Groep 7-8
Juli 2019

Wist u dat…
• wij in de maand juli geen jarigen heb-ben in onze groep en daarom onze verjaardagskalender in deze nieuws-brief is komen te vervallen?
• wij per 1 juni jl. (inmiddels een maand) een nieuwe medewerkster ouder-betrokkenheid hebben: Joke Brants?

Bliksemstage
Donderdag 13 juni jl. liepen we Bliksem-stage: groep 7 bij Dirk in Keizerswaard en groep 8 bij Mc Donald’s in Barendrecht.

Techniekdag
Dinsdag 25 juni jl. namen we deel aan de zgn. Techniekdagen Rotterdam (in de Maassilo aan de Maashaven). Technische bedrijven brengen hun werkveld onder de aandacht en leerlingen krijgen de kans om een beter beeld te krijgen van wat het werk in de techniek inhoudt. In twee groepen volgden we een circuit van korte workshops, waarbij ons verschillende aspecten van techniek werden getoond en we het zelf mochten ervaren.

Verkeersexamen
Op dinsdag 18 juni jl. hebben alle leerlingen van groep 7/8 het schriftelijk (theoretisch) verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland gedaan en met succes. Weliswaar niet allemaal in één keer, maar uiteindelijk zijn allen geslaagd en mochten het verkeersdiploma in ontvangst nemen! Zij kunnen in ieder geval veilig de weg op!

Schoolreisje
Op donderdag 27 juni jl. gingen we voor de laatste keer op schoolreisje (groep 8 gaat van school en groep 7 gaat volgend schooljaar op schoolkamp). Het reisje ging naar Safaripark Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Het was geweldig: wilde dieren kijken èn lekker spelen in het wild!

Gastles Halt
(Bureau) Halt verzorgt voorlichtingen voor leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs, waarbij het gesprek wordt aangegaan met leerlingen over grensoverschrijdend gedrag, de gevolgen daarvan en hoe je kunt voorkomen dat je in een dergelijke situatie terechtkomt. Dinsdag 2 juli a.s. komt een medewerker van Halt de voorlichting ‘Invloed van de groep’ geven. We zullen leren wat negatieve en positieve groepsdruk is, ontdekken hoe dat werkt en hoe gevoelig we er zelf voor zijn.

Afscheid groep 8
Nog precies 14 dagen (10 schooldagen) en dan zit het er voor groep 8 op. Maandag 15 juli a.s. is de afscheidsdag met ’s avonds de afscheidsavond. We heb-ben al mooie plannen voor de afscheidsdag en -avond, maar daarover moet nog wel verder worden gepraat, moeten nog dingen worden geregeld, gemaakt en wie weet ook nog wel wat geoefend.
De ouders van de achtstegroepers ontvangen één dezer dagen de uitnodiging voor de afscheidsavond.

Groep 7
Voor de leerlingen van groep 7 zijn het nog 14 schooldagen (tweeënhalve week) en ook zij zullen afscheid nemen van de leerlingen van groep 8, de klasgenoten met wie ze toch (althans de meesten) zeven jaar zijn opgetrokken en een vaste combinatiegroep hebben gevormd. Hoe dit afscheid precies vorm gaat krijgen, is op dit moment nog niet bekend. De leerlingen van beide groepen zullen hierin mogen meedenken en -beslissen. Wordt vervolgd...

Plezier op school
Van Indigo Preventie – zorginstelling voor psychische hulpverlening (Basis GGZ) - ontvingen wij informatie over de training ‘Plezier op school’, speciaal voor aanstaande brugklassers. De cursus is gratis en wordt bij voldoende aanmeldingen aan het einde van de zomervakantie (twee dagen in augustus) gehouden.
Uiteraard geheel vrijblijvend, maar van harte aanbevolen.

VakantieBieb
In de zomer is van 1 juni t/m 31 augustus de Vakantie-Bieb-app weer te downloaden via de App en Google Play Stores, waarmee een grote collectie e-books gratis is te downloaden (ook als je geen lid bent van de bibliotheek!). Leuk om te lezen in de zomervakantie en goed om terugval van het AVI-niveau te voor-komen! Meer informatie kunt u vinden op: http://www.vakantiebieb.nl.

Schoolagenda
2 juli • voorlichting Halt
15 juli • afscheidsdag groep 8
– 08.00 uur afscheidsontbijt
– 17.30 uur afscheidsdiner
– 19.15 uur afscheidsavond
18 juli • laatste schooldag
19 juli • extra vrije schooldag
N.B. iedere maandag 08.30 uur koffie/theedrinken (ouderkamer), de laatste keer dit schooljaar op maandag 8 juli a.s.
Contactgegevens
PCBS Willem van Oranje
Hendrick Croesinckstraat 36
3074 PG Rotterdam

Tel: 010 - 419 52 89
Fax: 010 - 432 16 59

Deze pagina in de Favorieten opnemen
Deze pagina printen