Oranjenieuws
Oranjenieuws 15 juni 2021
16-06-2021 11:34
Met in deze brief nieuws over de activiteiten, de schooltandarts, het ziekmelden van uw kind, ZomerTalent010, reservekleding gezocht, onze jarigen van deze week, de zomervakantie, informatie over Sanakids en nieuws van de Peuterspeelzaal.

Ouderbrief nr. 30
Dinsdag 15 juni 2021

Beste ouders/verzorgers,

Het schooljaar gaat nu snel, het is nog maar 4 ½ week tot aan de zomervakantie. Maar voordat het zover is zijn er nog een aantal activiteiten die plaats kunnen vinden en zijn we gestart met de voorbereidingen voor het afscheid van “onze” groep 8. En natuurlijk heel belangrijk: aanstaande zondag is het Vaderdag! Tijd om alle papa’s in het zonnetje te zetten.

Activiteiten
De volgende activiteiten staan op de agenda:

zo. 20 juni :
Vaderdag

woe. 23 juni:
Studiedag voor het team, de school is gesloten. De peuterspeelzaal is deze dag wel open.

di. 29 juni :
Groep 3 gaat naar Educatieve tuin De Enk voor de les “In de sloot, uit de sloot”.
Tip: Geef uw kind kleding aan die vies mag worden!

woe. 30 juni/do. 1 juli:
gesprekken n.a.v. het 2e rapport

do. 1 juli :
Groep 6 gaat naar Concertgebouw De Doelen voor de voorstelling “De avonturen van Peer Gynth”.
De leerlingen gaan veilig met de klas met een gehuurde bus naar De Doelen en weer terug. Dus niet met het openbaar vervoer.

ma. 12 juli :
Afscheid van groep 8

di. 13 juli :
Groep 1 t/m 3: spelletjesdag
Groep 4 t/m 7: sportdag

ma. 19 juli-vr. 27 aug:
Zomervakantie

ma. 30 augustus:
1e schooldag na de zomervakantie

Schooltandarts
In de week van 5 t/m 9 juli gaan de kinderen die hiervoor zijn aangemeld opgehaald door de schooltandarts voor hun halfjaarlijkse controle.
Is uw kind nog niet aangemeld, maar wilt u wel gebruik maken van de schooltandarts? U kunt uw kind eenvoudig aanmelden via de site van de schooltandarts: www.sanakids.nl

Ziekmelden
Helaas komt het nog regelmatig voor dat wij ouders/verzorgers moeten bellen om te vragen waar hun kind is en dat blijkt hij/zij thuis wordt gehouden omdat hij/zij ziek is.

Indien uw kind ziek is vragen wij u dit vóór 08.30 uur aan ons door te geven. Houdt u er rekening mee dat het tussen 08.20 en 08.30 uur even druk is voor ons met het binnenlaten van de kinderen waardoor wij niet altijd gelijk de telefoon aan kunnen nemen.

Indien uw kind ziek is en wij moeten u bellen om te vragen waar uw kind is wordt dit door ons gezien als ongeoorloofd verzuim en wordt dit ook zo in onze leerlingenadministratie opgenomen.

Schoolfonds
Er zijn gelukkig al een heleboel ouders geweest die de ouderbijdrage voor het schoolfonds van € 20,00 per leerling hebben voldaan. Hartelijk bedankt hiervoor.

Helaas zijn er nog veel ouders die deze bijdrage nog niet hebben voldaan. Vanuit het schoolfonds worden o.a. feesten zoals de Kinderboekenweek, Sinterklaas, Kerst en Pasen betaald. Hiervoor krijgen wij als school geen subsidie. Indien u deze bijdrage nog niet heeft voldaan willen wij u vragen dit alsnog te doen. Dat kan door het bedrag over te maken op onze rekening nr. NL86 ABNA 0413 7278 74. Wilt u hierbij alstublieft de naam en groep van uw kind vermelden? Alvast hartelijk bedankt!

ZomerTalent010
Onze school doet van 26 juli t/m 6 augustus mee aan ZomerTalent010. ZomerTalent010 is een leuk én leerzaam vakantieprogramma voor kinderen uit groep 6, 7 en 8. Twee weken lang, vier uur per dag, gaan de kinderen aan de slag met taal, muziek, kunst, sport, wetenschap, techniek, weerbaarheid en beroepsoriëntatie. Wat vindt uw kind leuk? Waar liggen zijn of haar talenten?

Deelname is gratis en vindt plaats in het Huis van de Wijk.
Inschrijven kan t/m 30 juni op de website: www.solnetwerk.nl/zomertalent010/aanmelden

Vragen?
Neem contact op met SOL, de organisatie van ZomerTalent010
Bel: 010 – 261 8005 - E-mail: zomertalent010@solnetwerk.nl

De activiteiten gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen!

Reservekleding gezocht
Voor de peuterspeelzaal zijn wij op zoek naar reservekleding, bijvoorbeeld voor als een kind in zijn/haar broek heeft geplast. Heeft u kleding liggen die uw kind te klein is geworden en die gebruikt kan worden voor de peuters? De peuterspeelzaal is er heel erg blij mee!

