Oranjenieuws 18 december 2018
18-12-2018 14:54
Met in deze brief nieuws over het kerstfeest, het schoolfruit (en hulp gezocht voor het schoonmaken), stukje van Gabriëlle, onze jarigen van komende twee weken, de agenda van de ouderkamer, taalles en uitlenen verteltassen.

Dinsdag 18 december 2018

Morgen is het zover. Het kerstfeest in alle groepen en voor de ouders in onze feestelijk versierde hal. Wij hopen dat het een hele mooie en gezellige avond mag worden!

Kerstfeest
Wat heeft iedereen weer zijn best gedaan om de school gezellig te maken. Overal staan kerstbomen en lichtjes schitteren overal. Natuurlijk gaan wij het kerstfeest woensdagavond 19 december samen met de kinderen en met u vieren. Inmiddels zijn de lijsten voor het kerstdiner al door veel kinderen ingevuld, heeft u of uw kind er nog niets opgezet? Er kan altijd nog wat lekkers bij. Voor de ouders hebben wij dit jaar ook een kerst-diner. Ouders die naar het kerstdiner komen, willen wij vragen om iets mee te nemen voor het eten.

Als toetje zullen de kinderen van groep 1/2 t/m groep 7/8 tussen 18.30 en 19.00 uur om de beurt een kerstlied voor uw zingen zodat u na afloop in kerstsfeer naar huis kunt gaan.

Het programma ziet er als volgt uit:
17.30 uur : de deuren gaan open, het eten mag in de klas worden gebracht
17.45 uur : de ouders moeten nu echt de klas verlaten, start van de viering in de groep
ouders die dat willen kunnen eten in de hal of een kop koffie drinken.
18.30 uur : de leerlingen van alle groepen zullen u in kerstsfeer brengen door om de
beurt een kerstlied voor u te zingen.
19.00 uur : einde van de viering

Wij wensen iedereen een fijne kerstviering!

Extra vrije dag
Aanstaande vrijdag zijn de leerlingen van groep 1 t/m groep 8 vrij. Voor hen begint dan de kerstvakantie.

Woensdag : ’s morgens een stuk ananas - ’s avonds een mandarijn
Donderdag : peer
Vrijdag : geen fruit i.v.m. vrije dag

Hulp gevraagd voor schoonmaken fruit:
Wie wil er woensdagmorgen om ca. 08.30 / 09.00 uur komen helpen met het schoonmaken en snijden van de ananassen? Als u wilt helpen, wilt u dit dan doorgeven aan Marlies?

Berichtje van Gabriëlle,

Lieve ouders ( en kinderen),

Ik wil jullie allemaal bedanken voor de gezellige tijd op de Willem van Oranje, voor de fijne koffieuurtjes, taallessen, bijeenkomsten etc etc. Bedankt voor alles!

Mocht u tijd en zin hebben, dan bent u van harte welkom om donderdagochtend van 08.30 tot 09.30 uur nog even met elkaar koffie te drinken.

Lieve groetjes,

Gabrielle den Hollander

Wij feliciteren onze jarigen van de komende twee weken (i.v.m. de kerstvakantie)

20 december : Ethem, 6 jaar
25 december : Youssef, 11 jaar
1 januari : Niels, gymleerkracht
3 januari : Bosco, 10
3 januari : Ruth, leerkracht groep 5/6

Gaat uw kind trakteren? Denkt u er dan aan dat één genoeg is en klein oké!

Agenda ouderkamer
do. 20 december : géén inloop voor groep 0 t/m 4
do. 20 december : deze ochtend is er een extra koffieochtend zodat u afscheid
kunt nemen van Gabriëlle
ma. 7 januari : Koffie drinken met Karen (SMW), Marloes (logopedie),
Peter-Jan (IB-er) en Sandra (directie).
ma. 21 januari : Koffie drinken met de wijkagent

Taalles
Na de kerstvakantie zullen de taallessen helaas even stoppen tot er een nieuwe medewerkster ouderbetrokkenheid gevonden is.

Uitleen van de verteltassen
De verteltassen voor groep 0 op een andere dag uitgeleend worden. Dit zal op de donderdag gedaan worden.

De teams van Basisschool Willem van Oranje en De Rotterdamse Peuterschool, loc. Willem van Oranje,
wensen u allen een schitterend kerstfeest en een sprankelend 2019!