Oranjenieuws 31 augustus 2021
01-09-2021 11:37
Met in deze brief de agenda, nieuwe schooltijden, nieuws over groep 8, de welkomgesprekken, de toestemmingsverklaring beeldmateriaal, onze jarigen, nieuws uit de ouderkamer en nieuws van de peuterspeelzaal.

31 augustus 2021

Wij heten u en de kinderen van harte welkom terug op school! Wij hopen dat u allemaal een hele fijne vakantie heeft gehad en dat de kinderen er zin in hebben om te starten in hun nieuwe klas.

do. 2 september :
Ouders van groep 3 t/m 7 zijn om 14.00 uur welkom voor de Kick-off van de Dag-programmering in het Huis van de Wijk aan de Hillevliet.

ma. 13 september:
Studiedag voor het team, de leerlingen zijn vrij deze dag. De peuterspeelzaal is deze dag wel open.

di. 14- vr. 17 sept. :
Welkomgesprekken

woe. 6-vr. 15 oktober :
Kinderboekenweek

do. 7 oktober :
Groep 6/7 gaat naar Educatieve Tuin De Enk voor de les “Leven van de natuur”. Deze les is buiten, dus het is verstandig om kleding en schoenen aan te trekken die vies mogen worden.

vr. 8 oktober :
extra vrije dag voor de leerlingen

ma.18– vr. 22 okt. :
Herfstvakantie

ma. 25 oktober :
Studiedag voor het team – de school is gesloten. De peuterspeelzaal is wel open!

Schooltijden
Voor de schoolvakantie heeft u een formulier in kunnen vullen waarin u aan kon geven wat uw voorkeur was. Bijna alle ouders hebben aangegeven dat zij graag de schooltijden volgens het huidige continue rooster willen blijven houden.

De schooltijden voor het nieuwe schooljaar worden dus:

maandag – dinsdag – donderdag – vrijdag : 08.30 uur – 15.00 uur
woensdag : 08.30 uur – 13.00 uur

In de ochtendpauze wordt er een stuk fruit of groente gegeten en water gedronken.

De kinderen eten tussen de middag hun boterham in de klas. Geeft u uw kind een gezonde lunch mee. Dus gewoon een boterham en geen ongezonde snacks zoals croissantjes etc.

Wilt u er aan denken om uw kind géén pindakaas mee te geven op zijn/haar boterham? Hoe lekker het ook is, er is een leerling op school die al bij het ruiken van pindakaas een hele ernstige allergische reactie krijgt waarbij medisch ingrijpen nodig is.

Groep 8
Helaas is Juf Rinia is nog niet voldoende hersteld om les te kunnen geven. Ondanks alle moeite die wij hiervoor hebben gedaan is het ons niet gelukt om een vervangende leerkracht kunnen vinden die groep 8 les kan geven. Daarom hebben wij besloten om de leerlingen van groep 8 van de Willem van Oranje over te plaatsen naar De Savornin Lohmanschool. Daar zullen zij in groep 8 worden opgenomen en de rest van het schooljaar les krijgen.

Welkomgesprekken
Omdat onze leerkrachten u graag willen leren kennen en om u de gelegenheid te geven om kennis te maken met de nieuwe juf van uw kind, organiseren wij ook dit jaar weer welkomgesprekken. Deze vinden plaats in de week van 14 t/m 17 september. U ontvangt hiervoor een uitnodiging van de leerkracht. U bent van harte welkom en wij hopen u dan ook te mogen begroeten op één van deze dagen.

Toestemmingsverklaring beeldmateriaal
In verband met de wet op de AVG moet ieder jaar opnieuw de toestemmingsverklaring beeldmateriaal worden ingevuld. Bij de welkomgesprekken vragen wij u deze verklaring in te vullen.

Hieperdepiep Hoera!
Wij feliciteren onze jarigen van augustus tot en met 7 september:

02 augustus : Miray, 6 jaar
07 augustus : Oumayra, 4 jaar – welkom op de basisschool!
08 augustus : Aylin, 5 jaar
10 augustus : Estenley, 6 jaar
12 augustus : Leah, 9 jaar
13 augustus : Emine, 5 jaar
21 augustus : Jayvi, 5 jaar
24 augustus : Marcus, 7 jaar
31 augustus : Tugce, 11 jaar 04 september : Mariëlla, 6 jaar

Gaat uw kind trakteren in de klas? Eén is genoeg en klein is oké!

NIEUWS UIT DE OUDERKAMER
Aanstaande maandag, 6 september om 08.30 uur, willen wij weer koffie met elkaar drinken. Helaas mag dit nog niet binnen. Het koffiedrinken zal BUITEN plaats vinden en natuurlijk alleen als het weer het toe laat. Wij houden hierbij nog steeds 1,5 meter afstand van elkaar i.v.m. de Corona maatregelen. Komt u ook?

NIEUWS VAN DE PEUTERSPEELZAAL
Aanmelden nieuwsbrief per mail
Indien u deze nieuwsbrief via de mail wilt ontvangen, stuurt u dan e-mail naar m.burghouwt@dslwvo.nl. Zet in de mail uw naam en de naam van uw kind en dat hij/zij op de peuterspeelzaal zit.

De teams van Basisschool en Peuterspeelzaal Willem van Oranje