Oranjenieuws 5 februari 2019
05-02-2019 14:51
Met in deze brief nieuws over de activiteiten, het water- en fruitbeleid, de rapport- en adviesgesprekken, studiedag voor het team, de voorjaarsvakantie, absenties, schoolfruit, onze jarigen van deze week, de agenda van de ouderkamer, taalles, uitleen van de verteltassen en thuis in taal.

Dinsdag 5 februari 2019

Inmiddels zitten we alweer in februari. De tussentijdse Cito toetsen zitten er op, de rapport- en adviesgesprekken worden ingepland en de voorjaarsvakantie zit er aan te komen.

vr. 8 februari : Groep 5/6 gaat ’s morgens op Taaltocht in de haven.
di. 19/woe. 20 febr. : Rapport- en adviesgesprekken
woe. 20 februari : Groep 1/2 heeft de meedansvoorstelling “Bos” in het speellokaal
vr. 22 februari : Studiedag. De leerlingen van groep 1 t/m groep 8 zijn vrij deze dag.
De peuters hebben deze dag gewoon les.
ma. 25 feb.-vr. 1 mrt. : voorjaarsvakantie

Water- en fruitbeleid
Zoals u in onze vorige nieuwsbrief heeft kunnen lezen mogen er vanaf 1 februari in het kader van het Lekker Fit! beleid geen drinkpakjes meer mee naar school worden gegeven aan uw kind omdat deze heel veel suiker bevatten. Kijkt u maar eens in het onderstaande overzichtje wat er zoal in een drinkpakje aan suiker zit en wat uw kind aan suiker binnen krijgt met het drinken van één of meerdere drinkpakjes per dag. (Meer informatie hierover kunt u ook teruglezen op de site www.voedingscentrum.nl/drinkenkind)

• 1 flesje Fruitshoot : 6 suikerklontjes
• 1 drinkpakje Chocomel : 6 suikerklontjes
• 1 drinkpakje Capri Sun : 5 suikerklontjes
• 1 drinkpakje Fristi : 4 suikerklontjes
• 1 drinkpakje Wicky : 3 ½ suikerklontje
• 1 drinkpakje Roosvicee : 3 ½ suikerklontje

In plaats van een drinkpakje wordt er door alle kinderen water gedronken in zowel de ochtend- als middagpauze.

Nog eventjes in het kort de regels:
• In de ochtend eten we groente of fruit en drinken water.
• In de middag eten we fruit en eventueel een boterham of gezonde koek en drinken we water.
• Trakteren: 1 is genoeg, klein is oké.

Rapport- en adviesgesprekken
Dinsdag 19 februari en woensdag 20 februari vinden de rapportgesprekken voor groep 3 t/m 7 plaats en voor de ouders en leerlingen van groep 8 de adviesgesprekken. Deze week ontvangt u een briefje met daarop de dag en tijd waarop u wordt verwacht. Als u op de dag/tijd waarop u staat ingepland niet kunt komen, dan verzoeken wij u vriendelijk dit zo snel mogelijk door te geven aan de leerkracht van uw kind.

Studiedag
Het team heeft een studiedag op vrijdag 22 februari. De leerlingen van groep 1 t/m 8 zijn deze dag vrij. De peuterspeelzaal is deze dag wel open.

Voorjaarsvakantie
De voorjaarsvakantie begint op maandag 25 februari en duurt tot en met vrijdag 1 maart.

Absenties
Indien uw kind ziek is of bijvoorbeeld naar de huisarts of tandarts moet, dan dient u dit op tijd telefonisch te melden. Ziek melden graag telefonisch ’s morgens vóór 08.30 uur of ’s middags vóór 13.00 uur. Indien uw kind niet op school is en wij moeten u bellen om te vragen waar uw kind is, dan zijn wij helaas genoodzaakt dit als “ongeoorloofd verzuim” op te nemen in onze administratie. Veelvuldig ongeoorloofd verzuim moet door ons doorgegeven worden aan de afdeling leerplicht.

Woensdag : banaan
Donderdag : meloen
Vrijdag : sinaasappel

Wij feliciteren onze jarigen van de komende week.

10 februari : Felicity, 9 jaar
10 februari : Sandra, directeur

Gaat uw kind trakteren? Denkt u er dan aan dat één genoeg is en klein oké!

Agenda ouderkamer
ma. 11 februari : Koffie en preventie voorlichting door Indigo
ma. 4 maart : Koffie drinken met het wijkteam
ma. 11 maart : Koffie drinken en informatie over vroeg-signalering door Youz
ma. 25 maart : Koffie en voorlichting over discriminatie door Radar
ma. 8 april : koffie drinken met het wijkteam
ma. 15 april : Koffie drinken en voorlichting over online veiligheid door Halt

Taalles
Er worden komende tijd helaas géén taallessen gegeven. Zodra er een nieuwe medewerker ouderbetrokkenheid is zullen de lessen weer worden opgestart. Wij houden u hierover op de hoogte.

Uitleen van de verteltassen
De verteltassen voor groep 0 worden op de donderdag uitgeleend.

Thuis in taal
Groep 1 en 2 : Inloop op vrijdag.
Groep 0, 3 en 4 : Inloop op donderdag.