Oranjenieuws 13 oktober 2020
14-10-2020 09:38
Met in deze brief nieuws over de activiteiten, vervoer uitstapjes, afscheid Danielle, Het Oranjenieuws, een studiedag voor het team, de herfstvakantie, wintertijd, Divali, schoolfruit, onze jarigen en nieuws uit de ouderkamer.

Dinsdag 13 oktober 2020

We zijn alweer begonnen aan de laatste dagen voor de herfstvakantie. Afgelopen vrijdag is de Kinderboekenweek afgesloten. Wij hopen dat de kinderen het weer leuk hebben gevonden en dat we ze hebben kunnen stimuleren om wat vaker te lezen.

di. 27 oktober:
Groep 7/8 gaat ’s morgens naar het Hofpleintheater voor de voorstelling “De club van lelijke kinderen”, een modern sprookje.

di. 3 november:
Groep 3 en groep 4/5 krijgen de activiteit “Stempelfestijn” op school.

woe. 4 november:
Groep 7/8 heeft op school een workshop naar aanleiding van de voorstelling “De club van lelijke kinderen” van 27 oktober.

do. 12 november:
Groep 6 gaat naar Concertgebouw “De Doelen” voor de voorstelling “De avonturen van Peer Gint”.

di. 17 november:
Groep 1/2 krijgt de voorstelling “Moppereend” in het speellokaal.

Vervoer uitstapjes
Voor de uitstapjes naar het Hofpleintheater en naar De Doelen maken wij gebruik van Buzz010. Dit is een bus die speciaal voor de groep is gereserveerd. De kinderen worden van school opgehaald en weer bij school terug gebracht. Er wordt dus géén gebruik gemaakt van het openbaar vervoer! In het Hofpleintheater en in De Doelen zullen de kinderen en begeleiders op gepaste afstand zitten ten opzichte van andere klassen/begeleiders. De kinderen hoeven tijdens de uitstapjes geen mond- en neuskapje te dragen. De begeleiders wel.

Afscheid Danielle
Op donderdag 15 oktober nemen wij helaas afscheid van Danielle (leerkracht groep 3). Zij gaat op een andere school werken die dichter bij huis is. Wij wensen haar veel succes met haar nieuwe baan. Voor de invulling van de vacature zijn wij nog met twee leerkrachten in gesprek. Zodra bekend is wie het wordt, krijgen de ouders van groep 3 een brief.

Vanaf 1 november zult u “Het Oranjenieuws” niet meer als de vertrouwde oranje papieren versie ontvangen, maar sturen wij u onze wekelijkse nieuwsbrief per mail zodat wij zeker weten dat alle belangrijke informatie u bereikt. Hiervoor maken wij gebruik van de email adressen die bij ons bekend zijn. Heeft u geen email? Dan ontvangt u van ons Het Oranjenieuws op papier. Indien blijkt dat een emailadres niet meer klopt omdat wij de mail retour krijgen, dan ontvangt u van ons een briefje waarop u het juiste email adres in kunt vullen.

Studiedag voor het team
Vrijdag 16 oktober is er weer een studiedag voor het team. De school is dan gesloten. De peuterspeelzaal is deze dag wel open.

Herfstvakantie
Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 oktober is het herfstvakantie. De school en peuterspeelzaal zijn dan gesloten.

Wintertijd
Denkt u er aan dat in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober de wintertijd weer in gaat? De klok gaat dan een uurtje achteruit.

Divali
Vrijdag 13 november wordt het Divali feest gevierd. Indien u dit thuis viert mag u hiervoor maximaal 1 vrije dag aanvragen. U kunt dit doen bij Sandra. Geeft u hiervoor een briefje mee aan uw kind of stuurt u haar een email: s.devette@dslwvo.nl

Wij mogen dit jaar weer meedoen met het EU Schoolfruit Programma. Dat betekent dat de kinderen vanaf woensdag 11 november 3x per week een stuk fruit of groente krijgen. De fruitdagen zijn op woensdag, donderdag en vrijdag. Op maandag en dinsdag moet u dus zelf een stuk fruit of groente meegeven aan uw kind. De levering van het schoolfruit stopt op 16 april 2021. Zoals u inmiddels van ons gewend bent kunt u iedere week in het Oranjenieuws teruglezen wat er aangeboden wordt aan fruit of groente.

Wij feliciteren onze jarigen:

05 oktober : Karen, Schoolmaatschappelijk werk
14 oktober : Ry-janchelo, 10 jaar
17 oktober : Esma, 7 jaar
22 oktober : D'sean, 7 jaar
23 oktober : Jamila, 9 jaar
24 oktober : Sidy, 11 jaar
26 oktober : Daeliano, 6 jaar

Van harte gefeliciteerd!
Gaat uw kind trakteren? Eén is genoeg en klein is oké!

Nieuws uit de ouderkamer

Taalcursus
Zijn er nog ouders die mee willen doen aan de taalcursus? In oktober starten we met het vervolg
en kunnen nieuwe ouders zich aanmelden. Dit kan bij de leerkracht van uw zoon of dochter of bij Joke.