Oranjenieuws - 22 november 2022

25 november 2022
Dinsdag 22 november 2022

Deze week vinden de voortgangsgesprekken plaats voor groep 3 t/m groep 8. U heeft zich hiervoor aan kunnen melden via de Ouderapp. Uw kind mag meekomen naar dit gesprek. Wij hopen dat wij veel ouders met hun kind mogen verwelkomen.

woe. 23 – do. 24 november:
Voortgangsgesprekken groep 3 t/m 8

ma. 5 december:
Sinterklaasfeest op school

di. 13 december:
Studiedag voor het team. De leerlingen zijn vrij.
De Peuterschool is wel open deze dag.

do. 22 december:
’s avonds Kerstviering van 19.00 uur tot ca. 20.00 uur.
Meer informatie volgt na het Sinterklaasfeest.

vr. 23 december:
De leerlingen zijn om 12.00 uur vrij, dan begint de kerstvakantie.

ma. 26 dec. t/m vr. 6 jan.:
Kerstvakantie

di. 19 januari:
Groep 3 en 4 krijgen de activiteit “Benenboogie” op school.

Sinterklaasfeest
Op maandag 5 december vieren wij het Sinterklaasfeest met de kinderen op school. De kinderen hebben deze dag gewoon tot 15.00 uur les. Wij zullen Sint deze dag niet op het schoolplein binnenhalen. De kinderen van groep 1 t/m 6 gaan deze dag naar het speellokaal waar de Sint de kinderen een bezoek zal brengen en zal kijken naar de stukjes die de kinderen in hebben gestudeerd voor de Sint. Er zal ook een kort bezoekje worden gebracht aan groep 7 en 8.

Schooltandarts Sanakids
Afgelopen week ontvingen wij bericht dat de praktijk van Sanakids, onze schooltandarts, op het Noordereiland per 31 december 2022 gesloten zal worden. Dit is de praktijk waar de kinderen van Sanakids behandeld worden.

Alle ouders die voor hun kind gebruik maken van Sanakids ontvangen deze week een brief over de sluiting van Sanakids en zullen daarbij een brief ontvangen over de geplande doorstart.

Aanvragen extra verlof
Indien u extra verlof voor uw kind aan wilt vragen, wilt u dan alstublieft een bewijs toevoegen aan uw aanvraag (zoals bij een huwelijk een kopie van de trouwkaart). Deze moeten wij bij controle door de afdeling leerplicht van de Gemeente Rotterdam kunnen laten zien aan de leerplicht ambtenaar.

Controle door leerplicht
Anderhalve week geleden hadden we bezoek van onze leerplichtambtenaar en twee van haar collega’s. Er werd gekeken of we op tijd beginnen. Ouders en kinderen die te laat waren zijn aangesproken en hebben een folder meegekregen.

Wat staat er deze week op het menu?

woensdag : ananas
donderdag : cherry-pruim tomaatjes
vrijdag : peer

Hieperdepiep Hoera!
Wij feliciteren onze jarigen van de komende week.

23 november : Sirac, 4 jaar – Veel plezier op de basisschool!
23 november : Ezra, 8 jaar
24 november : Nouara, 9 jaar
25 november : Adden, 8 jaar
28 november : Amjad, 7 jaar

Gaat uw kind trakteren? Eén is genoeg en klein is oké!

NIEUWS VAN DE PEUTERSCHOOL

Sinterklaasfeest
Op maandag 5 december komt Sinterklaas op bezoek van 09.15 uur tot 09.30 uur.
Deze dag mogen alle kinderen ’s morgens komen, ook al is het maandag niet hun schooldag. Samen vieren wij dan het Sinterklaasfeest en zullen wij de cadeautjes uitpakken.

We voegen de kinderen van de maandagochtend en maandagmiddag samen deze dag.

Kinderwijsheid in Sinterklaastijd
Juf Elisabeth had een rood pak aan naar school waarop Hidayah vroeg of zij Sinterklaas was.

Inschrijven voor de basisschool
Als uw kind 3 ½ jaar is dan is het een goed moment om uw kind in te schrijven op de basisschool. Wilt u uw zoon of dochter inschrijven op basisschool Willem van Oranje? Dat kan! Maakt u hiervoor een afspraak met Claudia Kaashoek. U kunt haar vinden in het kantoor tegenover de Peuterschool. Telefonisch is zij bereikbaar via telefoonnummer
010-4195289.  Claudia is aanwezig van maandag tot en met donderdag.

Als u uw kind op de Willem van Oranje inschrijft ontvangt u van ons het boekje “En nu naar de basisschool”. Een leuk prentenboekje waarmee u uw kind kunt voorbereiden op groep 1 van de basisschool.

De teams van Basisschool en Peuterschool Willem van Oranje

• 1 Oranjenieuws plaatje