Oranjenieuws 19 februari 2019
19-02-2019 15:25
Met in deze brief nieuws over de activiteiten op school, de studiedag, de voorjaarsvakantie, het schoolgeld, het schoolfruit, onze jarigen van de komende twee weken, de agenda van de ouderkamer, uitleen verteltassen en thuis in taal.

Dinsdag 19 februari 2019

De kinderen hoeven nog maar een paar dagen naar school en dan kunnen ze gaan genieten van de voorjaarsvakantie. Wij wensen u en uw kinderen alvast een prettige week!

woe. 20 februari : Groep 1/2 heeft de meedansvoorstelling “Bos” in het speellokaal.
vr. 22 februari : Studiedag. De leerlingen van groep 1 t/m groep 8 zijn vrij deze dag.
De peuterspeelzaal is gewoon open deze dag.
ma. 25 feb.-vr. 1 mrt. : Voorjaarsvakantie
ma. 18 – vr 22 maart : Week van de Lentekriebels
ma. 25 maart : Schoolfotograaf – leerlingen van groep 8 om 08.00 uur op school
voor het maken van de afscheidsfoto met het team.
vr. 29 maart : Groep 7/8 gaat naar Het Nieuwe Instituut voor “StartUp”

Studiedag
Het team heeft een studiedag op vrijdag 22 februari. De leerlingen van groep 1 t/m 8 zijn deze dag vrij. De peuterspeelzaal is deze dag wel open.

Voorjaarsvakantie
De voorjaarsvakantie begint maandag 25 februari en duurt tot en met vrijdag 1 maart.

Schoolgeld
Afgelopen week zijn er brieven meegegaan naar ouders die het schoolgeld nog niet of niet helemaal hebben voldaan. Het schoolgeld bedraagt voor een heel jaar € 50,00 per kind. Hiervan is € 20,00 bestemd voor het schoolfonds en € 30,00 voor het schoolreisje. Voor leerlingen die na 1 januari op school zijn gekomen geldt een aangepast bedrag voor het schoolfonds. Ouders die gebruik hebben gemaakt/gebruik gaan maken van “Meedoen in Rotterdam” vragen we nog wel het schoolfonds (€ 20,00) te betalen.

Vanuit het schoolfonds betalen wij activiteiten waar wij geen subsidie voor krijgen zoals de Kinderboekenweek, het Sinterklaasfeest, de kerstviering, het Paasontbijt, de sportdag, de kleuterpicknick en het afscheid van de leerlingen van groep 8. Ook wordt hiervan de koffie en thee betaald voor de ouderkamer en het vrouwenfeest. Zonder uw bijdrage aan het schoolfonds kunnen wij dit allemaal niet mogelijk maken. Denkt u er aan dat het gehele schoolgeld uiterlijk 31 maart 2019 moet zijn voldaan?

In verband met de studiedag van a.s. vrijdag zijn de fruitdagen anders deze week.
Dinsdagmiddag : druiven
Woensdag : meloen
Donderdag : peer

In verband met de voorjaarsvakantie feliciteren wij onze jarigen van de komende twee weken.

19 februari : Saulo, 11 jaar
21 februari : Tuana, 10 jaar
23 februari : Eslem, 5 jaar
26 februari : Peter Jan, Intern Begeleider
02 maart : Lahcen, onderwijsassistent

Gaat uw kind trakteren? Denkt u er dan aan dat één genoeg is en klein oké!

Agenda ouderkamer
ma. 4 maart : Koffie drinken met het wijkteam
ma. 11 maart : Koffie drinken en informatie over vroeg-signalering door Youz
ma. 25 maart : Koffie en voorlichting over discriminatie door Radar
ma. 8 april : koffie drinken met het wijkteam
ma. 15 april : Koffie drinken en voorlichting over online veiligheid door Halt

Uitleen van de verteltassen
De verteltassen voor groep 0 worden op de donderdag uitgeleend.

Thuis in taal
Groep 1 en 2 : Inloop op vrijdag.
Groep 0, 3 en 4 : Inloop op donderdag.

Vorige week heeft Kubra meegekeken bij de inloop van groep 0 en 1/2. Na de vakantie zal ze wekelijks aanwezig zijn bij groep 0 en 1/2 tijdens de inloop.