Groep 6
Nieuwsbrief groep 6 - 17 september 2019 - Juf Ruth Huizinga - r.huizinga@dslwvo.nl - nr. 2

Beste ouders, verzorgers van leerlingen uit groep 6:

Welkom-gesprekken’.
Vorige week hadden we de ‘welkom-gesprekken’. Fijn dat u allemaal gekomen bent om even opnieuw kennis met mij te maken. Ik vond de gesprekken fijn en zeer waardevol. Ik hoop dat u dat ook zo ervaren hebt. Het is fijn te horen dat de kinderen het naar hun zin hebben en met plezier naar school gaan. Ik vond het ook fijn om wat extra informatie van u te ontvangen over uw kind. Ik zal uw vragen en de tips zo snel mogelijk gaan toepassen. Als u het idee heeft dat het te lang duurt schroom niet en kom meteen even langs. U kunt mij natuurlijk ook een mailtje sturen.

Rapporten:
Denkt u aan de rapporten die u misschien nog thuis heeft. Wilt u die aan uw kind meegeven dan bewaar ik het rapport in de klas.

Zwemmen en gymmen:
Groep 6 gaat iedere dinsdagochtend tot februari zwemmen. Er kan bij goede resultaten afgezwommen worden voor een diploma. Ook mag er een aantal keer gekeken worden tijdens de zwemles. Deze kijkdagen zijn op:
  • Dinsdagochtend 24 september van 09.00 tot 10.00 uur (dus al volgende week)
  • Dinsdagochtend 3 december van 09.00 tot 10.00 uur
  • Dinsdagochtend 21 januari van 09.00 tot 10.00 uur
  • Dinsdagochtend 28 januari van 09.00 tot 10.00 uur

U bent van harte welkom om te kijken naar de zwemlessen, de kinderen vinden dat erg leuk. Als u wilt komen kijken moet u met eigen vervoer naar zwembad Zuidplein gaan. Als u zich meldt bij de balie en vertelt dat u komt kijken dan zal het personeel u daar vertellen waar u kunt gaan zitten en kijken.

En zo zijn we alweer met de derde week van het nieuwe schooljaar begonnen. En ik kan u zeggen dat het hier in de groep heel erg gezellig is! Dat komt omdat wij er met zijn allen heel hard mee bezig zijn om het gezellig te maken maar ook om het gezellig te houden. Dat doen we op verschillende manieren:

• Samen met de kinderen hebben ik nieuwe regels gemaakt die voor ons allemaal belangrijk zijn.
  • We hebben naast de beruchte rode kaart ook een groene kaart in de klas.
  • We doen allemaal heel erg goed mee met de bijeenkomsten van ‘voel je sterk’.
  • We proberen ons allemaal aan de regels te houden die we zelf hebben opgesteld.

Ik merk nu echt al dat de kinderen goed bezig zijn met het gedrag in de klas; ze helpen elkaar, er wordt op een andere manier met en tegen elkaar gepraat, de kinderen hebben meer geduld met elkaar, er wordt niet meteen vanuit gegaan dat iemand iets expres doet…….. Ik ben er erg blij mee maar nog fijner: het valt de kinderen ook op dat er een andere sfeer in de klas hangt.

Nieuwe leerlingen:
Wij zijn dit jaar begonnen met 2 nieuwe leerlingen: Djon en Tarik. Welkom jongens bij ons in groep 6. We hopen dat jullie je heel snel op je gemak voelen in deze groep.

Baby nieuws:
Shivy heeft afgelopen zondag een broertje gekregen. Wij willen Shivy en zijn mama, papa en broertje Aarush uit groep 3 van harte feliciteren met hun kleine broertje.

Alisa:
Afgelopen maandag is Alisa geopereerd. Zij heeft een plekje bij haar oog waar ze wat last van had. Dat plekje is verwijderd en ik heb begrepen dat de operatie goed is gegaan. Heel veel sterkte meid. We denken aan je hoor.

Port Rangers Award!!!!
Vrijdagochtend 6 september mochten wij de prijs ophalen die wij voor de zomervakantie gewonnen hadden met een wedstrijd. We hadden een geweldig containerschip gemaakt van sinaasappeldozen en daarop hadden wij van schoenendozen containers gemaakt met een boodschap daarop: meer de fiets gebruiken, zo weinig mogelijk plastic gebruiken, recyclen, wees goed voor het milieu, wees aardig voor elkaar……..Met ons werkstuk waren wij 1 van de 5 scholen die gewonnen hadden. Er werd toen gezegd dat wij de prijs konden ophalen tijdens de “wereld haven dagen”. We werden om half 9 opgehaald door de bus, deze bracht ons naar het EIC centrum in Rozenburg. Daar mochten de kinderen van alles doen. Ze hebben een stuiterbal gemaakt, slijm gemaakt, een geweldige voorstelling mee gemaakt, proefjes gedaan in een bus en de beginselen van het jongleren geleerd. Daarna stond er een heerlijke lunch voor ons klaar en heeft de bus ons om 2 uur weer afgezet bij school. Het was een geweldig leuke middag!!!!! Op de foto’s in de nieuwsbrief die u per mail heeft ontvangen ziet u hoe leuk het was en hoeveel plezier de kinderen hadden.