Oranjenieuws - 10 mei 2022

10 mei 2022
Dinsdag 10 mei 2022

Wij hopen dat u allemaal genoten heeft van twee vrije weken en dat u, indien u dit gevierd heeft, een fijn Suikerfeest heeft gehad.

vr. 20 mei:
Studiedag voor het team. De peuterschool is wel open.

do. 26 + vr. 27 mei:
Hemelvaartvakantie

ma. 6 juni:
2de Pinksterdag, de school is gesloten.

do. 9 juni:
Groep 3 gaat naar Educatieve tuin “De Enk” voor de les “In de sloot, uit de sloot”. Tip: Trek uw kind kleding en schoenen aan die vies mogen worden.

ma. 13 juni:
Groep 3 krijgt de activiteit “Mo en de taal van muziek” op school.

do. 16 juni:
schoolreisje groep 4 t/m 7

vr. 17 juni:
Studiedag – de leerlingen zijn vrij. De peuterschool is wel open.

zo. 19 juni:
Vaderdag

do. 23 juni:
Schoolreisje groep 1 t/m 3

woe. 22 – do. 23 juni:
Rapportgesprekken n.a.v. het 2de rapport voor groep 3 t/m 7

ma. 11 juli:
1e dag van de zomervakantie

ma. 22 augustus:
1e schooldag na de vakantie

Voor de meivakantie hebben de leerlingen voor het laatst een stuk fruit of groente vanuit het EU Schoolfruitproject gekregen. Wilt u eraan denken om vanaf nu weer iedere dag een stuk fruit of groente mee te geven aan uw kind voor de ochtendpauze?

Wij gaan ons voor komend schooljaar weer inschrijven voor het EU Schoolfruit project en hopen dat wij dan weer worden ingeloot zodat wij ook in het komende schooljaar uw kind gedurende een half jaar weer 3x per week een stuk fruit of groente aan kunnen bieden.

Schoolfoto’s
De verkoop van de schoolfoto’s gaat ook dit jaar via internet. Wij verwachten deze week de briefjes met daarop de inlogcode van de fotograaf te ontvangen. Deze geven wij dan mee aan uw kind. Zodra deze briefjes zijn meegegeven zetten wij een berichtje in de Ouderapp (alleen voor de leerlingen van de basisschool) zodat u weet dat uw kind hem heeft meegekregen.

Hieperdepiep Hoera!
Wij feliciteren onze jarigen van deze week.

13 mei : Mariyam, 7 jaar
14 mei : Ghali, 5 jaar

Gaat uw kind trakteren? Eén is genoeg en klein is oké!

Lege flessen actie
De inzameling van lege flessen voor hulp aan Oekraïne heeft een bedrag aan statiegeld opgeleverd van € 29,60. Dit bedrag is inmiddels door ons gestort op rekening nummer 555. Wij willen iedereen bedanken die lege flessen bij ons heeft ingeleverd.

Ziekmelden
Indien uw kind ziek is of later op school is (bijvoorbeeld in verband met dokters- of tandartsbezoek) dan willen wij u vragen om uw kind vóór 08.15 uur af te melden. Daarna zijn wij druk bezig met het opvangen van de leerlingen en kan het zijn dat wij niet in de gelegenheid zijn om de telefoon aan te nemen.

Nog handiger is het ziekmelden via de Ouderapp. Dan komt de ziekmelding (of melding dat uw kind iets later is i.v.m. dokters- of tandartsbezoek) gelijk terecht bij de leerkracht van uw kind, de directie en de administratie. Ook hier willen wij u vragen om deze meldingen voor 08.15 uur te doen omdat na deze tijd de leerkrachten buiten staan om de leerlingen op te vangen.

Heeft u de app nog niet geïnstalleerd en is uw koppelcode niet meer geldig? Laat het weten aan de leerkracht van uw kind. Dan zorgen wij dat u een nieuwe koppelcode krijgt.

NIEUWS VAN DE PEUTERSCHOOL

Hoera, wij gaan weer open!
Na ruim twee weken verbouwen openen wij woensdag 11 mei weer de deuren voor de kinderen van de vernieuwde Peuterschool! Wij zijn blij dat de kinderen weer naar school kunnen komen.

Tijdens de ouder-kind activiteit kunt u het lokaal bewonderen.

Schoolfoto’s
De verkoop van de schoolfoto’s loopt via internet. De leidsters van de Peuterschool ontvangen van Marlies de briefjes met daarop de inlogcode van de fotograaf. De leidsters zullen ervoor zorgen dat deze briefjes bij u terecht komen.

Inschrijven voor de basisschool
Als kinderen 3 ½ jaar zijn is het een goed moment om uw kind in te schrijven op de basisschool. Wilt u uw zoon of dochter inschrijven op basisschool Willem van Oranje? Maak dan een afspraak met Sandra de Vette. Zij is bereikbaar via telefoonnummer  010-4195289.

De teams van Basisschool en Peuterschool Willem van Oranje

• writing-g7d3c7cfed_640