11 december 2018
11-12-2018 14:26
Met in deze brief nieuws over de activiteiten, de schooltandarts, het kerstfeest, circus op dinsdagmiddag, aanmelden digitale nieuwsbrief, het schoolfruit, de jarigen van deze week, de agenda van de ouderkamer, verteltassen/spelletjes en taalles.

Dinsdag 11 december 2018

Afgelopen woensdag hebben wij op school in alle groepen het Sinterklaasfeest gevierd. Gelukkig was de Sint ons niet vergeten en kwam hij, samen met twee Pieten, onze school bezoeken. Hij had cadeautjes voor ons meegenomen en ook pepernoten. De kinderen hebben er volop van genoten!

di. 11 en woe. 12 december : schooltandarts
do. 13 december : Groep 7/8 gaat deze dag naar de scholenmarkt en
met Bliksemstage
woe. 19 december : ’s avonds kerstfeest in de groepen

Schooltandarts
Op dinsdag 11 en woensdag 12 december komt de schooltandarts langs om de kinderen op te halen die hiervoor zijn aangemeld. Is uw kind niet aangemeld, maar wilt u wel dat uw kind mee gaat met de schooltandarts? Kom dan bij Marlies een aanmeldingsformulier halen. Neem het zorgpasje van uw kind mee zodat u de gegevens hiervan op het aanmelding-formulier in kunt vullen. Marlies geeft de ingevulde formulieren mee met de schooltandarts.

Kerstfeest
Nog even en dan is het kerstmis. De school is inmiddels in kerstsfeer gebracht. Overal staan kerstbomen en lichtjes schitteren overal. Natuurlijk gaan wij Kerst samen met de kinderen en met u vieren. Het kerstfeest is op woensdagavond 19 december. Wij willen u als ouders weer vragen om iets lekkers klaar te maken voor de groep van uw kind voor het kerstdiner. De lijsten, waarop u kunt schrijven wat uw kind mee neemt, hangen aan de deuren van de groepen.

Ook aan de ouders hebben wij gedacht. Wij zouden het gezellig vinden om voor de ouders in de hal een kerstdiner te organiseren. Ook hiervoor vragen wij uw hulp. Ouders die naar het kerstdiner komen, willen wij vragen om iets mee te nemen voor het eten. De lijst hiervoor hangt aan de deur van de ouderkamer. Wilt u hierop zetten wat u meeneemt? Als toetje zullen de kinderen van groep 1/2 t/m groep 7/8 tussen 18.30 en 19.00 uur om de beurt een kerstlied voor u zingen zodat u na afloop in kerstsfeer naar huis kunt gaan.

Het programma ziet er als volgt uit:
17.30 uur : de deuren gaan open, het eten mag in de klas worden gebracht
17.45 uur : de ouders moeten nu echt de klas verlaten, start van de viering in de groep
ouders die dat willen kunnen eten in de hal of een kop koffie drinken.
18.30 uur : de leerlingen van alle groepen zullen u in kerstsfeer brengen door om de
beurt een kerstlied voor u te zingen.
19.00 uur : einde van de viering

Circus op de dinsdagmiddag.
Weet je het nog, lekker circussen na school tijd op de dinsdagmiddag van 15.30 - 17.00 uur met het mooie weer? Nu het slecht weer is, zijn we niet meer te vinden op het plein, maar je kunt nog steeds iedere dinsdagmiddag circussen in de gymzaal van de Laurens Cupertino aan de Bree 61. Naast de dingen die er op het plein te doen waren kun je hier ook in de trapeze, koorddansen en oefenen met koppeltje duikelen/salto’s. Kom jij ook weer gezellig circussen op de dinsdagmiddag?!! Het is helemaal gratis.

Woensdag : mango (1 per 3 ll.)
Donderdag : peer
Vrijdag : dino meloen (1 per 18 ll.)

Wij feliciteren onze jarigen van de komende week.

12 december: Cielo, 7 jaar
12 december: Mona, 10 jaar

Gaat uw kind trakteren? Denkt u er dan aan dat één genoeg is en klein oké!

Aanmelden digitale nieuwsbrief
Wist u dat u ook iedere week het Oranjenieuws per mail kunt ontvangen? Ga hiervoor naar onze site (www.pcbs-willemvanoranje.nl). Aan de linkerkant staat “aanmelden nieuwsbrief”. Klik dit aan, vul uw gegevens in en u ontvangt voortaan ook het Oranjenieuws in uw mail.

Agenda ouderkamer
do. 6 december : inloop groep 0 t/m 4 en thuis in taal
ma. 17 december : 08.30 Bureau Halt komt in de ouderkamer voorlichting
geven over de overlast rond de jaarwisseling.
ma. 17 december : 15.00 – 16.00 uur voorlichtingsbijeenkomst groep 4
do. 13 december : inloop voor groep 0 t/m 4 – deze keer het filmpje van groep 0
do. 20 december : géén inloop voor groep 0 t/m 4
do. 20 december : deze ochtend is er een extra koffieochtend zodat u afscheid
kunt nemen van Gabriëlle

Verteltassen/spelletjes
Heeft u thuis nog een verteltas staan of een spelletje dat van school is? Wilt u deze dan alstublieft voor de kerstvakantie inleveren bij Gabriëlle?

Taalles
De taallessen zijn op maandag van 13.00 tot 14.00 uur. Wilt u (beter) Nederlands leren spreken? Kom dan ook naar de ouderkamer.