Oranjenieuws 12 februari 2019
12-02-2019 14:32
Met in deze brief nieuws over de activiteiten op school, het Lekker Fit! beleid, de rapport- en adviesgesprekken, een studiedag voor het team, de voorjaarsvakantie, het schoolfruit voor deze week, onze jarigen van deze week, de agenda van de ouderkamer, uitleen verteltassen en Thuis in taal.

Dinsdag 12 februari 2019

Inmiddels zijn wij twee weken bezig met het Lekker Fit! beleid. Het is fijn om te zien dat er zo goed gehoor wordt gegeven aan onze oproep om uw kind water te laten drinken in plaats van pakjes drinken die veel suiker bevatten.

Mocht u op zoek zijn naar gezonde traktaties, vraagt u er dan naar bij de leerkracht of kijk in de standaard die hangt bij de ouderkamer en peuterspeelzaal voor gezonde traktaties. U kunt natuurlijk ook ideetjes voor gezonde (en leuke) traktaties vinden op internet, bijvoorbeeld op rotterdamlekkerfit.nl.

di. 19/woe. 20 febr. : Rapport- en adviesgesprekken
woe. 20 februari : Groep 1/2 heeft de meedansvoorstelling “Bos” in het speellokaal
vr. 22 februari : Studiedag. De leerlingen van groep 1 t/m groep 8 zijn vrij deze dag. De peuterspeelzaal is gewoon open deze dag.
ma. 25 feb.-vr. 1 mrt. : voorjaarsvakantie
ma. 18 – vr 22 maart : Week van de Lentekriebels
ma. 25 maart : Schoolfotograaf – leerlingen van groep 8 om 08.00 uur op school voor het maken van de afscheidsfoto.
vr. 29 maart : Groep 7/8 gaat naar Het Nieuwe Instituut voor “StartUp”

Lekker Fit! beleid
• In de ochtend eten we groente of fruit en drinken water.
• In de middag eten we fruit en eventueel een boterham of gezonde koek en drinken we water.
• Als uw kind gaat trakteren: 1 is genoeg, klein is oké.

Rapport- en adviesgesprekken
Dinsdag 19 februari en woensdag 20 februari vinden de rapportgesprekken voor groep 3 t/m 7 plaats en voor de ouders en leerlingen van groep 8 de adviesgesprekken. Deze week ontvangt u een briefje met daarop de dag en tijd waarop u wordt verwacht. Als u op de dag/tijd waarop u staat ingepland niet kunt komen, dan verzoeken wij u vriendelijk dit zo snel mogelijk door te geven aan de leerkracht van uw kind.

Studiedag

Het team heeft een studiedag op vrijdag 22 februari. De leerlingen van groep 1 t/m 8 zijn deze dag vrij. De peuterspeelzaal is deze dag wel open.

Voorjaarsvakantie
De voorjaarsvakantie begint op maandag 25 februari en duurt tot en met vrijdag 1 maart.

Woensdag : 1 appel per 2 leerlingen
Donderdag : 1 sinaasappel per 2 leerlingen
Vrijdag : 1 bakje druiven per 10 leerlingen

Wij feliciteren onze jarigen van de komende week.

14 februari :Suraj, 12 jaar
17 februari: Zoulal, 7 jaar

Gaat uw kind trakteren? Denkt u er dan aan dat één genoeg is en klein oké!

Agenda ouderkamer
ma. 4 maart : Koffie drinken met het wijkteam
ma. 11 maart : Koffie drinken en informatie over vroeg-signalering door Youz
ma. 25 maart : Koffie en voorlichting over discriminatie door Radar
ma. 8 april : koffie drinken met het wijkteam
ma. 15 april : Koffie drinken en voorlichting over online veiligheid door Halt

Uitleen van de verteltassen
De verteltassen voor groep 0 worden op de donderdag uitgeleend.

Thuis in taal
Groep 1 en 2 : Inloop op vrijdag.
Groep 0, 3 en 4 : Inloop op donderdag.

Deze week komt Kubra (student social work bij Thuis in taal) meekijken bij de inloop van groep 0 en 1/2 .