Oranjenieuws 3 maart 2020
03-03-2020 15:21
Met in deze brief nieuws over de activiteiten op school, de rapportgesprekken, de week van de lentekriebels, het schoolfruit, onze jarigen, nieuws uit de ouderkamer, voorlichting over de week van de lentekriebels, de taalcursus en de agenda van de ouderkamer.

Dinsdag 3 maart 2020

En zo is de week voorjaarsvakantie alweer voorbij. Inmiddels zijn we in maart aangekomen. Nog drie weken en dan is het weer Lente! In de week van 16 t/m 20 maart gaan we daarom op school, net zoals we afgelopen jaren al hebben gedaan, weer aandacht besteden aan “De week van de Lentekriebels”.

vr. 6 maart:
Groep 6 gaat naar Museum ’40-’45 voor de les De Bouwplaats

di. 10 en woe. 11 mrt.:
Rapportgesprekken groepen 3 t/m 8

ma. 16 t/m vr. 20 mrt.:
Week van de lentekriebels

ma. 16 maart:
Groep 5 en groep 6 gaan naar Circus Rotjeknor

di. 24 maart:
Groep 1 en groep 2 gaan naar Educatieve Tuin “De Enk” voor de les “Kleine beestjes”.

di. 24 maart:
Groep 3/4 krijgt de activiteit “Zoektocht naar de schat”, een piratenhoorspel

do. 26 maart:
Groep 3/4 gaat naar het Natuurhistorisch Museum voor de les “Wie is de dief?”

vr. 27 maart:
Groep 6 gaat naar het Natuurhistorisch Museum voor de les “Wereldnatuur”

di. 31 maart:
Schoolfotograaf - leerlingen van groep 8 moeten uiterlijk om 08.10 uur aanwezig zijn i.v.m. het maken van de afscheidsfoto met de meesters en juffen.

Activiteit “Albert’s boom” – groep 1 en 2
Voor vandaag stond de activiteit “Albert’s boom” op het programma voor de leerlingen van groep 1 en groep 2. Wij ontvingen echter bericht dat degene die deze activiteit verzorgt voorlopig niet kan werken omdat ze flinke brandwonden heeft opgelopen. Deze activiteit zal worden gegeven als zij weer hersteld is.

Rapportgesprekken
Deze week krijgt u het briefje van de leerkracht waarop staat op welke dag en hoe laat u wordt verwacht op het rapportgesprek van uw kind. Uw kind mag meekomen naar het gesprek. Indien u niet kunt komen vragen wij u dit op tijd aan de leerkracht door te geven.

Week van de lentekriebels
Wat is de Week van de Lentekriebels? De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek waarbij in het basisonderwijs in alle groepen een hele week relationele en seksuele voorlichting gegeven wordt. Elk jaar staat er een thema centraal. Dit jaar is dat het thema "Seksuele vorming geven is een feestje!” Een feestje dat we met deze Week al 15 jaar vieren! En met goede relationele en seksuele voorlichting, waarbij aandacht is voor de leuke en positieve kanten van seks, wordt seks later ook een feestje. Met dit thema willen we laten zien waarom het zo belangrijk is en wat het scholen, ouders en leerlingen oplevert om hier aandacht aan te besteden. Wilt u meer informatie? Gaat u dan naar de site van de week van de lentekriebels:

Schoolfruit – wat staat er deze week op het menu?
Woensdag : ananas - WIE KOMT ONS HELPEN MET SCHOONMAKEN???
Donderdag : appel
Vrijdag : halfbloed sinaasappel – ½ per leerling

26 februari : Peter Jan, Intern Begeleider
2 maart : Lahcen, onderwijsassistent
5 maart : Elif Lina, 7 jaar
7 maart : Jae-Lisha, 6 jaar

Gefeliciteerd allemaal!

Gaat uw kind trakteren? Éen is genoeg en klein is oké!

OUDERKAMER
Iedere maandag is er van 08.30 uur tot 09.30 uur koffie drinken in de ouderkamer. Op sommige maandagen zal er tijdens het koffie drinken een voorlichtingsbijeenkomst zijn. Hiervan houden wij u op de hoogte door middel van de onderstaande agenda.

Voorlichting over de week van de Lentekriebels
Op maandag 9 maart wil Joke met u praten over de week van de lentekriebels. Zoals u heeft kunnen lezen in deze brief wordt in de week van 16 tot 20 maart in alle klassen aandacht geschonken aan relaties en seksualiteit. Wat komt er aan de orde?

- Lichamelijke en emotionele ontwikkeling.
- Sociale ontwikkeling en relaties.
- Seksualiteit en gezondheid.

Taalcursus in de ouderkamer
Elke dinsdagochtend van 8.45 -11.30 uur. De deur gaat om 08.30 uur voor u open.

Wilt u zich opgeven voor de volgende taalcursus, dat kan bij Joke.

Agenda ouderkamer
ma. 9 maart : 08.30 tot 09.30 uur - voorlichting: de week van de lentekriebels