Oranjenieuws - 13 september 2022

21 september 2022
Dinsdag 13 september 2022

Vorige week waren de welkomgesprekken. Wij vonden het heel fijn dat u er was zodat u kennis kon maken met de leerkracht van uw kind en voor ons was het fijn dat wij u hebben leren kennen. Samen met u en met de kinderen maken wij er weer een fijn schooljaar van.

woe. 14 en do. 15 sept.:
Voorlopige adviesgesprekken groep 8

ma. 19 september:
Studiedag voor het team. De school is gesloten.
De Peuterschool is wel open deze dag.

ma. 26 – vr. 30 september:
Schooltandarts.

di. 27 september:
Groep 2 gaat naar Educatieve tuin De Enk voor de les “Kleine beestjes”. Zorg dat uw kind kleding en schoenen aan heeft die vies mogen worden.

woe. 5 oktober:
Start Kinderboekenweek. Het thema is “Gi-ga-groen” en staat in het teken van natuur en dieren.

ma. 24 – vr. 28 oktober:
Herfstvakantie

zo. 30 oktober:
De wintertijd gaat weer in. De klok gaat in de nacht van zaterdag op zondag een uurtje achteruit.

ma. 31 okt.-woe. 2 nov.:
Groep 7 en 8 gaan op kamp. Er volgt nog een ouderavond zodat wij u kunnen infomeren over het kamp. Een uitnodiging hiervoor krijgt u nog van ons.

De activiteit “Kleine Beestjes” op De Enk voor groep 1 kan wegens omstandigheden niet doorgaan. Deze activiteit zal op een later tijdstip plaats vinden.

Medezeggenschapsraad (MR)
De medezeggenschapsraad is op zoek naar ouders die de Medezeggenschapsraad willen versterken. Wilt u als ouder/verzorger in de Medezeggenschapsraad of wilt u hier eerst informatie over? Dan kunt u contact opnemen met Ilmy (leerkracht van groep 2). U kunt haar na schooltijd even aanspreken of u kunt haar mailen: i.westhoff@dslwvo.nl

Ouderapp Willem van Oranje
Onze school maakt gebruik van de Ouderapp. De meeste communicatie gaat via de Ouderapp, dus ook de leuke foto’s en filmpjes uit de klas. Heeft u zich nog niet aangemeld voor deze app, dan kunt u bij de leerkracht van uw kind of bij Marlies van de administratie een koppelcode aanvragen.

Schooltandarts
In de week van maandag 26 t/m vrijdag 30 september komt de schooltandarts de kinderen die hiervoor zijn aangemeld ophalen voor de halfjaarlijkse controle.

Wilt u dat uw kind ook gebruik maakt van de schooltandarts? Inschrijfformulieren zijn op school verkrijgbaar bij Marlies. U kunt ook via de website van Sanakids uw kind inschrijven. Ga hiervoor naar www.sanakids.nl

Als u uw kind inschrijft vóór 21 september, dan kan uw kind nog deze keer mee met de halfjaarlijkse controle. Inschrijfformulieren kunnen ingeleverd worden bij Marlies. Zij zorgt ervoor dat deze bij de schooltandarts komen.

Babynieuws
Beschuit met roze muisjes voor Fatima, juf op de Peuterschool. Op 7 september hebben zij en haar man er een dochter bijgekregen. Zij heet Imane. Wij wensen Fatima, haar man en de kinderen heel veel geluk met de geboorte van hun dochter en  zusje.

Wat staat er deze week op het menu?

woensdag : appel
donderdag : meloen (Piel de sapo)
vrijdag : peer

Hieperdepiep Hoera!
Wij feliciteren onze jarigen.

04 september : Djayven, 3 jaar
08 september : Gülnur, leerkracht peuterspeelzaal
15 september : Aimy, 8 jaar
19 september : Eslem, 6 jaar

NIEUWS VAN DE PEUTERSCHOOL

Thuis in taal
Vanaf deze week starten wij weer met “Thuis in taal”.

Thema “Herfst”
Vanaf donderdag 29 september starten wij met het thema “Herfst”. Gaat u ook samen met uw kind dingen zoeken in de natuur die met herfst te maken hebben? Wij denken hier bijvoorbeeld aan blaadjes, takjes, dennenappels, eikeltjes, kastanjes etc. Helpt u ons mee om een herfsttafel te maken voor de kinderen?

Inschrijven voor de basisschool
Als kinderen 3 ½ jaar zijn is het een goed moment om uw kind in te schrijven op de basisschool. Wilt u uw zoon of dochter inschrijven op basisschool Willem van Oranje? Maakt u dan een afspraak met Claudia Kaashoek. U kunt haar vinden in het kantoor tegenover de Peuterschool. Telefonisch is zij bereikbaar via telefoonnummer 010-4195289.  Claudia is aanwezig van maandag tot en met donderdag.

De teams van Basisschool en Peuterschool Willem van Oranje

• post-office-g30be33275_640