Oranjenieuws 16 maart 2021
19-03-2021 14:46
Met in deze brief nieuws over de activiteiten, de schoolfotograaf, zwemles, babynieuws, afscheid, een nieuw gezicht, het schoolgeld, Pasen, schoolfruit en onze jarigen van deze week.

Dinsdag 16 maart 2021

Vorige week hebben de leerlingen van groep 1 en groep 2 in quarantaine gezeten vanwege Corona besmettingen in beide klassen. Helaas konden wij in deze periode ook geen noodopvang bieden en hebben wij de RIVM richtlijnen opgevolgd. Wij hopen dat degene die ziek waren aan de beterende hand zijn of inmiddels weer zijn opgeknapt.

De volgende activiteiten staan op de agenda:

vr. 26 maart:
schoolfotograaf

zo. 28 maart:
de zomertijd gaat in, de klok gaat in de nacht van zaterdag op zondag een uurtje vooruit.

ma. 19 t/m vr. 23 april:
Lekker Fit! Week

di. 20 en woe. 21 april:
IEP toets groep 8

di. 27 april:
Koningsdag – de school is gesloten.

ma. 3 t/m vr. 14 mei:
meivakantie

Schoolfotograaf
Volgende week vrijdag, 26 maart, komt de schoolfotograaf. De fotograaf zal ruime afstand bewaren tot uw kind(eren) en het team en een mondkapje dragen.

De fotograaf vraagt u vriendelijk of u het gezicht van uw kind(eren) niet in wilt smeren met een vette crème omdat er dan door de weerkaatsing van de belichting witte vlekken op het gezicht van uw kind komen.

Helaas zal vanwege het Coronavirus het maken van de schoolfoto’s dit jaar anders gaan dan voorgaande jaren.

Omdat wij graag zo veilig mogelijk foto’s van uw kind willen laten maken zullen er dit jaar géén groepsfoto’s worden gemaakt of de afscheidsfoto van de leerlingen van groep 8 samen met het team. Het lukt niet om dan voldoende afstand van elkaar te houden. In plaats daarvan zullen er zogenaamde “koppenfoto’s” worden gemaakt. Hiervoor zullen de portretfoto’s worden gebruikt die worden gemaakt van de leerlingen en de leerkracht. Deze worden op een fotovel gezet zodat er per klas toch een foto is waar alle leerlingen uit de groep en de leerkracht op staan. Voor de afscheidsfoto van groep 8 worden de foto’s van de kinderen van groep 8 en de teamleden op een fotovel gezet.

Ook zullen er dit jaar vanwege Corona helaas géén broer/zus foto’s gemaakt worden. Wij begrijpen uw teleurstelling maar vertrouwen op uw begrip en hopen dat we volgend jaar weer gewoon deze foto’s kunnen laten maken.

Dit jaar zal de verkoop van de schoolfoto’s via internet plaatsvinden omdat wij nog geen ouders in de school mogen laten. Voor het bestellen krijgt u van ons een inlogcode van de fotograaf. U kunt dan zelf beslissen welke foto’s en eventueel hoeveel en in welk formaat u ze wilt hebben.

Zwemles
In het nieuws heeft u gelezen dat er weer zwemles wordt gegeven. Dat geldt niet voor de schoolzwemles. We zwemmen met 2 groepen. Een van de Willem van Oranje en een van een andere school. Dat past niet in het protocol van de scholen. Het risico is te groot.

Babynieuws
Beschuit met blauwe muisjes bij Ilyas uit groep 4. Hij heeft namelijk een broertje gekregen! Zijn naam is Eyman en is geboren op 6 maart. Wij feliciteren papa, mama en Ilyas met de geboorte van hun zoon en broertje en wensen ze heel veel geluk!

Afscheid
Afgelopen vrijdag was de laatste werkdag van Jeannette, leidster op de peuterspeelzaal. Zij is met pensioen gegaan. Wij hebben op donderdag al afscheid van haar genomen en haar in het zonnetje gezet. De peuterspeelzaal en de gang waren versierd met slingers en ballonnen. Wij gaan haar missen maar hopen dat ze nu lekker kan genieten van alle vrije tijd die haar nu gegund is.

Nieuw gezicht
De komende periode zal er een nieuw gezicht op onze school te zien zijn. Vanwege de drukke werkzaamheden van Sandra komt de heer Aart Langerak binnenkort de directie ondersteunen. Wij heten hem van harte welkom op onze school!

Schoolgeld
Tot op heden is er nog maar door een klein aantal ouders het schoolgeld voldaan. Graag wijzen wij u er op dat het schoolgeld uiterlijk 31 maart 2021 moet zijn betaald.

De schoolgeldnota heeft u al in oktober 2020 van ons ontvangen. Wij hebben u hierin gewezen op de mogelijkheid om het schoolgeld in termijnen te voldoen en dat u voor schoolreis/kamp een beroep kunt doen op de Stichting Meedoen in Rotterdam.

Het schoolgeld bedraagt voor groep 1 t/m groep 6 € 50,00
Dit is € 20,00 voor het schoolfonds en € 30,00 voor de schoolreis.

Het schoolgeld bedraagt voor groep 7/8 € 100,00
Dit is € 20,00 voor het schoolfonds en € 80,00 voor het kamp.

Ouders die vorig schooljaar géén schoolfonds hebben voldaan vragen wij dit alsnog te doen. Dit stond ook in de nota die u van ons heeft meegekregen. Vanuit het schoolfonds betalen wij namelijk dingen waarvoor wij geen subsidie krijgen zoals bijvoorbeeld de Kinderboekenweek, het Sinterklaasfeest, Kerst en Pasen.

Pasen
Op donderdag 1 april vieren wij ’s morgens het Paasfeest Natuurlijk is er in de klas ook aandacht voor het Paasverhaal. Om 12.00 uur zijn de kinderen vrij. Zij hebben dan Paasvakantie tot en met maandag 5 april.

Deze week krijgen de leerlingen:

• 1 zakje wortels per 5 leerlingen
  • 1 appel per twee leerlingen
  • 1 ananas per 10 leerlingen

Hieperdepiep Hoera!
Wij feliciteren onze jarigen van deze week:

17 maart : Lamyaa, 12 jaar
20 maart : Noor, 12 jaar

Trakteren:
Kinderen die jarig zijn mogen nog niet langs de klassen met een kaart en een eventuele traktatie voor de juffen en meesters. Wel krijgt iedere jarige van ons een kaart mee met daarop de felicitaties van juffen en meesters.

Gaat uw kind trakteren in de klas? Denkt u er dan aan onze regel dat één genoeg en klein oké is.