Oranjenieuws - 11 januari 2022

12 januari 2022
Dinsdag 11 januari 2022

Namens de teams van Basisschool en Peuterschool Willem van Oranje wensen wij u allen een heel gelukkig nieuwjaar!

Wat fijn dat de kinderen gewoon weer naar school mogen na de, toch nog onverwachte, sluiting van de school in de week voor kerst. Wij hopen dat u en de kinderen een fijne kerstvakantie hebben gehad en kijken vol verwachting uit naar een beter 2022.

ma. 17 januari:
studiedag voor het team, de school is gesloten.
De peuterschool is wel open.

vr. 11 februari:
Groep 6/7 gaat naar het Bibliotheektheater van de Centrale Bibliotheek in Rotterdam voor de voorstelling “Superjuffie”

woe. 23 maart:
Groep 1 en 2 krijgen de meespeelvoorstelling “Krokodil wat hoor je?” op school (speellokaal)

ma. 4 april:
schoolfotograaf

ma. 4 – vr. 8 april :
Lekker Fit! week

Dagprogrammering
De activiteiten voor de dagprogrammering gaan vanaf maandag 17 januari weer van start en daarmee kunnen de kinderen van groep 3 tot en met 8 weer volop meedoen met leuke activiteiten na schooltijd.
Voor informatie kunt u bellen naar Yassin  06 - 425 189 83

Gratis Openbaar Vervoer voor kinderen
Dit jaar mogen kinderen gratis gebruik maken van het Openbaar Vervoer. U dient dit zelf aan te vragen. Voor de aanvraag heeft u 3 dingen nodig.

1. Een persoonlijke ov-chipkaart voor uw kind. Vraag die aan via de
        website ov-chipkaart, als u die nog niet heeft.
2. Een eigen DigiD voor uw kind. Vraag die aan op de website van DigiD.
3. Een e-mailadres

Houd de ov-chipkaart, de DigiD en het mailadres bij de hand voor de aanvraag. Log in met de DigiD van uw kind via de knop 'Aanvragen gratis ov'.
Als alle kinderen uit een groep deze gratis OV kaart aanvragen is het reizen voor school ook gratis en kunnen we het geld dat we hiermee uitsparen weer aan andere leuke dingen uitgeven.

Het schoolfruit dat voor alle scholen al klaar stond bij de leverancier voor levering in de week voor kerst, maar niet geleverd kon worden i.v.m. de lockdown, is door onze leverancier geschonken aan de Voedselbank en andere maatschappelijke instellingen. Het is dus niet vernietigd, maar op een goede plek terecht gekomen.

Deze week staat er het volgende op het menu.

Woensdag : watermeloen
Donderdag : wortel
Vrijdag : mandarijn

Gevonden voorwerpen
Al enige tijd liggen er bij Marlies gevonden voorwerpen in een doos. Mist u iets? Laat het ons weten. Spullen die niet op zijn gehaald zullen na 31 januari a.s. worden weggegooid.

Hieperdepiep Hoera!
Deze week hebben wij geen jarigen…

NIEUWS VAN DE PEUTERSCHOOL

Brrr…. Wat is het koud!
Er zijn nog veel kinderen die in deze koude dagen zonder muts, sjaal en handschoenen of wanten naar school komen. Zij hebben het erg koud als ze buiten gaan spelen. Daarom willen wij u vragen om uw kind lekker warm aan te kleden door een muts op te doen, een sjaal om en handschoenen of wanten aan.

Drinken in de pauze
In de pauze drinken wij altijd water met de kinderen. Daarom willen wij u vragen om uw kind een drinkbeker mee te geven waaruit hij/zij water kan drinken. Wilt u hier wel de naam van uw kind op zetten? Dit kan bijvoorbeeld door een stickertje op de beker te plakken met daarop de naam van uw kind.

Inschrijven voor de basisschool
Als kinderen 3 ½ jaar zijn is het een goed moment om uw kind in te schrijven op de basisschool. Wilt u uw zoon of dochter inschrijven op basisschool Willem van Oranje? Maak dan een afspraak met Sandra de Vette. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 010-4195289.

De teams van Basisschool en Peuterschool Willem van Oranje

Aan- of afmelden voor de digitale nieuwsbrief kan door een email te sturen naar: m.burghouwt@dslwvo.nl

• writing-g7d3c7cfed_640