Oranjenieuws 7 januari 2020
08-01-2020 11:13
Met in deze brief nieuws over de activiteiten op school, het schoolgeld, schoolfruit, de telefoon en intercom, onze jarige van deze week en nieuws uit en de agenda van onze ouderkamer.

Dinsdag 7 januari 2020

Namens de teams van Basisschool en Peuterspeelzaal Willem van Oranje willen wij u allemaal een heel gelukkig en gezond nieuw jaar toewensen!

Het nieuwe jaar is begonnen en we kunnen met elkaar terug kijken op een zeer geslaagde kerstviering van 18 december jl. Het was heel erg fijn om te zien dat er zoveel ouders tijdens deze avond aanwezig waren. Samen met u en de kinderen is het een hele gezellige een feestelijke avond geworden!

vr. 10 januari:
De groepen 1 en 2 krijgen een workshop dansen (Clipdance).

di. 21 januari:
Groep 7/8 gaat ’s middags van 12.30 uur tot 16.00 uur op scholenbezoek bij het Zuiderpark College

vr. 31 januari:
De groepen 1 en 2 krijgen een workshop dansen (Clipdance).

do. 30/vr. 31 januari:
Deze dagen is er een onderwijsstaking. Wij houden u op de hoogte of de school mee zal doen met deze staking.

do. 6 februari:
Collegetour voor groep 7/8. Te gast zijn een tandartsassistente en een mondhygiëniste van Sanakids. Locatie: Willem van Oranje

vr. 21 februari:
Studiedag voor het team, de leerlingen zijn vrij. De peuterspeelzaal is wel open deze dag.

ma. 24 – vr. 28 feb.:
Voorjaarsvakantie

Schoolgeld
Denkt u er aan? Het gehele schoolgeld moet uiterlijk 31 maart 2020 zijn voldaan. Aanvragen via Meedoen kunt u doen bij Karen. Indien het schoolreisje/kamp door Meedoen wordt voldaan willen wij u nog wél vragen om de bijdrage voor het schoolfonds te voldoen. Hiervan betalen wij namelijk o.a. het Sinterklaasfeest, het Kerstfeest, Pasen, Kinderboekenweek, Sportdag etc. Hiervoor krijgen wij geen subsidie en kunnen ook niet plaats vinden zonder uw bijdrage.

• Voor leerlingen uit de groepen 1 t/m 6 bedraagt het schoolgeld € 50,00
(€ 20,00 schoolfonds en € 30,00 voor het schoolreisje).

• Voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 bedraagt het schoolgeld € 100,00
(€ 20,00 voor het schoolfonds en € 80,00 voor het kamp).

U kunt het schoolgeld overmaken op onze rekening nummer NL86 ABNA 0413 7278 74 graag onder vermelding van de naam en de groep van uw kind.

Wij willen u vragen om het schoolgeld over te maken op onze rekening in plaats van contant te betalen. De reden hiervoor is dat wij helaas in de afgelopen periode twee maal vals geld hebben aangetroffen.

Telefoon
Zoals we u enige tijd geleden hebben laten weten is de school overgegaan naar een ander telefoonsysteem. Hierdoor kan het soms iets langer duren (i.v.m. het automatisch doorschakelen van onze vaste naar onze draadloze telefoon) voordat wij de telefoon beantwoorden. Wij verzoeken u daarom vriendelijk om iets langer aan te houden als u ons wilt bereiken.

Intercom
Maakt u gebruik van onze intercom? Houdt u er dan rekening mee dat het even kan duren voordat wij bij de deur zijn om deze voor u open te doen. Helaas is de automatische deuropener defect waardoor wij niet op afstand de deur open kunnen maken. Wij wachten tot de monteur komt om deze te vervangen. Tot die tijd vragen om uw begrip.

Schoolfruit – wat staat er deze week op het menu?
Woensdag : komkommer
Donderdag : worteltjes
Vrijdag : mandarijn

Wij feliciteren onze jarige van komende week.

11 januari : Lyshanté, 10 jaar

Gaat uw kind trakteren? Eén is genoeg en klein is oké!

Ouderkamer
Iedere maandag is er van 08.30 uur tot 09.30 uur koffie drinken in de ouderkamer. Op sommige maandagen zal er tijdens het koffie drinken een voorlichtingsbijeenkomst zijn. Hiervan houden wij u op de hoogte door middel van de onderstaande agenda.

Thuis in taal
Groep 1 en 2: iedere donderdag van 08.30 uur tot 09.30 uur.
Groep 3/4: iedere dinsdag van 08.30 uur tot 09.30 uur.

Social Media
Maandag 13 januari komen er 4 studenten van de Hogeschool voorlichting geven en gaan met jullie in gesprek over: “Hoe zit het met uw kind en Media gebruik?”.

Start Taalcursus
Dinsdag 14 januari starten we met de taalcursus. U wordt om 08.30 uur verwacht in de ouderkamer.

do. 9 januari: 14.30 tot 15.30 uur – cursus “Positief opvoeden”
ma. 13 januar: 08.30 tot 09.30 uur – bijeenkomst “Hoe zit het met uw kind en media gebruik.
di. 14 januari: 08.30 – 11.30 uur – Start taalcursus