Oranjenieuws 15 januari 2020
15-01-2020 11:03
Met in deze brief nieuws over de activiteiten, de staking op 30 en 31 januari, het schoolfruit, onze jarige van deze week, Thuis in taal, social media, taalcursus, overstap, kennis maken met de wijkagent en de agenda van de ouderkamer.

Woensdag 15 januari 2020

U ontvangt deze nieuwsbrief een dagje later dan gewoonlijk omdat wij u op de hoogte wilden brengen van de laatste ontwikkelingen m.b.t. de staking van 30 en 31 januari. Meer hierover leest u in deze nieuwsbrief.

De eerste schoolweek in het nieuwe jaar zit er weer op. Zo na de feestdagen gaan er weer activiteiten voor onze leerlingen plaats vinden. Afgelopen vrijdag hebben onze kleuters een dansworkshop gekregen waar ze allemaal vol enthousiasme aan mee deden.

De leerlingen van groep 7/8 gaan de komende periode kennis maken met verschillende scholen van het Voortgezet Onderwijs zodat zij een goede keuze kunnen maken naar welke school zij zouden willen gaan na de basisschool.

di. 21 januari:
Groep 7/8 gaat ’s middags van 12.30 uur tot 16.00 uur op scholenbezoek bij het Zuiderpark College.

do. 30 en vr. 31 januari:
Deze dagen is er een onderwijsstaking. De school is gesloten.
De peuterspeelzaal is deze dag wel open.

do. 6 februari:
Collegetour voor groep 7/8. Te gast zijn een tandartsassistente en een mondhygiëniste van Sanakids. Locatie: Willem van Oranje

do. 13 februari:
Groep 7/8 gaat op scholenbezoek bij de Hugo de Groot.

vr. 21 februari:
Studiedag voor het team, de leerlingen zijn vrij. De peuterspeelzaal is wel open deze dag.

ma. 24 – vr. 28 feb.:
Voorjaarsvakantie

di. 11 en woe. 12 mrt.:
Rapportgesprekken groepen 3 t/m 8

Staking 30 en 31 januari
Met het team hebben we uitgebreid gesproken over de staking. Het liefst willen we werken met de kinderen en ze veel leren. We hebben een prachtig vak, maar dat wordt overschaduwd door de zorgen die er zijn. De grootste zorg is het lerarentekort. Als er nu een griepgolf komt en er worden leerkrachten ziek, hebben we geen vervanging. Dat betekent dat we groepen naar huis moeten sturen. Dat geldt niet alleen voor onze school, we horen het van alle scholen in Rotterdam-Zuid.
Dat willen we niet en daar moet iets voor gevonden worden. Daarom hebben we besloten om op 30 en 31 januari mee te doen met de staking om aan het ministerie duidelijk te maken dat het probleem in Rotterdam heel groot is. Als team gaan we naar de bijeenkomst die georganiseerd wordt om met elkaar te spreken over mogelijke oplossingen en om vol inspiratie weer terug te komen in de school. ER IS DUS GEEN SCHOOL OP 30 EN 31 JANUARI. De Peuterschool zal wel gewoon open zijn.

Schoolfruit – wat staat er deze week op het menu?
Woensdag : mandarijn
Donderdag : mango – uw hulp bij het schoonmaken is zeer welkom!
Vrijdag : sinaasappel

Wij feliciteren onze jarige van komende week.

15 januari : Mason, 5 jaar

Gaat uw kind trakteren? Eén is genoeg en klein is oké!

OUDERKAMER
Iedere maandag is er van 08.30 uur tot 09.30 uur koffie drinken in de ouderkamer. Op sommige maandagen zal er tijdens het koffie drinken een voorlichtingsbijeenkomst zijn. Hiervan houden wij u op de hoogte door middel van de onderstaande agenda.

Thuis in taal
Groep 1 en 2 : iedere donderdag van 08.30 uur tot 09.30 uur.
Groep 3/4 : iedere dinsdag van 08.30 uur tot 09.30 uur.

Social Media
“Hoe zit het met uw kind en Media gebruik”. Het was gisteren een interessante bijeenkomst. Wie niet kon en toch graag geïnformeerd wil worden, kom even langs bij Joke.

Start Taalcursus
Vandaag zijn we gestart met de taallessen. We hebben 14 enthousiaste moeders. Zijn er nog moeders die mee willen doen, meld je aan bij Joke. De taalcursus is iedere dinsdag vanaf 08.30 uur in de ouderkamer.

Overstap

Voor de ouders met een kind in groep 3 is dinsdag 21 januari alweer de 6de overstap bijeenkomst. Vergeet u de map niet? We starten om 14.30 uur en zijn 15.30 uur klaar.

Wijkagent
We hebben een nieuwe wijkagent, Maurice Schnitker. Maandag 27 januari is hij vanaf 09.00 uur in de ouderkamer. Hij wil zich voorstellen en eventuele vragen beantwoorden.

do. 16 januari : 14.30 – 15.30 uur – Cursus “Positief opvoeden”.
ma. 20 januari : 08.30 – 09.30 uur – Koffie drinken in de ouderkamer.
di. 21 januari : 08.30 – 11.30 uur – Taalcursus
ma. 27 januari : 09.00 – 09.30 uur – De nieuwe wijkagent komt koffie drinken.