Oranjenieuws 26 maart 2019
26-03-2019 14:43
Met in deze brief nieuws over de activiteiten op school, leerplicht, zwangerschapsverlof Ellen, studiemiddag groep 1/2, de Koningspelen, hulp gevraagd bij spelletjesdag, de schoolfoto's, schoolfruit, de jarige van deze week, de agenda van de ouderkame, uitleen verteltassen en thuis in taal.

Dinsdag 26 maart 2019

Komend weekend is het weer zover, dan gaat de zomertijd in. De klok gaat een uurtje vooruit waardoor het ’s avonds een uur langer licht zal zijn. Dat wordt weer een rondje door het huis lopen om alle klokken en wekkers op tijd te zetten.

vr. 29 maart:
Groep 7/8 gaat naar Het Nieuwe Instituut voor de les “StartUp”

ma. 1 april:
Groep 3/4 gaat naar Educatieve tuin “De Enk” voor de les “In de sloot, uit de sloot”.

ma. 8 - vr. 12 april:
Lekker Fit! week met extra aandacht voor bewegen

do. 11 april:
Groep 5/6 gaat naar De Doelen voor de les “Het Orkest Laboratorium”

vr. 12 april:
Sportdag in het kader van de Koningspelen voor groep 5 t/m 8
Spelletjesdag in het kader van de Koningspelen voor groep 0 t/m 4
De sportdag en de spelletjesdag duren tot 15.00 uur.

ma. 15 april:
Studiemiddag voor de juffen van groep 1/2

di. 16 - woe.17 april:
IEP toets voor groep 8

do. 18 april:
Laatste dag schoolfruit/groente.

do. 18 april:
Paasontbijt en paasviering. De leerlingen zijn om 12.00 uur vrij.

vr. 19 april:
Goede Vrijdag, de school is gesloten.

ma. 22 april/vr. 3 mei:
Meivakantie

Leerplicht
Vanmorgen was de leerplichtambtenaar aanwezig voor een te laat kom actie. Ouders van kinderen die te laat op school kwamen zijn hierop aangesproken en hebben een folder gekregen. Als kinderen 4 jaar zijn, zijn ze nog niet leerplichtig maar is het wel de bedoeling dat ze op tijd op school komen. Over enige tijd zal deze actie nogmaals plaatsvinden.

Zwangerschapsverlof Ellen
Morgen komt Ellen nog werken, maar daarna gaat ze genieten van haar zwangerschaps-verlof. Gedurende haar verlof zal Marleen de klas overnemen. Wij wensen Ellen succes met de laatste loodjes!

Studiemiddag groep 1/2
Maandag 15 april is er een studiemiddag voor de leerkrachten uit groep 1/2. De leerlingen uit deze groep zijn deze middag vrij. De leerlingen uit groep 3 t/m 8 hebben deze middag gewoon les!

Koningspelen
Vrijdag 12 april hebben wij voor de groepen 0 t/m 4 een spelletjesdag en voor de groepen
5 t/m 8 een sportdag. Zorg dat uw kind deze dag sportkleding aan heeft of kleding die vies mag worden. De kinderen moeten deze dag een lunchpakketje meenemen omdat zij tussen de middag met elkaar op school zullen eten. Deze sportieve dag is om 15.00 uur afgelopen.

Hulp gevraagd voor de spelletjesdag
Voor de spelletjes dag van groep 0 t/m 4 zijn wij nog op zoek naar ouders die het leuk vinden om te helpen bij de verschillende spelletjes. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Ilmy (i.westhoff@dslwvo.nl) of het doorgeven aan de leerkracht van uw kind.

Schoolfoto’s
Gisteren zijn de schoolfoto’s gemaakt. Wat zagen de kinderen er allemaal weer mooi uit! Het levert ongetwijfeld weer hele mooie en leuke foto’s op! Zodra de foto’s binnen zijn en de verkoop gestart wordt laten wij u dit natuurlijk zo spoedig mogelijk weten.

Woensdag : bloedsinaasappel (1 per 2 leerlingen)
Donderdag : appel
Vrijdag : wortel

Laatste dag schoolfruit: donderdag 18 april.

Wij feliciteren onze jarige van komende week.

28 maart : Fatih, 8 jaar

Gaat uw kind trakteren? Denkt u er dan aan dat één genoeg is en klein oké!

Agenda ouderkamer
ma. 8 april : koffie drinken met het wijkteam
ma. 15 april : Koffie drinken en voorlichting over online veiligheid door Halt

Uitleen van de verteltassen
De verteltassen voor groep 0 worden op de donderdag uitgeleend.

Thuis in taal
Groep 1 en 2 : Inloop op vrijdag.
Groep 0, 3 en 4 : Inloop op donderdag.