Oranjenieuws 8 juni 2021
08-06-2021 14:04
Met in deze brief nieuws over de activiteiten, de Cito toetsen, ZomerTalent010, het Schoolfruit, onze jarigen, de zomervakantie en nieuws vanuit de peuterspeelzaal.

Dinsdag 8 juni 2021

Ondanks dat het aantal Corona besmettingen en ziekenhuisopnames flink terug lopen en de maatregelen versoepeld worden, mogen wij u als ouders/verzorgers, hoe graag we dit ook zouden willen, helaas nog niet in school laten.

Wij als teamleden zorgen binnen de school voor een zo veilig mogelijke omgeving voor de leerlingen en elkaar. Zo houden wij ons nog steeds aan de Corona maatregelen en hebben inmiddels steeds meer teamleden een vaccinatie tegen het Coronavirus gekregen. Zo proberen wij met elkaar een zo veilig mogelijke omgeving aan te bieden aan uw kind(eren) en aan elkaar.

De volgende activiteiten staan op de agenda:

zo. 20 juni :
Vaderdag

woe. 23 juni:
Studiedag voor het team, de school is gesloten. De peuterspeelzaal is deze dag wel open.

di. 29 juni:
Groep 3 gaat naar Educatieve tuin De Enk voor de les “In de sloot, uit de sloot”.
Tip: Geef uw kind kleren aan die vies mogen worden!

woe. 30 juni/do. 1 juli:
gesprekken n.a.v. het 2e rapport

do. 1 juli:
Groep 6 gaat naar Concertgebouw De Doelen voor de voorstelling “De avonturen van Peer Gynth”.

ma. 12 juli :
Afscheid van groep 8

ma. 19 juli :
1e dag van de zomervakantie

Cito toetsen
In de periode van 7 tot en met 17 juni is de afname van de Cito toetsen voor de leerlingen uit de groepen 3 t/m 7.

ZomerTalent010
Onze school doet van 26 juli t/m 6 augustus mee aan ZomerTalent010. ZomerTalent010 is een leuk én leerzaam vakantieprogramma voor kinderen uit groep 6, 7 en 8. Twee weken lang, vier uur per dag, gaan de kinderen aan de slag met taal, muziek, kunst, sport, wetenschap, techniek, weerbaarheid en beroepsoriëntatie. Wat vindt uw kind leuk? Waar liggen zijn of haar talenten?

Deelname is gratis en vindt plaats in het Huis van de Wijk. Uw kind krijgt vanaf 7 juni de uitnodiging mee naar huis. Inschrijven kan t/m 30 juni op de website:
www.solnetwerk.nl/zomertalent010/aanmelden

Vragen?
Neem contact op met SOL, de organisatie van ZomerTalent010
Bel: 010 – 261 8005
E-mail: zomertalent010@solnetwerk.nl

De activiteiten gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen!

Vorige week hebben de kinderen voor het laatst groente/fruit gekregen vanuit het EU Schoolfruit project. Vanaf nu moeten de kinderen weer zelf iedere dag een stuk fruit of groente meenemen voor in de ochtendpauze.

Hieperdepiep Hoera!

Wij feliciteren onze jarigen:

01 juni : D-Shawn, 5 jaar
01 juni : Jan, 4 jaar
02 juni : Sharifa, leerkracht groep 2
03 juni : Ellen, leerkracht groep 3
06 juni : Imran, 8 jaar
06 juni : Ciska, onderwijsassistente
07 juni : Ilmy, leerkracht groep 1
09 juni : Shanaya, 8 jaar
09 juni : Shreya, 10 jaar
12 juni : Melisa, 7 jaar

Gaat uw kind trakteren in de klas? Eén is genoeg en klein is oké!

Zomervakantie
De zomervakantie begint op maandag 19 juli en duurt tot en met vrijdag 27 augustus.

De eerste schooldag in het nieuwe schooljaar is op maandag 30 augustus.

NIEUWS VAN DE PEUTERSPEELZAAL
Vanaf nu gaan de peuterspeelzaal en de basisschool voortaan samen de nieuwsbrief verzorgen. Als er nieuws is vanuit de peuterspeelzaal, dan leest u dit terug in deze nieuwsbrief.

De kinderen van de peuterspeelzaal die jarig zijn worden voortaan ook genoemd in het lijstje met jarigen. Zo worden ook zij extra in het zonnetje gezet!

Ouders/verzorgers van leerlingen van de basisschool ontvangen “Het Oranjenieuws” al digitaal. Indien u als ouder/verzorger van een peuter de nieuwsbrief ook voortaan digitaal wilt ontvangen, dan kunt u een email sturen naar m.burghouwt@dslwvo.nl.

Schrijft u in deze mail de naam van uw kind en dat hij/zij bij de peuters zit. Dan nemen wij u op in de verzendlijst voor de digitale nieuwsbrief en ontvangt u voortaan iedere week Het Oranjenieuws in uw digitale brievenbus.

De teams van Basisschool en Peuterspeelzaal Willem van Oranje