Hieperdepiep Hoera!
Wij feliciteren onze jarigen van deze week:

16 juni : Osman, 6 jaar
19 juni : Dila, 7 jaar

Gaat uw kind trakteren in de klas? Eén is genoeg en klein is oké!

Zomervakantie
De zomervakantie begint op maandag 19 juli en duurt tot en met vrijdag 27 augustus.
Let u erop dat Leerplicht extra controleert rond de zomervakantie op ongeoorloofd verzuim. (Als u uw kind eerder thuis houdt of later naar school laat gaan zonder dat u hiervoor toestemming heeft aangevraagd en gekregen.)

De eerste schooldag in het nieuwe schooljaar is op maandag 30 augustus.

Ingezonden stuk van de schooltandarts Sanakids
Sanakids jeugdtandverzorging komt al 20 jaar op meer dan 40 basisscholen in Rotterdam Zuid. Wij komen ook op de school van uw kind(eren), wist u dat? Uw kind hoort vanaf 3 jaar elk half jaar naar de tandarts te gaan voor de controle van het gebit. Als uw kind nog geen tandarts heeft, u zelf weinig tijd heeft of u bent niet tevreden over uw huidige tandarts, kan Sanakids zorgen voor de halfjaarlijkse controle.

Onze Haal en Breng service:
Wij halen uw kind op van school om op onze praktijk het gebit te controleren en eventuele kleine behandelingen te doen, zoals het schoonmaken van de tanden en het maken van beschermlaagjes op de nieuwe kiezen. Als er tijdens het bezoek wordt geconstateerd dat er nog een behandeling nodig is voor bijvoorbeeld vullingen, zullen wij uw kind hiervoor nog een keer ophalen van school. U wordt hierover altijd geïnformeerd, want uw kind krijgt na elk bezoek een brief mee waarin staat wat er is gebeurd en wat er eventueel nog moet gebeuren.

Onze Sanakids begeleidster zal uw kind samen met klasgenootjes uit de klas ophalen en naar onze praktijk op het Noordereiland brengen. In onze bus zorgen we voor gezellige muziek en op de praktijk kan uw kind even spelen of tekenfilms kijken tot hij/zij aan de beurt is. Hierna worden de kinderen weer terug naar school gebracht. Deze service is geheel GRATIS voor kinderen en u hoeft hiervoor geen aanvullende verzekering te hebben. Wij declareren alles rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar. Dit gaat ook niet van uw eigen risico af.

Op school (bij Marlies van de administratie) liggen inschrijfformulieren klaar die u kunt inleveren bij de leerkracht of u schrijft uw kind makkelijk bij ons in via de website www.sanakids.nl

Heeft u nog vragen over Sanakids? Stelt u ze gerust! U kunt vragen naar Nancy Koolmees, de coördinator van Sanakids. Telefoonnummer: 010-4141200 of per e-mail: N.koolmees@sanakids.nl De praktijk is gevestigd op het Noordereiland, De Ruyterstraat 4-6 te Rotterdam

NIEUWS VAN DE PEUTERSPEELZAAL

Een ongelukje zit in een klein hoekje
Soms plast een kind per ongeluk in zijn of haar broek of is te enthousiast geweest bij de watertafel waardoor er schone, droge kleding en/of ondergoed aangetrokken moet worden. Niet alle kinderen hebben iedere dag een verschoning bij zich in hun tas. Als uw kind geen reserve kleding in zijn of haar tas heeft zitten, dan trekken wij uw kind kleding aan van school zodat uw zoon of dochter toch schoon en droog is de rest van de ochtend of middag.

Wij vragen u de kleding van school weer gewassen terug te geven zodat wij het weer kunnen gebruiken voor een volgende keer. Heeft u thuis kleding of ondergoed liggen wat uw kind te klein is geworden? Wij zijn er blij mee!

Nieuwsbrief per mail
Ouders/verzorgers met een kind op de basisschool ontvangen “Het Oranjenieuws” al via de mail. Indien u als ouder/verzorger van een peuter de nieuwsbrief ook via de mail wilt ontvangen, dan kunt u een email sturen naar m.burghouwt@dslwvo.nl

Zet u in deze mail de naam van uw kind en dat hij/zij op de peuterspeelzaal zit. Dan wordt u opgenomen in de verzendlijst voor de digitale nieuwsbrief en ontvangt u voortaan iedere week “Het Oranjenieuws” per mail.

Als u al een ouder kind op de basisschool heeft zitten dan hoeft u zich niet in te schrijven voor de nieuwsbrief omdat u “Het Oranjenieuws” dan al via de mail ontvangt.

Met vriendelijke groeten,

De teams van Basisschool en Peuterspeelzaal Willem van Oranje
Alle nieuwsberichten bekijken
Contactgegevens
PCBS Willem van Oranje
Hendrick Croesinckstraat 36
3074 PG Rotterdam

Tel: 010 - 419 52 89
Fax: 010 - 432 16 59

Deze pagina in de Favorieten opnemen
Deze pagina printen
Alle nieuwsberichten downloaden als RSS