Oranjenieuws 11 februari 2020
11-02-2020 14:48
Met in deze nieuwsbrief nieuws over de activiteiten, een studiedag voor het team, de voorjaarsvakantie, ziek melden, de rapportgesprekken voor groep 3 t/m 8, de schooltandarts, onze jarigen, taalcursus, overstap, thuis in taal en de agenda van de ouderkamer.

Dinsdag 11 februari 2020

Afgelopen vrijdag is er geen schoolfruit uitgedeeld. Dit komt omdat de SU-peren die wij geleverd hebben gekregen nog te hard waren om uit te delen aan de kinderen. Daarom hebben helaas wij afgelopen vrijdag moeten besluiten de peren nog even een paar dagen te laten rijpen voordat we ze aan de kinderen geven.

do. 13 februari:
Groep 7/8 gaat op scholenbezoek bij SG Hugo de Groot.

do. 13 en di. 19 feb.:
Adviesgesprekken groep 8

vr. 21 februari:
Studiedag voor het team, de leerlingen zijn vrij. De peuterspeelzaal is wel open deze dag.

ma. 24 – vr. 28 feb.:
Voorjaarsvakantie

di. 3 maart:
Groep 1 en 2 heeft de workshop “Alberts boom” in de klas.

di. 11 en woe. 12 mrt.:
Rapportgesprekken groepen 3 t/m 8

Studiedag
In verband met een studiedag voor het team zijn de leerlingen van groep 1 t/m 8 vrij op vrijdag 21 februari. De peuterspeelzaal is deze dag wel open.

Voorjaarsvakantie
Vanwege de voorjaarsvakantie zijn de school en de peuterspeelzaal gesloten van maandag 24 februari t/m vrijdag 28 februari.

Ziek melden
Het komt helaas nog steeds voor dat ouders aan een ouder broertje of zusje vragen om door te geven dat hun jongere broertje/zusje ziek is. Wij vinden dat deze verantwoording niet bij de kinderen neergelegd moet worden maar dat dit de verantwoording van de ouders zelf is. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk om ZELF uw kind ziek te melden en dit niet over te laten aan een broertje of zusje. Indien u uw kind ziek wilt melden dan dient dit ’s morgens vóór 08.30 uur of ’s middags vóór 13.00 uur gedaan te worden. Indien uw kind niet ziek is gemeld (en wij moeten u bellen), dan wordt dit als “ongeoorloofd afwezig” in onze administratie opgenomen. Bij veelvuldige registraties van “ongeoorloofd afwezig” zijn wij verplicht dit te melden bij leerplicht.

Rapportgesprekken
Het lijkt misschien wat vroeg, maar in verband met de voorjaarsvakantie en het maken van het rooster delen wij nu alvast de antwoordstrookjes uit voor de rapportgesprekken voor onze leerlingen van groep 3 t/m groep 8. Wij willen u vragen om de strookjes uiterlijk donderdag 20 februari in te leveren bij de leerkracht van uw kind. Dan kunnen wij op tijd het rooster maken en u laten weten op welke dag en hoe laat u wordt verwacht. Natuurlijk mag u uw kind meenemen naar het gesprek. Groep 8 heeft voor de voorjaarsvakantie al een adviesgesprek. U mag kiezen ov u een rapportgesprek wenst.

Schooltandarts
In de week van 17 t/m 20 februari komt de schooltandarts langs om de kinderen die hiervoor zijn aangemeld op te halen voor de halfjaarlijkse controle. Is uw kind al aangemeld? Dan hoeft u niets te doen. Uw kind wordt dan opgehaald door Sanakids voor de controle. Gaat uw kind nog niet naar de schooltandarts, maar wilt u wel gebruik gaan maken van de schooltandarts? Dan kunt u bij Marlies een aanmeldingsformulier op komen halen. Wanneer u dit invult en vóór 17 februari bij Marlies inlevert kan uw kind al deze keer mee voor de controle.

Schoolfruit – wat staat er deze week op het menu?

Woensdag : sinaasappel
Donderdag : cantaloupe meloen
Vrijdag : appel

Door en foutje schreven wij vorige week dat wij geen jarigen hadden, maar die waren er wel! Zowel juf Sandra, Felicity (10 jaar) en Nour (4 jaar) vierden gisteren, 10 februari, hun verjaardag! Alsnog van harte gefeliciteerd!

Wie zijn er deze week jarig?
12 februari : Adam, 5 jaar
15 februari : Leona, 5 jaar
15 februari : Elif, 6 jaar
17 februari : Zoulal, 8 jaar

Gefeliciteerd allemaal!

OUDERKAMER
Iedere maandag is er van 08.30 uur tot 09.30 uur koffie drinken in de ouderkamer. Op sommige maandagen zal er tijdens het koffie drinken een voorlichtingsbijeenkomst zijn. Hiervan houden wij u op de hoogte door middel van de onderstaande agenda.

Voorleesexpres
Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. We hopen zo dat taal en leesplezier zich verder ontwikkelt.
U kunt zich via Joke opgeven.

Taalcursus in de ouderkamer
Elke dinsdagochtend van 8.45 -12.00 uur.
Wilt u zich opgeven voor de volgende taalcursus, dat kan bij Joke.

Groep 3 overstap
- Oefenbladen veilig en vlot op te halen bij Joke.
- Donderdag 13 februari om 08.30 uur is de uitreiking van de letterdiploma’s. U komt toch ook!
(ouders van groep 3)
- Dinsdag 18 februari om 14.30 uur overstap in de ouderkamer.

Agenda ouderkamer
do. 13 februari : 08.30 uur - uitreiking van de letterdiploma’s (groep 3)
ma. 17 februari : 08.30 tot 11.30 uur - koffie drinken in de ouderkamer
di. 18 februari : 08.30 tot 11.30 uur - taalcursus