Oranjenieuws 3 november 2020
04-11-2020 11:04
Dinsdag 3 november 2020

Voor de ouders/verzorgers die onze nieuwsbrief nog niet digitaal ontvingen: hartelijk welkom bij de digitale nieuwsbrief van de Willem van Oranje!

di. 3 november:
Groep 3 en groep 4/5 krijgen de activiteit “Stempelfestijn” op school.
Helaas is vanwege de ziekte van de vakdocent deze activiteit niet doorgegaan.

woe. 4 november:
Groep 7/8 heeft op school een workshop over “De club van lelijke kinderen”.

do. 12 november:
Groep 6 zou naar Concertgebouw “De Doelen” voor de voorstelling “De avonturen van Peer Gint”. Helaas kan deze voorstelling i.v.m. de aangescherpte Corona maatregelen niet doorgaan.

di. 17 november:
Groep 1/2 krijgt de voorstelling “Moppereend” in het speellokaal.

Digitale nieuwsbrief
Een nieuw project heeft altijd wat kleine opstartprobleempjes. Wij hebben geprobeerd zoveel mogelijk de dubbele email adressen uit ons bestand te halen. Mocht het toch zo zijn dat u op één email adres twee nieuwbrieven ontvangt, stuurt u dan een email naar Marlies (m.burghouwt@dslwvo.nl). Dan zorgen wij dat het dubbele adres uit het bestand wordt gehaald.

Mochten wij op deze brief berichten terug krijgen dat een email adres niet meer klopt, dan krijgt u van Marlies een briefje waarop u het goede email adres in kunt vullen zodat wij dit aan kunnen passen in ons bestand.

Beschuit met roze muisjes
Woensdag 28 oktober is Ilmy moeder geworden van een mooie dochter. Haar naam is Mirra. Wij wensen Ilmy, haar man en zoontje heel veel geluk met hun dochter en zusje!

Divali
Vrijdag 13 november wordt het Divali feest gevierd. Indien u dit thuis viert mag u hiervoor maximaal 1 vrije dag aanvragen. U kunt dit doen bij Sandra. Geeft u hiervoor een briefje mee aan uw kind of stuurt u haar een email: s.devette@dslwvo.nl

Voortgangsgesprekken groep 3 t/m groep 8
In verband met de Coronamaatregelen zullen de voortgangsgesprekken in aangepast vorm plaats vinden.

De gesprekken zullen plaatsvinden in de periode van 23 t/m 27 november.
23, 26 en 27 november : van 16.40 uur tot 17.00 uur
24 november : van 16.40 uur tot 18.00 uur
25 november : vanaf 13.30 uur

Er mag één ouder naar het gesprek komen. Uw kind mag meekomen naar het gesprek.
U ontvangt een strookje via uw kind waarop u uw voorkeur aan kunt geven. Dit krijgt u dan weer terug van de leerkracht met daarop de dag en tijd dat u wordt verwacht.

Toestemmingsverklaring beeldmateriaal
Nog steeds hebben wij van een aantal ouders nog niet de ingevulde toestemmingsverklaring beeldmateriaal ontvangen. Indien u dit nog niet heeft gedaan verzoeken wij u om dit zo snel mogelijk te doen. Bent u hem kwijt? Dan kunt u bij de leerkracht of bij Marlies een nieuwe vragen.

Sinterklaas
Het is weer november. Dat betekent dat Sinterklaas deze maand weer aankomt in Nederland.
Vanaf 9 november begint het Sinterklaasjournaal weer. De uitzendingen vinden iedere avond plaats tot en met 4 december en beginnen om 18.00 uur. Ze worden uitgezonden door NTR op Zapp (NPO 3). Met de klas gaan we ook het Sinterklaasjournaal volgen en wel vanaf 10 november. Wij kijken dan de uitzending van de avond ervoor.

Op zaterdag 14 november is het zover. De intocht van Sinterklaas. Vanwege de Corona maatregelen is de plek waar hij aankomt geheim! Wel kunnen de kinderen de landelijke intocht van Sinterklaas volgen op de televisie. De uitzending begint om 12.00 uur op Zapp (NPO3).

Schooltandarts
In de week van 16 november komt de schooltandarts de kinderen die daarvoor zijn aangemeld ophalen voor de halfjaarlijkse controle. Deze kinderen hebben inmiddels een brief van de schooltandarts mee naar huis gekregen. Is uw kind nog niet ingeschreven voor de schooltandarts, maar wilt u wel dat uw kind daar op controle gaat? U kunt een inschrijfformulier aanvragen bij Marlies. Als u dit dan zo snel mogelijk weer inlevert kan uw kind wellicht nog mee met de controle van deze maand.

Wij feliciteren onze jarige:

7 november : Sabrienne,5 jaar

Van harte gefeliciteerd!
Gaat uw kind trakteren? Eén is genoeg en klein is oké!

Nieuws uit de ouderkamer

Taalcursus
Zijn er nog ouders die mee willen doen aan de taalcursus? Wij zijn inmiddels gestart met de taalcursus. Als u dat wilt kunt u zich hiervoor aanmelden. Dit kan bij de leerkracht van uw zoon of dochter of bij Joke.