteren? Eén is genoeg en klein is oké!

OUDERKAMER
Iedere maandag is er van 08.30 uur tot 09.30 uur koffie drinken in de ouderkamer. Op sommige maandagen zal er tijdens het koffie drinken een voorlichtingsbijeenkomst zijn. Hiervan houden wij u op de hoogte door middel van de onderstaande agenda.

Voorleesexpres
Maandag 10 februari komt Ellen jullie uitleg geven over de Voorlees Expres. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. We hopen zo dat taal en leesplezier zich verder ontwikkelt.

Groep 3 overstap
Oefenbladen veilig en vlot op te halen bij Joke.

Agenda ouderkamer
ma. 03 februari : 08.30 tot 09.30 uur - koffie drinken in de ouderkamer.
di. 04 februari : 08.30 tot 11.30 uur – taalcursus
ma. 10 februari : 08.30 tot 09.30 uur - koffie drinken in de ouderkamer.
di. 11 februari : 08.30 tot 11.30 uur – taalcursus

Thuis in taal
Groep 1 en 2 : iedere donderdag van 08.30 uur tot 09.30 uur.
Groep 3/4 : iedere dinsdag van 08.30 uur tot 09.30 uur.