Oranjenieuws 10 november 2020
10-11-2020 15:30
Met in deze brief nieuws over de activiteiten op school, de zwemlessen, Divali, de voortgangsgesprekken, Sinterklaas, de schooltandarts, schoolfruit/groente, onze jarigen van deze week en nieuws uit de ouderkamer.

Dinsdag 10 november 2020

Deze week starten wij met het EU Schoolfruitprogramma. Wij hopen dat de kinderen weer zullen genieten van het fruit en de groente wat ze krijgen aangeboden. Vanaf deze week leest u iedere week in deze brief wat de kinderen aangeboden krijgen.

di. 17 november:
Groep 1/2 krijgt de voorstelling “Moppereend” in het speellokaal.

Alle activiteiten die buiten school zouden plaatsvinden zijn in verband met de verscherpte Corona maatregelen helaas geannuleerd.

Zwemlessen
De zwemlessen zijn deze en volgende week i.v.m. Corona komen te vervallen. Op dit ogenblik is het nog niet bekend of dit langer gaat duren.

Divali
Aanstaande vrijdag wordt het Divali feest gevierd. Indien u dit thuis viert mag u hiervoor maximaal 1 vrije dag aanvragen. U kunt dit doen bij Sandra. Geeft u hiervoor een briefje mee aan uw kind of stuurt u haar een email: s.devette@dslwvo.nl

Voortgangsgesprekken groep 3 t/m groep 8
In verband met de Corona-maatregelen zullen de voortgangsgesprekken in aangepaste vorm plaats vinden.

De gesprekken zullen plaatsvinden op:
23, 26 en 27 november : van 15.40 uur tot 17.00 uur
24 november : van 15.40 uur tot 18.00 uur
25 november : vanaf 13.30 uur

Het strookje met daarop de dag en tijd dat u wordt verwacht krijgt uw kind van de leerkracht mee naar huis. Er mag één ouder naar het gesprek komen. Uw kind mag meekomen naar het gesprek.

Sinterklaasjournaal
Deze week is het Sinterklaasjournaal weer begonnen. De uitzendingen vinden iedere avond plaats (tot en met 4 december) en beginnen om 18.00 uur. Ze worden uitgezonden door NTR op Zapp (NPO 3). Wij kijken op school iedere dag naar de uitzending van de avond ervoor.

Intocht Sinterklaas
Op zaterdag 14 november is de landelijke intocht van Sinterklaas. Vanwege de Corona maatregelen is de plek waar hij aankomt geheim! Wel kunnen de kinderen de intocht van Sinterklaas volgen op de televisie. De uitzending begint om 12.00 uur op Zapp (NPO3).

Sinterklaasfeest
Op school vieren wij het Sinterklaasfeest op vrijdag 4 december. De kinderen zijn deze dag om 12.00 uur vrij.

Schooltandarts
Volgende week komt de schooltandarts de kinderen die daarvoor zijn aangemeld ophalen voor de halfjaarlijkse controle. Deze kinderen hebben inmiddels een brief van de schooltandarts mee naar huis gekregen. Is uw kind nog niet ingeschreven voor de schooltandarts, maar wilt u wel dat uw kind daar op controle gaat? U kunt een inschrijfformulier aanvragen bij Marlies. Als u dit dan zo snel mogelijk weer inlevert kan uw kind nog mee met de controle van deze maand.

Schoolfruit/groente
Wat staat er deze week op het menu?
Woensdag : worteltjes
Donderdag : appel
Vrijdag : peer

Wij feliciteren onze jarigen:

07 november : Sabrienne, 5 jaar
12 november : Doha, 7 jaar
12 november : Muhammedali, 10 jaar

Van harte gefeliciteerd!
Gaat uw kind trakteren? Eén is genoeg en klein is oké!

Nieuws uit de ouderkamer

Taalcursus
Zijn er nog ouders die mee willen doen aan de taalcursus? Wij zijn inmiddels gestart met de taalcursus. Als u dat wilt kunt u zich hiervoor aanmelden. Dit kan bij de leerkracht van uw zoon of dochter of bij Joke.