Oranjenieuws 2 april 2019
02-04-2019 15:09
Met in deze brief nieuws over de schoolfoto's, de activiteiten op school, studiemiddag voor groep 1/2, hulp gevraagd voor de spelletjesdag, de Pasen, de meivakantie, het schoolgeld, fietsen etc., IEP-toets, het schoolfruit, onze jarige van deze week, de agenda van de ouderkamer, uitleen verteltassen en thuis in taal.

Dinsdag 2 april 2019

DE SCHOOLFOTO’S ZIJN BINNEN!

Wanneer is de verkoop?
De verkoop start op woensdag 3 april, de laatste verkoopdag is vrijdag 10 mei. Foto’s zijn te koop bij Marlies (administratie).

Op welke dagen/tijden?
Dinsdagmiddag (13.00 – 15.30 uur), woensdag (08.30 – 12.45 uur) en vrijdag (08.30 – 15.30 uur).

Hoe duur zijn ze?
Een fotopakket (4 vel) kost € 10,00. (Bij afname van 2 pakketten is de broer/zus foto voor leerlingen van school/psz gratis). Een los vel kost € 4,50 en het fotopakket waar een jonger broertje/zusje op staat dat nog niet op school zit kost € 9,00. I.v.m. wisselgeld zou het fijn zijn als u gepast kunt betalen.

ma. 8 - vr. 12 april : Lekker Fit! week met extra aandacht voor bewegen
do. 11 april : Groep 5/6 gaat naar De Doelen voor de les “Het Orkest Laboratorium”
vr. 12 april : - Spelletjesdag in het kader van de Koningspelen voor groep 0 t/m 4
- Sportdag in het kader van de Koningspelen voor groep 5 t/m 8
De leerlingen eten tussen de middag op school en zijn om
15.00 uur vrij.
ma. 15 april : Studiemiddag voor de juffen van groep 1/2
di. 16 - woe.17 april : IEP toets voor groep 8
do. 18 april : Laatste dag schoolfruit/groente.
do. 18 april : Paasontbijt en paasviering. De leerlingen zijn om 12.00 uur vrij.
vr. 19 april : Goede Vrijdag, de school is gesloten.
ma. 22 april/vr. 3 mei : Meivakantie

Studiemiddag groep 1/2
Maandag 15 april is er een studiemiddag voor de leerkrachten uit groep 1/2. De leerlingen uit deze groep zijn deze middag vrij. De leerlingen uit groep 3 t/m 8 hebben deze middag gewoon les!

Koningspelen
Het programma voor de Koningspelen van vrijdag 12 april ziet er als volgt uit.

• De leerlingen moeten normale tijd op school zijn. Daarna ontbijten we met elkaar in de klas tijdens het Koningsdag ontbijt.
• De leerlingen van groep 0 t/m groep 4 hebben deze dag een spelletjesdag.
• De leerlingen van groep 5 t/m groep 8 hebben deze dag een sportdag.
(Wilt u ervoor zorgen dat uw kind sportkleding aan heeft of kleding die vies mag worden.)
• Wilt u uw kind deze dag alstublieft een lunchpakket meegeven? De kinderen eten deze dag namelijk tussen de middag met elkaar op school/op het sportveld.
• De leerlingen zijn om 15.00 uur vrij.

Hulp gevraagd voor de spelletjesdag
Voor de spelletjes dag van groep 0 t/m 4 zijn wij nog op zoek naar ouders die het leuk vinden om te helpen bij de verschillende spelletjes. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Ilmy (i.westhoff@dslwvo.nl) of het doorgeven aan de leerkracht van uw kind.

Pasen
Op donderdag 18 april vieren wij ’s morgens in de klassen het Paasfeest. Wij beginnen gezellig met een paasontbijt in de klas. Daarnaast is er natuurlijk ook aandacht voor het Paasverhaal. De leerlingen zijn deze dag om 12.00 uur vrij.

Vrijdag 19 april is het Goede vrijdag. De school is dan gesloten.

Meivakantie
De meivakantie begint op maandag 22 april en duurt tot en met vrijdag 3 mei.
Maandag 6 mei beginnen de lessen weer.

Schoolgeld
Op 31 maart had het schoolgeld voor alle leerlingen moeten zijn voldaan. Tot nu toe heeft nog maar 40% van de ouders het schoolgeld betaald. Inmiddels hebben wij voor het schoolreisje al een groot deel moeten betalen voor de bus en de entree van het park. Daarom het vriendelijke maar dringende verzoek; heeft u nog niet betaald? Doe dit dan alstublieft zo snel mogelijk!

Fietsen, stepjes etc.
Het aantal leerlingen dat op de fiets, step of zelfs op de skelter naar school komt neemt de laatste tijd toe. Fietsjes, stepjes etc. worden vaak in de hal gezet terwijl dit om veiligheidsredenen door de brandweer niet is toegestaan. Fietsen etc. dienen in het fietsenhok gezet te worden. Omdat de ruimte binnen het fietsenhok beperkt is, is het voor leerlingen die dicht bij school wonen niet toegestaan om op de fiets, step, skelter etc. naar school te komen. Leerlingen en leerkrachten die verder weg wonen (of leerlingen die naar FC Gio gaan) en daarom op de fiets komen kunnen hun fiets dan gewoon in het fietsenhok zetten.

IEP-toets groep 8
Dinsdag 16 en woensdag 17 april gaan de leerlingen van groep 8 hun eindtoets maken (de IEP-toets). Om uw kind goed te laten presteren bij deze toets is het belangrijk dat uw kind ’s avonds op tijd gaat slapen en ’s morgens goed ontbijt.

Woensdag : sinaasappel (½ per leerling)
Donderdag : appel
Vrijdag : watermeloen (1 per 32 leerlingen)

Laatste dag schoolfruit: donderdag 18 april.

Wij feliciteren onze jarige van komende week.

4 april : Hjaldemir, 9 jaar

Gaat uw kind trakteren?
Denkt u er dan aan dat één genoeg is en klein oké!

Agenda ouderkamer
ma. 8 april : koffie drinken met het wijkteam
ma. 15 april : Koffie drinken en voorlichting over online veiligheid door Halt

Uitleen van de verteltassen
De verteltassen voor groep 0 worden op de donderdag uitgeleend.

Thuis in taal
Groep 1 en 2 : Inloop op vrijdag.
Groep 0, 3 en 4 : Inloop op donderdag.