Oranjenieuws 19 maart 2019
19-03-2019 14:43
Met in deze brief nieuws over de activiteiten op school, de week van de lentekriebels, de schoolfotograaf, toestemming voor de groepsfoto, het schoolgeld, zwangerschapsverlof van Ellen, babynieuws, Hotspot circus, het schoolfruit, onze jarige van deze week, de agenda van de ouderkamer, uitleen van verteltassen en thuis in taal.

Dinsdag 19 maart 2019

Het is nu nog niet aan het weer te zien, maar over twee dagen begint de lente. Vogeltjes beginnen voorzichtig weer te zingen en de eerste knopjes verschijnen aan bomen en struiken. Aan het begin van de lente besteden wij op school al enige jaren aandacht aan “De week van de Lentekriebels”. Meer informatie hierover kunt u teruglezen in deze brief.

ma. 25 maart:
Schoolfotograaf

vr. 29 maart:
Groep 7/8 gaat naar Het Nieuwe Instituut voor de les “StartUp”

ma. 1 april:
Groep 3/4 gaat naar Educatieve tuin “De Enk” voor de les “In de sloot, uit de sloot”.

do. 4 april:
Groep 8 heeft verkeersexamen

ma. 8 - vr. 12 april:
Lekker Fit! week met extra aandacht voor bewegen

do. 11 april:
Groep 5/6 gaat ’s middags naar Concertgebouw De Doelen voor de les “Het Orkest Laboratorium”.

vr. 12 april:
Sportdag in het kader van de Koningspelen voor groep 5 t/m 8
Spelletjesdag in het kader van de Koningspelen voor groep 0 t/m 4
Er is deze dag een rooster van 08.30 – 15.00 uur. De kinderen eten dus op school. Verdere informatie volgt nog.

di. 16 - woe.17 april:
IEP toets voor groep 8

do. 18 april:
Laatste dag schoolfruit/groente.

do. 18 april:
Paasontbijt en paasviering. De leerlingen zijn om 12.00 uur vrij.

vr. 19 april:
Goede Vrijdag, de school is gesloten.

ma. 22 april/vr. 3 mei:
Meivakantie

Week van de Lentekriebels
Deze week is het de week van de Lentekriebels. Dit jaar is dat het thema “Anders?!” Dit is een breed thema en gaat over seksuele diversiteit, gender, verschillende religies en culturen. Maar ook over ziekte en beperking. Iedereen is daarin uniek. Meer informatie over deze week kunt u vinden op de volgende site: https://www.seksuelevorming.nl/onderwijssoort/basisonderwijs/week-van-de-lentekriebels/informatie-voor-ouders

Schoolfotograaf
De schoolfotograaf in het kort:

• De schoolfoto’s worden gemaakt op maandag 25 maart.
• De leerlingen van groep 8 worden om 08.00 uur op school verwacht voor het maken van de afscheidsfoto met de meesters en juffen.
• Broertjes en zusjes (ook van de peuterspeelzaal) gaan met elkaar op de foto.
• Uw jongere kind dat (nog) niet op school zit mag samen met zijn/haar broer/zus op de foto. Deze foto’s worden gemaakt tussen ca. 11.30 – 12.00 uur.
• Op verzoek van de fotograaf géén (vette) crème op het gezicht van uw kind smeren i.v.m. de belichting.

Schoolfotograaf: Toestemmingsverklaring beeldmateriaal voor de groepsfoto
Voor het maken van de groepsfoto’s hebben wij uw toestemming nodig om uw kind op de foto te zetten met klasgenoten. Veel ouders hebben inmiddels de toestemmingsverklaring beeldmateriaal ingevuld en ingeleverd, een aantal ouders nog niet. Deze ouders hebben een brief meegekregen waarop zij in kunnen vullen of hun kind wel/niet op de groepfoto mag. Zonder uw schriftelijke toestemming gaat uw kind NIET op de groepsfoto!

Heeft u een brief van ons gekregen? Levert u deze dan alstublieft uiterlijk a.s. vrijdag in bij de leerkracht van uw kind! Dan kunnen wij op de lijst aantekenen wie er wel/niet op de groepsfoto mag.

Schoolgeld
Een aantal ouders heeft het schoolgeld voor hun kind al voldaan, waarvoor hartelijk bedankt. Een groot deel van de ouders heeft echter nog niets betaald. Omdat wij nu al kosten hebben moeten maken voor de betaling van bussen en de entree willen wij u vragen om er voor te zorgen dat u het schoolgeld op tijd betaald. Het schoolgeld dient uiterlijk 31 maart 2019 te zijn voldaan. Dit kan per bank op rekening nr. NL86 ABNA 0413 7278 74, graag onder vermelding van de naam en groep van uw kind. Betalen kan ook contant bij Marlies op dinsdagmiddag, woensdag of vrijdag. Het schoolgeld (incl. schoolreisje) bedraagt € 50,00.

Zwangerschapsverlof Ellen
Nog eventjes en dan gaat Ellen genieten van haar zwangerschapsverlof. Op woensdag 27 maart zal zij voorlopig voor het laatst op school zijn. Gedurende haar verlof wordt de klas overgenomen door Marleen Stolk. De meeste van u kennen haar nog omdat zij ook voor de voor de kerstvakantie voor de klas heeft gestaan tijdens de periode dat Ellen afwezig was. Wij wensen Ellen succes met de laatste loodjes en heten Marleen van harte welkom.

Babynieuws
Ry-janchelo heeft op 10 maart een broertje gekregen! Wij feliciteren hem en natuurlijk papa en mama met hun broertje en zoontje. Veel geluk gewenst!

Hotspot circus
Weet u het nog, het Hotspot circus op het plein? En weet u dat we hiermee doorgaan in de Gymzaal van de Laurens Cupertino. Voor ieder kind (en ouder) zijn we van 15.30 - 17.00 uur bezig met circus spelen. Kom een keer meedoen! Er zijn geen kosten aan verbonden en iedereen mag komen. Dus iedere dinsdagmiddag van 15.30 - 17.00 uur ben je van harte welkom in de gymzaal bij de Laurens Cupertino, Bree 61. Als je meer wil weten kan je ook even bellen 06-40525290 of Protected email address

We zien je graag,
Ronja, Roos en Menno.

Woensdag: druiven – donderdag: mandarijn – vrijdag: appel

Wij feliciteren onze jarige van komende week.

20 maart : Noor, 10 jaar

Gaat uw kind trakteren? Denkt u er dan aan dat één genoeg is en klein oké!

Agenda ouderkamer
ma. 25 maart : Koffie en voorlichting over discriminatie door Radar
ma. 8 april : koffie drinken met het wijkteam
ma. 15 april : Koffie drinken en voorlichting over online veiligheid door Halt

Uitleen van de verteltassen
De verteltassen voor groep 0 worden op de donderdag uitgeleend.

Thuis in taal
Groep 1 en 2 : Inloop op vrijdag.
Groep 0, 3 en 4 : Inloop op donderdag.