Oranjenieuws 13 april 2021
13-04-2021 13:53
Met in deze brief nieuws over de verschillende activiteiten, de IEP toets, het schoolfruit, de chromebooks, Rotterdams Goud, de Ramadan en onze jarige.

Dinsdag 13 april 2021

Volgende week is het een spannende week voor de leerlingen uit groep 8 en hun ouders. Groep 8 gaat dan de IEP toets maken. Wij wensen de leerlingen van groep 8 heel veel succes met het maken van hun eindtoets!

De volgende activiteiten staan op de agenda:

di. 20 en woe. 21 april : IEP toets groep 8
di. 27 april : Koningsdag – de school en peuterspeelzaal zijn gesloten.
ma. 3 t/m vr. 14 mei : meivakantie
zo. 9 mei : Moederdag
di. 18 mei : Groep 7/8 krijgt een Judo clinic tijdens de gymles
woe. 19-vr.21 mei : Groep 7/8 gaat op kamp (ONDER VOORBEHOUD!)
do. 20 mei : Schoolreisje groep 1 t/m 6 (ONDER VOORBEHOUD!)
ma. 24 mei : 2e Pinksterdag – de school is gesloten

IEP toets
Op dinsdag 20 en woensdag 21 april gaan de leerlingen van groep 8 hun IEP toets maken.
Wij vragen u om ervoor te zorgen dat uw kind op tijd gaat slapen en ’s morgens goed ontbijt. Deze twee dingen zijn echt belangrijk om uw kind zo goed mogelijk te laten presteren.
Verder is het belangrijk dat de kinderen deze dagen op tijd op school zijn zodat de toetsen op tijd kunnen beginnen.

Deze week krijgen de leerlingen:

 1 appel per leerling
 1 banaan per leerling
 1 komkommer per 4 leerlingen

Chromebooks
Gedurende de tijd dat de school gesloten was hebben een aantal leerlingen van school een chromebook geleend om de online lessen te kunnen volgen. Het is de bedoeling dat deze chromebooks weer terug komen op school en aan Peter Jan worden afgegeven, samen met het contract. Dit kan op maandag, dinsdag en donderdag. We kunnen het chromebook dan even controleren en daarna kan het op school worden ingezet.

Rotterdams Goud
Vorige week hebben we voor alle ouders een bericht meegegeven over Rotterdams Goud, met een gouden lintje. We hopen dat u de brief heeft gelezen en weer op de hoogte bent van de stappen die we als school zetten. In de brief heeft u ook gelezen dat er ondersteuning is binnen de school en dat Robert en Lucy ook in de groepen komen. Vanaf 8 maart wordt er had gewerkt aan de basisroutines. We gaan in de rij stil naar binnen. De leerkracht staat in de deuropening om alle kinderen even persoonlijk te begroeten en daarna kan iedereen aan de slag met de begintaak. Zo kunnen we rustig beginnen en is iedereen gezien.

Ramadan
Vandaag is de Ramadan weer begonnen. We wensen alle gezinnen die daaraan meedoen een goede vastenperiode toe. Wel vragen we u om met uw (oudere) zoon of dochter te praten over het vasten. De kinderen zijn in de groei en hebben voldoende voeding nodig, we verwachten dat ze goed meedoen met de lessen op school. Ook weten we dat een aantal kinderen mee wil doen. Het weekend kan dan een goede optie zijn. Op 20 en 21 april wordt de eindtoets gemaakt in groep 8. Het is belangrijk dat de kinderen dan goed uitgerust zijn en hebben ontbeten.

Hieperdepiep Hoera!
Wij feliciteren onze jarige:

10 april 2021 : Aarush, 8 jaar

Trakteren:
Kinderen die jarig zijn mogen nog niet langs de klassen met een kaart en een eventuele traktatie voor de juffen en meesters. Wel krijgt iedere jarige van ons een kaart mee met daarop de felicitaties van juffen en meesters.

Gaat uw kind trakteren in de klas? Denkt u er dan aan onze regel dat één genoeg en klein oké is.