Oranjenieuws 12 maart 2019
12-03-2019 15:17
Met in deze brief nieuws over de activiteiten op school, de nationale onderwijsstaking, de schoolfotograaf, de week van de lentekriebels, het schoolfruit, onze jarige van deze week, de agenda van de ouderkamer, uitleen van de verteltassen en thuis in taal.

Dinsdag 12 maart 2019

Onze school beschikt over een aantal BHV-ers die klaar staan om te helpen als er iets aan de hand is. Van pleisters plakken tot reanimeren, ze moeten het allemaal kunnen. Daarom volgen zij 1x per jaar een cursus om hun kennis op te frissen. Dit jaar vindt deze cursus plaats op onze school en wel op woensdagmiddag 20 maart. Mocht u deze middag het brandalarm in onze school horen afgaan, er is dan niets aan de hand. Dit is uitsluitend om de groep BHV-ers te trainen in het ontruimen van een school.

ma. 18 - vr. 22 maart : Week van de Lentekriebels
ma. 25 maart : Schoolfotograaf
vr. 29 maart : Groep 7/8 gaat naar Het Nieuwe Instituut voor de les “StartUp”
ma. 1 april : Groep 3/4 gaat naar Educatieve tuin “De Enk” voor de les
“In de sloot, uit de sloot”.
do. 4 april : Groep 8 heeft verkeersexamen
ma. 8 - vr. 12 april : Lekker Fit! week met extra aandacht voor bewegen
vr. 12 april : Sportdag in het kader van de Koningspelen voor groep 5 t/m 8
Spelletjes in het kader van de Koningspelen voor groep 0 t/m 4
di. 16 - woe.17 april : IEP toets voor groep 8
do. 18 april : Laatste dag schoolfruit/groente.
do. 18 april : Paasontbijt en paasviering. De leerlingen zijn om 12.00 uur vrij.
vr. 19 april : Goede Vrijdag, de school is gesloten.
ma. 22 april/vr. 3 mei : Meivakantie

Nationale onderwijsstaking
U heeft hierover vorige week al een brief ontvangen. Aanstaande vrijdag, 15 maart, is er in alle groepen gewoon les.

Schoolfotograaf
Maandag 25 maart komt de schoolfotograaf. De leerlingen van groep 8 moeten deze dag om 08.00 uur op school aanwezig zijn. Dit omdat voor schooltijd de afscheidsfoto wordt gemaakt met de meesters en juffen. Deze foto wordt meegegeven als de leerlingen van groep 8 afscheid nemen van hun tijd op de basisschool.

Natuurlijk gaan broertjes/zusjes ook weer met elkaar op de foto (ook jongere broertjes en/of zusjes van de peuterspeelzaal). Indien u een kind heeft dat (nog) niet op de peuterspeelzaal zit, dan bieden wij u de mogelijkheid om samen met een ouder broertje en/of zusje dat hier op school zit op de broer/zus foto te gaan. Deze foto’s zullen naar verwachting rond half twaalf/twaalf uur worden gemaakt. Deze ouders kunnen zich vanaf 11.30 uur melden bij het speellokaal bij Ivonne of Marlies.

Op verzoek van de fotograaf willen wij u vragen om het gezicht van uw kind(eren) NIET in te smeren met crème. Dit omdat de vettigheid in de crème weerkaatsing van het licht op het gezicht van uw kind veroorzaakt waardoor de foto’s vlekkerig kunnen overkomen.

Week van de Lentekriebels
Al meer dan 2500 scholen doen mee met de Week van de Lentekriebels! Ook wij doen dit jaar weer mee. De Week van de Lentekriebels is een nationale projectweek waarbij in het basis (en middelbare) onderwijs een hele week relationele en seksuele voorlichting gegeven wordt. Elk jaar staat er een thema centraal. Dit jaar is dat het thema “Anders?!” We besteden aandacht aan diversiteit. Dit is een breed thema en gaat over seksuele diversiteit, gender, verschillende religies en culturen. Maar ook over ziekte en beperking. Iedereen is daarin uniek. Meer informatie over deze week kunt u vinden op de volgende site: https://www.seksuelevorming.nl/onderwijssoort/basisonderwijs/week-van-de-lentekriebels/informatie-voor-ouders

Woensdag : mango
Donderdag : peer
Vrijdag : wortel

Wij feliciteren onze jarige van komende week.

13 maart : Furbiën, 11 jaar

Gaat uw kind trakteren?
Denkt u er dan aan dat één genoeg is en klein oké!

Agenda ouderkamer
ma. 25 maart : Koffie en voorlichting over discriminatie door Radar
ma. 8 april : koffie drinken met het wijkteam
ma. 15 april : Koffie drinken en voorlichting over online veiligheid door Halt

Uitleen van de verteltassen
De verteltassen voor groep 0 worden op de donderdag uitgeleend.

Thuis in taal
Groep 1 en 2 : Inloop op vrijdag.
Groep 0, 3 en 4 : Inloop op donderdag.