Oranjenieuws - 15 november 2022

15 november 2022

Afgelopen zaterdag hebben we het allemaal kunnen zien op de televisie. Sinterklaas is weer in het land! Gelukkig is ook dit jaar weer alles goed afgelopen en kan Sinterklaas zijn verjaardag gewoon in Nederland vieren.

ma. 14 november :
Ouders van groep 3 t/m 8 kunnen zich tot en met zondag 20 november 17.00 uur inschrijven voor een gesprek.

di. 15 november:
Groep 6 gaat naar Educatieve tuin De Enk voor de les “Uitvogelen”.  Zorgt u dat uw kind kleding en schoenen aan heeft die vies mogen worden?

do. 17 november:
Groep 7 en 8 krijgen een verkeersles over de “dode hoek” voor veiligheid in het verkeer.

ma. 21 november :
Groep 6 t/m 8 gaat schaatsen op de Schaatsbaan Rotterdam

di. 22 november:
Groep 7 en 8 krijgt de activiteit “Stop Motion” in de klas.

woe. 23 – do. 24 november:
Voortgangsgesprekken groep 3 t/m 8

ma. 5 december:
Sinterklaasfeest op school

di. 13 december:
Studiedag voor het team. De leerlingen zijn vrij. De Peuterschool is wel open deze dag.

do. 22 december:
’s avonds Kerstviering van 19.00 uur tot ca. 20.00 uur.  Meer informatie volgt na het Sinterklaasfeest.

ma. 26 dec. t/m vr. 6 jan.:
Kerstvakantie

Bezoek wethouder
Afgelopen woensdag is de wethouder van onderwijs van de Gemeente Rotterdam, de heer Kasmi, bij ons op werkbezoek geweest. Wij hebben hem een presentatie gegeven over hoe wij werken als een Rotterdams Goud school en hoe de samenwerking verloopt na het samengaan van de Willem van Oranje en De Savornin Lohmanschool. Ook heeft hij gekeken in groep 7 hoe er les werd gegeven volgens de Rotterdams Goud methode.

Roken op het schoolplein
Steeds vaker zien wij dat er ouders zijn die roken op het schoolplein, vaak ook tussen de kinderen. Wij willen u vragen om aan de gezondheid van uw maar zeker ook aan die van andere kinderen te denken. Geeft u ook het goede voorbeeld door niet meer tussen de kinderen in te roken? Wilt u toch een sigaret o.i.d. opsteken, doet u dit dan alstublieft achter op het plein of achter de fietsenstalling. Zo voorkomen wij dat de kinderen verplicht met u meeroken.

Sommige mensen denken dat buiten roken beter is dan binnen roken, maar er blijven ook stoffen uit tabaksrook achter in kleding, haar en op de huid. Kinderen kunnen die stoffen alsnog binnenkrijgen. Dat noemen we derdehands rook. Juist kinderen zitten vaak dicht tegen je aan. Buiten roken voorkomt dus niet dat kinderen schadelijke stoffen binnen krijgen.

Kinderen die regelmatig meeroken:
zijn vaker ziek;
hebben vaker oorontstekingen;
hebben minder goed ontwikkelde longen;
hebben vaker astma;
hebben vaker last van hoesten, benauwdheid of piepend ademhalen;
gaan vaker zelf roken als ze volwassen zijn.

Voorlichtingsbijeenkomst Social Media
Maandag 21 november tijdens de koffieochtend komt Jelena van de Wal op de koffie. Jelena is werkzaam bij de Children’s Zone en komt voorlichting geven over kinderen en het gebruik van Social Media. Wij nodigen u van harte uit om bij deze koffieochtend aanwezig te zijn.
Vanaf 08.30 uur staan de koffie en thee voor u klaar.

Voortgangsgesprekken
Op woensdag 23 en donderdag 24 november vinden de voortgangsgesprekken plaats voor de leerlingen vanaf groep 3. Uw kind mag natuurlijk mee komen naar dit gesprek. Via de Ouderapp zult u door de leerkracht van uw kind worden uitgenodigd om u in te schrijven voor
een dag en tijd die voor u het beste uitkomt. Dit kan vanaf maandag 14 november tot en met zondag 20 november 17.00 uur.

Wat staat er deze week op het menu?

woensdag : cherry-pruim tomaatjes
donderdag : appel
vrijdag : sinaasappel

Hieperdepiep Hoera!
Wij feliciteren onze jarigen van de komende week.

15 november : Ella, congiërge
19 november : Daniël, 9 jaar
19 november : Lucas, 9 jaar
20 november : Shanoau, 11 jaar
Gaat uw kind trakteren? Eén is genoeg en klein is oké!

NIEUWS VAN DE PEUTERSCHOOL

De tijden van de Peuterschool
Voor de tijden van de Peuterschool is in de ochtend afgesproken dat éérst de basisschool naar binnen gaat. De Peuterschool start om 08.30 uur met een inloop tot 08.42 uur. Bij goed weer wacht u buiten tot u wordt opgehaald. Bij slecht weer (regen of kou) kunt u met uw peuter in het halletje wachten (voor de klapdeur) tot uw peuter wordt opgehaald of u mee mag voor de inloopactiviteit in de groep.

De ochtendtijd is : van 08.30 uur tot 11.30 uur met een uitloop tot 11.42 uur.
De middagtijd is : van 12.30 uur tot 15.30 uur met een uitloop tot 15.42 uur

De peuters worden om 12.30 uur bij de deur naar binnen gehaald.

Inschrijven voor de basisschool
Als uw kind 3 ½ jaar is dan is het een goed moment om uw kind in te schrijven op de basisschool. Wilt u uw zoon of dochter inschrijven op basisschool Willem van Oranje?
Dat kan! Maakt u hiervoor een afspraak met Claudia Kaashoek. U kunt haar vinden in het kantoor tegenover de Peuterschool. Telefonisch is zij bereikbaar via telefoonnummer
010-4195289.  Claudia is aanwezig van maandag tot en met donderdag.

Als u uw kind op de Willem van Oranje inschrijft ontvangt u van ons het boekje “En nu naar de basisschool”. Een leuk prentenboekje waarmee u uw kind kunt voorbereiden op groep 1 van de basisschool.

De teams van Basisschool en Peuterschool Willem van Oranje

• PLAATJE VOOR NIEUWSBRIEF SITE