Rotterdamse Peuterschool, locatie Willem van Oranje
Nieuwsbrief maart
Dinsdag 12 maart

De voorjaarsvakantie is al weer even geleden en we zijn na veel zon weer in de winter beland. Toch is het haast lente en gaan we op de peuterschool verder met het thema Lente en Jonge dieren. Hopelijk gaat de zon snel weerschijnen en zien we de blaadjes aan de bomen komen en de bloemetjes weer verschijnen.

Schoolfotograaf
Maandag 25 maart komt de schoolfotograaf. Er worden zowel portretfoto’s gemaakt als een foto waar uw kind helemaal op staat en een groepsfoto.De kinderen van de peuterschool met een ouder broertje en/of zusje dat op de Willem van Oranje zit, gaan samen op de foto. Heeft u een jonger kind dat nog niet op de peuterschool zit, dan kunt u tussen 11.30 en 12.00 uur langskomen in het speellokaal zodat de kinderen samen op de foto kunnen. Wij laten u weten wanneer de verkoop van de foto’s start. De verkoop loopt via Marlies. (Administratie Willem van Oranje)

Thuis in taal
De thuis in taal activiteiten gaan door en op iedere donderdag is er een een Ouder/Kind activiteit. Bij ons is dan Kubra, die de activiteiten begeleid. We proberen zoveel mogelijk verschillende activiteiten aan te bieden die u daarna ook thuis met uw kind kunt doen.Op de deur kunt u zien wat wij de komende tijd gaan doen. Wij vragen u ook daarom om op de donderdag geen afspraken te plannen en om half negen aanwezig te zijn. De bedoeling is dat u een half uurtje met uw peuter blijft om samen met hem of haar te spelen. Wij danken u alvast voor uw medewerking.

Vertel tassen
U kunt nog steeds op de dinsdag verteltassen lenen. Iedere dinsdag liggen ze voor u klaar. Er zitten leuke spelletjes in om samen met uw kind te doen en boekjes om voor te lezen

Thema
Het thema is nu echt Lente. Wel zijn er nog wat doktersspullen te vinden. Die zijn er voor zieke dieren. Die dieren kunnen worden gekocht in onze dierenwinkel. De kinderen maken in de huishoek eten voor de dieren en zorgen voor plekjes waar ze kunnen slapen. Zijn er dieren ziek dan worden zij heel goed verzorgd.

Oudercommissie
Meepraten over de peuterschool? Word lid van de oudercommissie. Uw mening is belangrijk! We vinden het belangrijk dat ouders meepraten over het beleid van de peuterschool. Zo zorgen we er met elkaar voor dat de peuterschool een fijne plek is voor uw peuter. Interesse? Daar zijn wij blij mee. Laat het via oudercommissie@peuterenco.nl . Tot snel!

10 minuten gesprekken.
Binnenkort beginnen de 10 minuten gesprekken. U kunt hiervoor een afspraak maken. Voor de Kleine Beer met juffrouw Mayra en vooe Dikkie Dik met Juffrouw Jeannette.

Jarigen
24-03- D’Angelo

Mocht u nog ideeën, opmerkingen of vragen hebben. U bent altijd van harte welkom om deze met ons te delen.

Vriendelijke groeten,

Team Peuterschool Willem van Oranje.