Oranjenieuws - 23 november 2021

24 november 2021
Dinsdag 23 november 2021

Er hangt al een gezellige Sinterklaassfeer in de school. De school is leuk versierd, schoenen zijn inmiddels gezet en Sinterklaasliedjes klinken door de school. En natuurlijk mag ook de pieten-gym in deze periode niet ontbreken!

ma. 22 - do 25 nov.:
Voortgangsgesprekken

do. 25 november:
Groep 8 gaat naar de scholenmarkt V.O.

vr. 26 november:
Studiedag voor het team. De school is gesloten.
De Peuterschool is wel open.

ma. 29 november :
Groep 1 en groep 2 krijgen de meespeelvoorstelling “Ik ben kwijt”      (speellokaal)

vr. 3 december:
Sinterklaasfeest in de groepen.
Let op: De leerlingen hebben deze dag gewoon tot 15.00 uur school!

woe. 22 december:
’s avonds kerstviering (meer info volgt)

vr. 24 december:
De leerlingen hebben deze dag een extra vrije dag.
De peuterschool is deze dag wel open!

ma. 27 dec.-vr. 7 jan.:
kerstvakantie

Studiedag
Vrijdag 26 november is er een studiedag voor het team. De leerlingen zijn deze dag vrij en kunnen genieten van een lang weekend. De Peuterschool is deze dag wel open!

Sinterklaas
Op vrijdag 3 december vieren wij op school de verjaardag van de Sint en hopen natuurlijk dat hij tijd heeft om bij ons langs te komen. U bent in de afgelopen jaren gewend dat de kinderen eerder uit waren na het Sinterklaasfeest op school. Dit jaar zijn de kinderen NIET eerder uit en hebben ze deze dag “gewoon” tot 15.00 uur school.

Deze week staat er het volgende op het menu.

Woensdag : rettich
Donderdag : sinaasappel en wortels
Vrijdag : geen fruit/groente i.v.m. studiedag

Wilt u als ouder op de hoogte blijven van het nieuws rondom het schoolfruit? Gaat u dan naar deze site: Nieuwsbrief EU-Schoolfruit - EU Schoolfruit
Daar kunt u zich bij het kopje “ouders” aanmelden voor de nieuwsbrief.

Hieperdepiep Hoera!
Wij feliciteren onze jarige van komende week:

23 november : Ezra, 7 jaar
24 november : Nouara, 8 jaar
28 november : Amjad, 6 jaar

Van harte gefeliciteerd!

Gaat uw kind trakteren in de klas? Eén is genoeg en klein is oké!

NIEUWS VAN DE PEUTERSCHOOL

Thema familie
We hebben voor de herfstvakantie het thema familie afgesloten. De kinderen hebben samen met de juf wafels gebakken. Aycha en Oumayra uit groep 1 kwamen de peuters helpen .Ze hebben voor ons de tafel mooi gedekt en afgewassen, ook hebben ze laten zien dat ze heel goed het beslag kunnen mixen. Tijdens het bakken maakten de kinderen de volgende uitspraken….

De juf laat de benodigdheden zien en vraagt de kinderen om ze te benoemen…

Liyana : alleen mijn oma heeft een zeef
Chaima : mijn mama heeft ook suiker thuis
Liyana : als alles op tafel ligt, zegt Liyana “waar zijn de wafels”?

Thema herfst
In de groep hebben wij een bos (hoekje) gemaakt met de kinderen. Veel kinderen hebben spullen verzamelt uit het bos en meegenomen. Hierdoor hebben de kinderen weer veel kunnen leren. In ons hoekje speelden de kinderen met Dennenappels-sparren appels, kastanjes, eikels, verschillende (kleuren) herfstblaadjes. Ook zaten er walnoten en appels bij en nog veel meer. Iedereen bedankt voor het verzamelen! In het ouderportaal kunt u foto’s bekijken van dit thema.

Sinterklaas
Op vrijdag 3 december hebben wij Sinterklaasfeest in de ochtend op de peuterschool. We voegen dan de ochtend- en de middaggroep samen. Om 11.30 mogen de kinderen weer opgehaald worden.

Inschrijven voor de basisschool
Als kinderen 3 ½ jaar zijn is het een goed moment om uw kind in te schrijven op de basisschool. Wilt u uw zoon of dochter inschrijven op basisschool Willem van Oranje? Maak dan een afspraak met Sandra de Vette. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 010-4195289.

De teams van Basisschool en Peuterschool Willem van Oranje

• writing-g7d3c7cfed_640 klein