Groep 7-8
april 2019 – nr. 8

Verjaardagskalender
Hieperdepiep HOERA voor onze jarigen in april:

12 april • Dilruba en Jeanyraiska
13 april • Jorge
16 april • Ibrahim
23 april • Gabriël

Van harte gefeliciteerd!

Bliksemstage
Donderdagmiddag 11 april a.s. gaan we toch nog op Bliksemstage bij Vodafone/Ziggo. Een bliksemstage is een bedrijfsbezoek van één dagdeel voor leerlingen van de basisschool (groep 7/8), georganiseerd door JINC. Door beroepsoriëntatie op de werkvloer en het aanbieden van workshops over ondernemerschap helpt JINC jongeren een goede keuze te ma-ken voor een sector/profiel of vervolg-opleiding, zodat ze een goede start kunnen maken op de arbeidsmarkt. Omdat we die middag al om 13.00 uur verwacht worden op het stageadres, zullen we om 12.30 uur van school vertrekken. De leerlingen mogen daarom al om 11.30 uur met middagpauze. We verwachten rond 16.00 uur weer terug op school te zijn.

IEP Eindtoets 2019
Op dinsdag 16 en woensdag 17 april a.s. zal groep 8 de IEP Eindtoets 2019 maken. Beide dagen zullen de achtstegroepers ’s ochtends zowel een taal- als een reken-deel voorgeschoteld krijgen. Momenteel zijn wij druk bezig om de spreekwoordelijke laatste puntjes op de i te zetten: zo-wel voor taal (woord-/werkwoordspelling en begrijpend lezen) als rekenen oefenen wij met behulp van de IEP-oefenboekjes. We wensen onze leerlingen nu alvast heel veel succes!

Lekker Fit Week
In de tweede week van april houden we een zgn. Lekker Fit Week. In deze week is er extra aandacht voor bewegen en ge-zond eten. In de groepen werken we uit een werkboekje. Op woensdagmiddag (10 april a.s.) wordt de halve finale van het Schoolvoetbaltoernooi gehouden en vrijdag 12 april a.s. doen we weer mee aan de Koningsspelen in de vorm van een sportdag voor de hele school.

Schoolvoetbaltoernooi
Onze jongens (groep 8 van DSL en WVO) zijn woensdagmiddag 27 maart jl. eerste van hun poule geworden in de kwart-finales van het Schoolvoetbaltoernooi van Sportbedrijf Rotterdam. Zij zullen op woensdagmiddag 10 april a.s. de halve finale spelen! Wij wensen ze veel succes!

Pasen
Komende weken staan in het teken van het Paasfeest. Met Pasen gedenken we het lijden en sterven van Jezus en vieren we zijn opstanding uit de dood. Donderdagmorgen 18 april a.s. zullen we in alle groepen Pasen vieren. We beginnen traditiegetrouw met een paasontbijt en er zal in de pauze ook weer gelegenheid zijn om paaseitjes te zoeken (en wie dan het gouden ei vindt, wacht nog een extra verrassing...). Natuurlijk wordt ook het paasverhaal verteld, waarbij de leerlingen een rol zullen spelen. Welke rol – het zingen van een paaslied of het vertellen van (een deel van) het paasverhaal – dat zal zijn, moet nog nader worden bepaald. Alvast goede Paasdagen en een fijne vakantie toegewenst!

Schoolagenda
11 april • Bliksemstage
8 – 12 april • Lekker Fit Week
16 + 17 april • IEP Eindtoets 2019