Oranjenieuws 4 februari 2020
04-02-2020 15:21
Met in deze brief nieuws over de activiteiten op school, de studiedag, de voorjaarsvakantie, de schooltandarts, het schoolfruit, oproep kandidaatstelling Medezeggenschapsraad, onze jarigen van deze week en nieuws uit en de agenda van de ouderkamer.

Dinsdag 4 februari 2020

Na een lang weekend voor de kinderen gaan we deze week weer volop aan de slag. Voor de voorjaarsvakantie staan er nog een aantal leuke dingen op het programma zoals de Collegetour voor groep 7 en 8 en een workshop dansen voor de kleuters.

do. 6 februari:
Collegetour voor groep 7/8. Te gast zijn een tandartsassistente en een mondhygiëniste van Sanakids. Locatie: Willem van Oranje

vr. 7 februari:
De clip dance van 31 januari was komen te vervallen i.v.m. de staking. Deze 2de workshop dansen zal deze dag worden gegeven.

do. 13 februari:
Groep 7/8 gaat op scholenbezoek bij SG Hugo de Groot.

di. 18 en woe. 19 feb. :
Adviesgesprekken groep 8

vr. 21 februari:
Studiedag voor het team, de leerlingen zijn vrij. De peuterspeelzaal is wel open deze dag.

ma. 24 – vr. 28 feb.:
Voorjaarsvakantie

di. 3 maart:
Groep 1 en 2 heeft de workshop “Alberts boom” in de klas.

di. 11 en woe. 12 mrt.:
Rapportgesprekken groepen 3 t/m 8

Studiedag
In verband met een studiedag voor het team zijn de leerlingen van groep 1 t/m 8 vrij op vrijdag 21 februari. De peuterspeelzaal is deze dag wel open.

Voorjaarsvakantie
Vanwege de voorjaarsvakantie zijn de school en de peuterspeelzaal gesloten van maandag 24 t/m vrijdag 28 februari.

Schooltandarts
Wij hebben van een aantal ouders al de vraag gekregen wanneer de schooltandarts weer komt voor de halfjaarlijkse controle. Wij hebben dit nagevraagd bij de schooltandarts en wij staan voor de week van 17 februari op de planning. Er volgt nog een brief van Sanakids. Is uw kind al aangemeld? Dan hoeft u niets te doen. Uw kind wordt dan opgehaald door één van de assistentes voor de controle. Gaat uw kind nog niet naar de schooltandarts, maar wilt u wel gebruik gaan maken van de schooltandarts? Dan kunt u bij Marlies een aanmeldingsformulier op komen halen. Wanneer u dit invult en vóór 17 februari bij Marlies inlevert kan uw kind al deze keer mee voor de controle.

Schoolfruit – wat staat er deze week op het menu?
Woensdag : waspeen
Donderdag : mango – 1 per 3 leerlingen Wie komt ons helpen?
Vrijdag : peer – 1 per 3 leerlingen Wie komt ons helpen?

MR verkiezingen - Oproep kandidaatstelling lid OMR
Afgelopen weken hebben wij een oproep gedaan om uw kandidaat te stellen voor de MR (de Medezeggenschapsraad). U kunt zich hiervoor nog tot vrijdag 21 februari aanmelden bij Mieke Groen (voorzitter/secretaris MR, leerkracht groep 7/8). Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen, dan kunt u zich tot haar wenden. Bij aanmelding als kandidaat zal eerst een informatief gesprek plaatsvinden met Sandra de Vette (directeur).

Er zijn komende week geen jarigen.

OUDERKAMER
Iedere maandag is er van 08.30 uur tot 09.30 uur koffie drinken in de ouderkamer. Op sommige maandagen zal er tijdens het koffie drinken een voorlichtingsbijeenkomst zijn. Hiervan houden wij u op de hoogte door middel van de onderstaande agenda.

Taalcursus
Elke dinsdagochtend van 8.45 -12.00 uur is er taalcursus in de ouderkamer. Wilt u zich opgeven voor de volgende taalcursus, dat kan bij Joke.

Voorleesexpres
Maandag 10 februari komt Ellen (van Voorlees Expres) jullie uitleg geven over de Voorlees Expres. Een half jaar lang komt er een vrijwilliger bij een gezin thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. We hopen zo dat taal en leesplezier zich verder ontwikkelt.

Groep 3 overstap
Oefenbladen veilig en vlot op te halen bij Joke.

Agenda ouderkamer
ma. 10 februari : 08.30 tot 09.30 uur - Voorlees Express in de ouderkamer
di. 11 februari : 08.30 tot 11.30 uur - taalcursus
ma. 19 februari : 08.30 tot 11.30 uur - Koffie drinken in de ouderkamer
di. 20 februari : 08.30 tot 11.30 uur - taalcursus

Thuis in taal
Groep 1 en 2 : iedere donderdag van 08.30 uur tot 09.30 uur.
Groep 3/4 : iedere dinsdag van 08.30 uur tot 09.30 uur.