Oranjenieuws 21 januari 2020
21-01-2020 14:02
Met in deze brief nieuws over de activiteiten, de staking, babynieuws, onze jarige van deze week, thuis in taal, taalcursus, de wijkagent en de agenda van de ouderkamer.

Dinsdag 21 januari 2020

DONDERDAG 30 EN VRIJDAG 31 JANUARI 2020 IS DE SCHOOL GESLOTEN I.V.M. EEN STAKING IN HET ONDERWIJS.

De peuterspeelzaal is deze dagen wel open.

do. 30 en vr. 31 jan.:
Deze dagen is er een onderwijsstaking. De school is gesloten. De peuterspeelzaal is deze dagen wel open.

do. 6 februari:
Collegetour voor groep 7/8. Te gast zijn een tandartsassistente en een mondhygiëniste van Sanakids. Locatie: Willem van Oranje

do. 13 februari :
Groep 7/8 gaat op scholenbezoek bij SG Hugo de Groot.

vr. 21 februari :
Studiedag voor het team, de leerlingen zijn vrij. De peuterspeelzaal is wel open deze dag.

ma. 24 – vr. 28 feb. :
Voorjaarsvakantie

di. 11 en woe. 12 mrt.:
Rapportgesprekken groepen 3 t/m 8

Staking 30 en 31 januari
Met het team hebben we uitgebreid gesproken over de staking. Het liefst willen we werken met de kinderen en ze veel leren. We hebben een prachtig vak, maar dat wordt overschaduwd door de zorgen die er zijn. De grootste zorg is het lerarentekort. Als er nu een griepgolf komt en er worden leerkrachten ziek, hebben we geen vervanging. Dat betekent dat we groepen naar huis moeten sturen. Dat geldt niet alleen voor onze school, we horen het van alle scholen in Rotterdam-Zuid.
Dat willen we niet en daar moet iets voor gevonden worden. Daarom hebben we besloten om op 30 en 31 januari mee te doen met de staking om aan het ministerie duidelijk te maken dat het probleem in Rotterdam heel groot is. Als team gaan we naar de bijeenkomst die georganiseerd wordt om met elkaar te spreken over mogelijke oplossingen en om vol inspiratie weer terug te komen in de school. ER IS DUS GEEN SCHOOL OP 30 EN 31 JANUARI.
De Peuterschool zal wel gewoon open zijn.

Baby nieuws
Op 20 januari heeft Adam uit groep 1 een zusje gekregen! Haar naam is Amira. Wij wensen Adam en natuurlijk papa en mama heel veel geluk met hun dochter en zusje.

Schoolfruit – wat staat er deze week op het menu?
Woensdag : mandarijn
Donderdag : mango – wie komt ons helpen schoonmaken/snijden??
Vrijdag : wortel

Wij feliciteren onze jarige van komende week.

22 januari : Shivy, 9 jaar

Gaat uw kind trakteren? Eén is genoeg en klein is oké!

OUDERKAMER
Iedere maandag is er van 08.30 uur tot 09.30 uur koffie drinken in de ouderkamer. Op sommige maandagen zal er tijdens het koffie drinken een voorlichtingsbijeenkomst zijn. Hiervan houden wij u op de hoogte door middel van de onderstaande agenda.

Thuis in taal
Groep 1 en 2 : iedere donderdag van 08.30 uur tot 09.30 uur.
Groep 3/4 : iedere dinsdag van 08.30 uur tot 09.30 uur.

Wijkagent
We hebben een nieuwe wijkagent, Maurice Schnitker. Maandag 27 januari is hij vanaf 09.00 uur aanwezig in de ouderkamer. Hij wil zich aan u voorstellen en eventuele vragen beantwoorden.

do. 23 januari : 14.30 – 15.30 uur – Cursus “Positief opvoeden”
ma. 27 januari : 09.00 – 09.30 uur – De nieuwe wijkagent komt koffie drinken.
di. 28 januari : 08.30 – 11.30 uur – Taalcursus