Oranjenieuws 27 oktober 2020
27-10-2020 15:12
Met in deze brief nieuws over de papieren nieuwsbrief, de activiteiten, de voortgangsgesprekken, welkom voor een nieuwe juf, Divali, het schoolfruit, onze jarigen van deze week en nieuws uit de ouderkamer.

Dinsdag 27 oktober 2020

Dit is hem dan… De laatste papieren versie van Het Oranjenieuws. Zoals wij u voor de herfstvakantie al hebben laten weten zullen wij vanaf volgende week deze nieuwsbrief digitaal gaan verzenden naar de email adressen die bij ons bekend zijn (ouders die niet over email beschikken ontvangen hem nog wel op papier). Indien blijkt dat een emailadres niet meer klopt omdat wij de mail retour krijgen, dan ontvangt u van ons een briefje waarop u het juiste email adres in kunt vullen.

Activiteiten
De leerlingen van groep 7/8 zouden vandaag naar het Hofpleintheater gaan voor de voorstelling “De club van lelijke kinderen”. Vlak voor de herfstvakantie kregen wij te horen dat de voorstelling in verband met de strengere Corona maatregelen helaas geen doorgang kan vinden. De workshop zal wel worden gegeven.

di. 3 november:
Groep 3 en groep 4/5 krijgen de activiteit “Stempelfestijn” op school.

woe. 4 november:
Groep 7/8 heeft op school een workshop over “De club van lelijke kinderen”.

do. 12 november:
Groep 6 zou naar Concertgebouw “De Doelen” gaan voor de voorstelling “De avonturen van Peer Gint”. Ook deze voorstelling is in verband met de strengere Corona maatregelen afgezegd.

di. 17 november:
Groep 1/2 krijgt de voorstelling “Moppereend” in het speellokaal.

Voortgangsgesprekken groep 3 t/m 8
De voorgangsgesprekken staan gepland in november. Wij zijn aan het nadenken hoe we deze gesprekken in deze Corona tijd toch kunnen laten doorgaan. Wij willen graag het contact met u goed onderhouden.

Welkom
Vlak voor de herfstvakantie hebben wij de laatste gesprekken gehad om de vacature op te vullen die in groep 3 was ontstaan na het vertrek van Danielle. Wij zijn blij u te kunnen laten weten dat Marleen Stolk bij ons komt werken. Sommige ouders kennen haar als omdat zij voor groep 1/2 heeft gestaan ter vervanging van Ellen tijdens haar zwangerschapsverlof. Wij wensen haar veel succes en plezier in groep 3.

Divali
Vrijdag 13 november wordt het Divali feest gevierd. Indien u dit thuis viert mag u hiervoor maximaal 1 vrije dag aanvragen. U kunt dit doen bij Sandra. Geeft u hiervoor een briefje mee aan uw kind of stuurt u haar een email: s.devette@dslwvo.nl

Wij mogen dit jaar weer meedoen met het EU Schoolfruit Programma. Dat betekent dat de kinderen vanaf woensdag 11 november 3x per week een stuk fruit of groente krijgen. De fruitdagen zijn op woensdag, donderdag en vrijdag. Op maandag en dinsdag moet u dus zelf een stuk fruit of groente meegeven aan uw kind. De levering van het schoolfruit stopt op 16 april 2021. Zoals u inmiddels van ons gewend bent kunt u iedere week in het Oranjenieuws teruglezen wat er aangeboden wordt aan fruit of groente.

Wij feliciteren onze jarigen:

27 oktober : Djamairo, 12 jaar
28 oktober : Alae, 8 jaar
29 oktober : Luisray, 5
02 november : Saad, 9 jaar
Van harte gefeliciteerd!
Gaat uw kind trakteren? Eén is genoeg en klein is oké!

Nieuws uit de ouderkamer

Taalcursus
Zijn er nog ouders die mee willen doen aan de taalcursus? Wij zijn inmiddels gestart met de taalcursus. Als u dat wilt kunt u zich hiervoor aanmelden. Dit kan bij de leerkracht van uw zoon of dochter of bij Joke.