Oranjenieuws - 9 november 2021

10 november 2021

Dinsdag 9 november 2021

Begint uw kind ook al een beetje onrustig te worden? Nog maar een paar nachtjes slapen en dan komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Dat wordt weer oefenen met het zingen van de Sinterklaasliedjes!

do. 11 november:
Groep 4/5 gaat naar kinderboerderij “De Molenwei” voor de les
“Paddenstoelen”.

za. 13 november:
Landelijke intocht Sinterklaas – NPO3 om 12.00 uur

ma. 15 november :
Groep 3 heeft de activiteit “Gewoon anders” (speellokaal).

ma. 22 november :
Groep 4/5 en groep 6/7 krijgen de activiteit “Lekker griezelen” (klas).

ma. 22 - do 25 nov.:
Voortgangsgesprekken

vr. 26 november:
Studiedag voor het team. De school is gesloten.
De Peuterschool is wel open.

ma. 29 november :
Groep 1 en groep 2 krijgen de meespeelvoorstelling “Ik ben kwijt”
(speellokaal)

vr. 3 december:
Sinterklaasfeest in de groepen.

Let op: De leerlingen hebben deze dag gewoon tot 15.00 uur school!

woe. 22 december:
’s avonds kerstviering

vr. 24 december:
De leerlingen hebben deze dag een extra vrije dag.
De peuterschool is deze dag wel open!

ma. 27 dec.-vr. 7 jan.:
kerstvakantie

Sinterklaasjournaal:
Maandag is het Sinterklaasjournaal begonnen. Het
Sinterklaasjournaal is iedere avond te zien op NPO3 bij Zapp om 18.00 uur.

Intocht Sinterklaas:
Aanstaande zaterdag is het zover! Sinterklaas komt weer aan in
Nederland. De landelijke intocht is te volgen op de televisie op NPO3 bij Zapp om 12.00 uur.

Sinterklaasviering:
Op vrijdag 3 december vieren wij op school de verjaardag van de Sint
en hopen natuurlijk dat hij tijd heeft om bij ons langs te komen. U bent in de afgelopen jaren gewend dat de kinderen eerder uit waren na de Sinterklaasviering. Dit jaar zijn de kinderen NIET eerder uit en hebben ze deze dag gewoon tot 15.00 uur school.

Vanaf volgende week woensdag krijgen de leerlingen weer 3x per week een stuk groente of fruit vanuit het EU-schoolfruit programma. De groente/fruitdagen zijn op woensdag, donderdag en vrijdag. Natuurlijk houden wij u in het Oranje-nieuws op de hoogte wat er iedere week op het menu staat.

Voortgangsgesprekken

In de week van 22 tot en met 25 november staan de voortgangsgesprekken gepland. U krijgt hiervoor een uitnodiging van de leerkracht van uw kind.

Studiedag

Vrijdag 26 november is er een studiedag voor het team. De leerlingen zijn deze dag vrij en kunnen genieten van een lang weekend. De Peuterschool is deze dag wel open!

Brief over schoolreisbijdrage/overblijfgeld

Een aantal ouders hebben van ons een oranje brief gekregen met daarin het bedrag dat ze nog moeten betalen of terugkrijgen. Ouders die een oranje brief hebben gekregen verzoeken wij om deze vóór 15 november te retourneren. Alvast hartelijk bedankt.

Hieperdepiep Hoera!

Wij feliciteren onze jarige van komende week:

12 november: Doha, 8 jaar

12 november: Muhammedali, 11 jaar

14 november: Aqeel, 5 jaar

Van harte gefeliciteerd!

Gaat uw kind trakteren in de klas? Eén is genoeg en klein is oké!

NIEUWS VAN DE PEUTERSCHOOL

Thema Herfst

Na de herfstvakantie zijn wij begonnen met het thema “Herfst”. Hiervoor hebben wij veel bladeren, kastanjes, eikels, dennenappels enz. nodig. Willen jullie als jullie in het park of het bos zijn deze verzamelen en voor ons meenemen?

Inschrijven voor de basisschool

Als kinderen 3 ½ jaar zijn is het een goed moment om uw kind in te schrijven op de basisschool. Wilt u uw zoon of dochter inschrijven op basisschool Willem van Oranje? Maak dan een afspraak met Sandra de Vette. Zij is bereikbaar via telefoonnummer 010-4195289.

De teams van Basisschool en Peuterschool Willem van Oranje

Aan- of afmelden voor de digitale nieuwsbrief kan door een email te sturen naar: m.burghouwt@dslwvo.nl

• writing-g7d3c7cfed_640 klein