Oranjenieuws 17 december 2019
18-12-2019 11:06
Met in deze brief nieuws over de kerstviering, het maken van foto/film, de kerstvakantie, het schoolfruit, de jarigen van de komende twee weken, de naschoolse activiteiten in het Huis van de wijk, taalles en de laatste nieuwtjes uit de ouderkamer.

Dinsdag 17 december 2019

De laatste schoolweek van 2019 is aangebroken. Een drukke maar ook een hele gezellige week. Vandaag worden de kerstliedjes gerepeteerd voor alle leerlingen van de school zodat ook broertjes en/of zusjes naar elkaar kunnen kijken en luisteren. De lijsten voor het kerstdiner worden ingevuld en iedereen denkt al na over wat er aangetrokken gaat worden bij het kerstdiner. Wij hebben er heel veel zin in! Wij hopen de kinderen en u ook.

woe. 18 december : ’s Avonds kerstviering
vr. 20 december : Begin kerstvakantie groep 1 t/m 8. De peuterspeelzaal is open deze dag!

Kerstfeest
Morgen, woensdag, 18 december, vieren wij ’s avonds samen met de kinderen het kerstfeest in de klas. Hiervoor vragen wij ook dit jaar weer uw hulp. Wij zouden het fijn vinden als u iets klaar wilt maken voor in de klas van uw kind. Houdt u er alstublieft rekening mee dat er een aantal kinderen zijn die een allergie hebben. Daarom vragen wij u géén gerechten mee te geven waarin noten of pinda’s, pindakaas of vis is verwerkt.

Bij de klassen hangen lijsten waarop kan worden ingevuld wat uw kind meeneemt voor het kerstdiner.

Tip: Heeft u al gekeken naar de ramen bij het speellokaal? Alle groepen hebben hun best gedaan om een kerststal te maken. Deze kunt u hier bewonderen.

Programma kerstviering
17.30 uur : De deuren gaan open en het eten mag naar binnen worden gebracht. Ouders mogen in de klas even de sfeer proeven.
17.45 uur : De kerstviering in de klassen begint. Ouders worden vriendelijk verzocht de klas te verlaten. Beneden in de hal kunt u genieten van een lekker kopje koffie of thee met wat lekkers erbij.
18.20 uur : Opening van de avond.
18.30 uur : De kinderen uit de groepen 1 t/m 8 zullen om de beurt voor u optreden met kerstliedjes zodat u in kerstsfeer naar huis zult gaan.
19.00 uur : Einde programma.

Maken van foto’s en/of film
In verband met de wet op de privacy is het helaas NIET toegestaan om foto’s of filmopnames te maken binnen de school waar ook andere kinderen op staan. Van uw eigen kind mag u wel foto’s maken. Wij respecteren graag de wil van ouders die beslist niet willen dat hun kind op de foto of film komt van een ander en ook geen toestemming hebben gegeven voor het maken van beeldmateriaal. Wij vertrouwen op uw begrip.

Kerstvakantie
De kerstvakantie komt er aan! De eerste vrije dag is op vrijdag 20 december. De peuters gaan deze dag nog wel naar school. De eerste schooldag van het nieuwe jaar is op maandag 6 januari 2020.

Schoolfruit – wat staat er deze week op het menu?
Woensdag : ’s morgens een appel – ’s avonds een mandarijn
Donderdag : meloen – Wie komt ons helpen met snijden??

In verband met de kerstvakantie feliciteren wij onze jarigen van komende twee weken.

20 december : Ethem, 7 jaar
22 december : Dé-Chanaira, 5 jaar
22 december : Zayn, 5 jaar
25 december : Youssef, 12 jaar
1 januari : meester Niels, gymleerkracht
3 januari : Bosco, 11 jaar
4 januari : juf Ruth, leerkracht groep 6

Gaat uw kind trakteren? Eén is genoeg en klein is oké!

Naschoolse activiteiten in het Huis van de Wijk
In verband met de kerst zijn er op donderdag 19 december en vrijdag 20 december GEEN activiteiten in het Huis van de wijk. Op maandag 6 januari 2020 zullen de activiteiten weer beginnen.

Taallessen
Ouders die zich aan hebben gemeld voor de taallessen krijgen na de kerstvakantie een brief thuis wanneer de taalcursus start. In de tweede week van januari willen wij gaan starten.

Ouderkamer
Iedere maandag is er van 08.30 uur tot 09.30 uur koffie drinken in de ouderkamer. Op sommige maandagen zal er tijdens het koffie drinken een voorlichtingsbijeenkomst zijn. Hiervan houden wij u op de hoogte door middel van de onderstaande agenda.

Social Media
Maandag 13 januari komen er 4 studenten van de Hogeschool voorlichting geven en gaan met jullie in gesprek over: “Hoe zit het met uw kind en Media gebruik?”.\

ma. 6 januari : 08.30 tot 09.30 uur – koffie drinken en nieuwjaar wensen
do. 9 januari : 14.30 tot 15.30 uur – cursus “Positief opvoeden”
ma. 13 januari : 08.30 tot 09.30 uur – bijeenkomst “Hoe zit het met uw kind en media gebruik.

De teams van Basisschool en Peuterspeelzaal Willem van Oranje wensen u allen hele gezellige feestdagen en veel voorspoed, gezondheid en geluk voor 2020!