Oranjenieuws 22 juni 2021
23-06-2021 10:28
Met in deze brief nieuws over de Corona-bus, de activiteiten, studiedag voor het team, schooltandarts, ZomerTalent010, onze jarige van deze week, de zomervakantie, de indeling van de groepen voor komend schooljaar, de schoolvakanties voor het komende schooljaar en nieuws van de peutespeelzaal.

Dinsdag 22 juni 2021

!!! CORONA-BUS: INFORMATIE OVER CORONA EN VACCINATIE !!!

We hebben een heftig jaar achter de rug en dat was het vooral vanwege Corona.
Het was vaak moeilijk om alles wat in de krant stond, op de tv kwam of werd verteld goed te begrijpen en de berichten spraken elkaar ook tegen. Als team hebben we hierover ook veel met elkaar gesproken. Ik kan me voorstellen dat u als ouder ook veel hoort en leest en misschien nog vragen heeft. Deze vragen kunt u stellen.
In Rotterdam rijdt sinds kort een Corona-bus langs verschillende plaatsen in de stad. Het is een bus waar iedereen vragen kan stellen over Corona of over de vaccinatie.

Op donderdag 24 juni staat de bus van 08.15 - 09.30 uur in de buurt van de Willem van Oranje.

Kom naar de bus, stel uw vragen of deel uw zorgen. Het is fijn dat er een aanspreekpunt is waar iedereen terecht kan.

Kunt u op donderdagochtend niet komen? Op vrijdag 25 juni staat de bus ook van 08.15 - 09.30 uur bij de Savornin Lohmanschool aan de Zuidpolderstraat 63.

Ook daar kunt u terecht met uw vragen.

Sandra de Vette, directeur

********************************************************************************************************

Gelukkig kunnen we in de laatste weken van het schooljaar nog wat leuke activiteiten doen met de leerlingen die niet eerder plaats konden vinden i.v.m. Corona. Laten we hopen dat in het nieuwe schooljaar alle activiteiten weer “gewoon” door kunnen gaan.

De volgende activiteiten staan op de agenda:

di. 29 juni :
Groep 3 gaat naar Educatieve tuin De Enk voor de les “In de sloot, uit de sloot”.
Tip: Geef uw kind kleding aan die vies mag worden!

woe. 30 juni/do. 1 juli:
gesprekken n.a.v. het 2e rapport

do. 1 juli:
Groep 6 gaat naar Concertgebouw De Doelen voor de voorstelling “De avonturen van Peer Gynth”.
De leerlingen gaan veilig met de klas met een gehuurde bus naar De Doelen en weer terug. Dus niet met het openbaar vervoer.

ma. 5 – vr. 9 juli:
Halfjaarlijkse controle door de schooltandarts. (Alléén voor kinderen die hiervoor zijn aangemeld.)

woe. 7 juli :
Uitstapje groep 8

ma. 12 juli :
Afscheid van groep 8

ma. 19 juli :
1e dag van de zomervakantie

Studiedag voor het team
Woensdag 23 juni is er een studiedag voor het team van de basisschool. De school is deze dag gesloten. De Peuterspeelzaal is wel open deze dag.

Schooltandarts
Vanaf maandag 5 juli komt de schooltandarts weer mee om de kinderen die hiervoor zijn aangemeld op te halen voor hun halfjaarlijkse controle. De kinderen die worden opgehaald hebben hiervoor inmiddels een brief meegekregen van Sanakids.

Is uw kind nog niet aangemeld voor de schooltandarts maar wilt u hier wel gebruik van maken? Dan kunt u uw kind eenvoudig via website van Sanakids aanmelden.
Gaat u hiervoor naar www.sanakids.nl

ZomerTalent010

Geachte ouder, verzorger,

Zoals u weet doet PCBS Willem van Oranje deze zomer mee aan ZomerTalent010. Een leuk én leerzaam vakantieprogramma van 26 juli t/m 6 augustus voor kinderen uit groep 6, 7 of 8 (huidig schooljaar). Uw zoon of dochter heeft eerder in de klas een uitnodiging gehad met alle informatie. ZomerTalent010 vindt plaats op een locatie in de buurt van de school van uw kind. Aanmelden kan t/m 30 juni via www.solnetwerk.nl/zomertalent010/aanmelden.

Ook is Jema Hadjji van ZomerTalent010 op maandag 28 juni in de ochtend, als u uw kind naar school brengt, aanwezig op het schoolplein om u te helpen met de inschrijving. Zij is herkenbaar aan een groen SOL T-shirt/Jas.

Hartelijke groeten,

Namens Team SOL
Organisator ZomerTalent010

Hieperdepiep Hoera!
Wij feliciteren onze jarigen van deze week:

23 juni : Jeslin, 4 jaar – Zij gaat nu naar groep 1. Welkom op de basisschool!

Gaat uw kind trakteren in de klas? Eén is genoeg en klein is oké!

Zomervakantie
De zomervakantie begint op maandag 19 juli en duurt tot en met vrijdag 27 augustus.
Let u erop dat Leerplicht extra controleert rond de zomervakantie op ongeoorloofd verzuim. (Als u uw kind eerder thuis houdt of later naar school laat gaan zonder dat u hiervoor toestemming heeft aangevraagd en gekregen.)

De eerste schooldag in het nieuwe schooljaar is op maandag 30 augustus.

Indeling groepen schooljaar 2021-2022
De indeling van de groepen voor het komende schooljaar is als volgt:

Groep 1-2
Groep 4-5
Groep 6-7

Schoolvakanties 2021-2022 *
Herfstvakantie : ma. 18 t/m vr. 22 oktober 2021
Kerstvakantie : ma. 27 december 2021 t/m vr. 7 januari 2022
Voorjaarsvakantie : ma. 28 februari t/m vr. 4 maart 2022
Paasvakantie : do. 15 t/m ma. 18 april 2022
Koningsdag : woe. 27 april 2022
Meivakantie : ma. 25 april t/m vr. 6 mei 2022
Hemelvaart : do. 26 mei 2022
2de Pinksterdag : ma. 6 juni 2022
Zomervakantie : ma. 9 juli t/m vr. 19 augustus 2022

1e schooldag na de zomervakantie : maandag 22 augustus 2022

(*) Typefouten en wijzigingen voorbehouden

NIEUWS VAN DE PEUTERSPEELZAAL

Indien u als ouder/verzorger van een peuter de nieuwsbrief ook via de mail wilt ontvangen, dan kunt u een e-mail sturen naar m.burghouwt@dslwvo.nl, graag uw naam en de naam van uw kind vermelden in de mail en dat hij/zij op de peuterspeelzaal zit. Als u al een ouder kind op de basisschool heeft zitten dan hoeft u zich niet in te schrijven voor de nieuwsbrief omdat u “Het Oranjenieuws” dan al via de mail ontvangt.

De teams van Basisschool en Peuterspeelzaal Willem van Oranje

Afmelden voor de digitale nieuwsbrief kan door een email te sturen naar: m.burghouwt@dslwvo.nl