Oranjenieuws 29 januari 2019
29-01-2019 14:50
Met in deze brief nieuws over de activiteiten op school, studiedag voor groep 1 t/m 8, rapport/adviesgesprekken, water- en fruitbeleid, Hotspotcircus, schoolfruit, hulp gevraagd, Onze jarigen van deze week, de agenda van de ouderkamer, taalles, uitleen verteltassen en thuis in taal.

Dinsdag 29 januari 2019

Wat hebben de kinderen afgelopen week kunnen genieten van de sneeuw! Alle kinderen, groot en klein, hadden dikke pret en kwamen na het buiten spelen weer met rode wangen naar binnen. Ook waren er een aantal kinderen die lekker op de slee naar school werden gebracht!

vr. 8 februari : Groep 5/6 gaat ’s morgens op Taaltocht in de haven.
di. 19/woe. 20 febr. : Rapport- en adviesgesprekken
woe. 20 februari : Groep 1/2 heeft de meedansvoorstelling “Bos” in het speellokaal
vr. 22 februari : Studiedag. De leerlingen van groep 1 t/m groep 8 zijn vrij deze dag. De peuters hebben deze dag gewoon les.
ma. 25 feb.-vr. 1 mrt. : voorjaarsvakantie

Studiedag
Het team heeft een studiedag op vrijdag 22 februari. De leerlingen van groep 1 t/m 8 zijn deze dag vrij. De peuterspeelzaal is deze dag wel open.

Voorjaarsvakantie
De voorjaarsvakantie begint op maandag 25 februari en duurt tot en met vrijdag 1 maart.

Rapport/adviesgesprekken
Dinsdag 19 februari en woensdag 20 februari vinden de rapport- en adviesgesprekken plaats voor de leerlingen van groep 3 t/m 8. Vorige week heeft het antwoordstrookje onder aan het Oranjenieuws gestaan. Denkt u er aan om het strookje uiterlijk dinsdag 5 februari in te leveren bij de leerkracht van uw kind? Als u geen strookje inlevert wordt u automatisch ingepland in het rooster. Voor de leerlingen van groep 7 en 8 is er helaas géén mogelijkheid om op dinsdagavond op gesprek te komen.

Water- en fruitbeleid
Zoals u weet zijn wij een “Lekker Fit” school. Wij besteden hier aandacht aan door extra te gymmen en hebben we het bijvoorbeeld in de klas over welk eten en drinken wel en niet gezond is. Nu zijn we al heel goed op weg met elke ochtend groente of fruit eten in de klas. Alle kinderen hebben daar iets van bij zich, of we hebben schoolfruit wat we met elkaar eten. Nu heeft het team van onze school het over de drinkpakjes gehad. Zoals u wellicht wel weet zit hier een heleboel suiker in. Nu willen wij als school met ingang van1 februari ervoor gaan zorgen dat alle kinderen tijdens zowel de ochtend, als de middag pauze water gaan drinken in plaats van een drinkpakje. De kinderen bij de peuters zijn dit al gewend, dus het is mooi als wij daarin opvolgen. De vraag is dus aan u of u uw kind vanaf 1 februari een fles water mee wilt geven in plaats van drinkpakjes.

Dus voor de duidelijkheid:
• In de ochtend eten we groente of fruit en drinken water.
• In de middag eten we fruit en eventueel een boterham of gezonde koek.
• Traktaties: 1 is genoeg, klein is oké.

Hotspotcircus
Hotspotcircus draait nog steeds op volle toeren! Ook al is het buiten slecht weer, het circus gaat gewoon door! Iedere dinsdagmiddag van 15.30 - 17.00 uur zijn we te vinden in de Gymzaal van de Laurens Cupertino school aan de Bree 61. Daar zijn we bezig aan de trapeze, jongleren en hebben we meestal ook een klein parcourtje waar je verschillende dingen zelf kan oefenen. Kom je ook? Iedere dinsdagmiddag 15.30 – 17.00 uur.

Woensdag : peer
Donderdag : sinaasappel
Vrijdag : meloen

Hulp gevraagd
Het schoonmaken en snijden van het fruit voor de hele school neemt veel tijd in beslag als je het in je eentje moet doen omdat er verder geen collega’s beschikbaar zijn om te helpen. Daarom onze vraag: wie wil Marlies a.s. vrijdag helpen met het schoonmaken en snijden van de meloenen? We hebben maar één ouder nodig. Wilt u helpen? Komt u dan vrijdag om 09.00 uur bij Marlies. Alvast hartelijk bedankt voor uw hulp!

Wij feliciteren onze jarigen van de komende week.

29 januari : Ilgar, 9 jaar
3 februari : Kerim, 6 jaar

Gaat uw kind trakteren? Eén genoeg is en klein oké!

Agenda ouderkamer
ma. 4 februari : Koffie drinken met Sandra en gelegenheid tot stellen van
vragen over “Handle with Care”
ma. 11 februari : Koffie en preventie voorlichting door Indigo
ma. 4 maart : Koffie drinken met het wijkteam
ma. 11 maart : Koffie drinken en informatie over vroeg-signalering door Youz
ma. 25 maart : Koffie en voorlichting over discriminatie door Radar
ma. 8 april : koffie drinken met het wijkteam
ma. 15 april : Koffie drinken en voorlichting over online veiligheid door Halt

Taalles
Er worden komende tijd helaas géén taallessen gegeven. Zodra er een nieuwe medewerker ouderbetrokkenheid is zullen de lessen weer worden opgestart. Wij houden u hierover op de hoogte.

Uitleen van de verteltassen
De verteltassen voor groep 0 worden op de donderdag uitgeleend.

Thuis in taal
Groep 1 en 2 : Inloop op vrijdag.
Groep 0, 3 en 4 : Inloop op donderdag.