Groep 3-4
Beste ouders en verzorgers,

Het is weer tijd voor het nieuws uit onze groep. In deze nieuwsbrief komen belangrijke data voorbij, dus houdt uw agenda bij de hand.

Cito toetsen
Sinds 14 januari zijn weer gestart met het afnemen van de cito-toetsen. Hier zullen de kinderen nog drie weken mee bezig zijn. Gedurende deze weken is het van belang dat de kinderen voldoende zijn uitgerust en op tijd in de klas zijn. Verder willen wij u vragen om ervoor te zorgen dat uw kind goed ontbeten heeft. Wij wensen alle kinderen heel veel succes de komende dagen!

In de klas
Op dit moment zijn wij met zowel groep 3 als groep 4 aan het oefenen met rekenen.

De komende periode gaan we tijdens de rekenlessen verder oefenen met: Rekenen groep 4

-Het automatiseren van het optellen en aftrekken tot en met 100 bijv. 47-40 of 47+8 -Het schattend plaatsen van getallen op een getallenlijn van 0 tot100 -Het handig rekenen: bijv. 7+7=14 dus 7+8=15 -Kennis maken met de maanden van het jaar, de dagen van de week en de seizoenen -Tijd: hele en halve uren(analoog en digitaal) -Het automatiseren van de tafels: 2,3,4,5,10

Kennis maken met de maten: meter, kilogram en liter
-Het herkennen van de getalbeelden

-Het schrijven van de cijfers

-Het splitsen van getallen tot en met 10

-Het klokkijken: hele uren

-Gepast betalen: briefjes van 10 en 5 en de munten van 1 en 2 euro.

Thuis kunt u ook oefenen met uw kind. Denk hierbij aan het oefenen op de computer met ambrasoft en nieuwsbegrip. De kinderen hebben hier een inlogcode voor.

Sociaal emotioneel leren
Deze week hebben we veel aandacht besteed aan de omgangsnormen. We hebben geoefend met het begrip ‘vlork’ en met het houden van rekening met elkaar We hebben ook geoefend ook met het oplossen van conflicten op een juiste wijze.

Ouders in de klas
De wekelijkse inloopochtenden vinden elke donderdag om half 9 plaats. De ouders komen met hun kinderen mee de
klas in. Daar wordt er steeds een talige activiteit aangeboden die ouders ook thuis kunnen doen. U bent van harte welkom!

Lekker fit Fruit en water:
Zoals u weet zijn wij een lekker fit school. We besteden hier aandacht aan door 2x per week te gymmen en door te letten op onze voeding.In de ochtend eten wij een stukje fruit en er wordt gekozen voor gezonde tussendoortjes in de middag. Op dit moment drinken de meeste kinderen een drinkpakje bij het eten. Omdat hier heel veel suikers in zit,hebben wij als school besloten om per februari over te gaan op het drinken van water tijdens de ochtend- en middag pauze. De kinderen hebben een bidon van school gekregen en kunnen deze gebruiken. Een waterfles is natuurlijk ook een goede optie. Gezien is dat de kinderen graag water drinken. Mede hierom vertrouwen wij erop dat dit besluit goed zal bevallen.

Veters strikken
Het valt ons op dat een heleboel kinderen hun veters nog niet kunnen strikken. Kunt u ons helpen om hen hierbij te begeleiden? Alvast bedankt.

Mededelingen
* A.S. dinsdag, 29 januari 2019 uitje draaiplaneet op de andere locatie: DSL > De leerlingen moeten om 12.45 aanwezig zijn op school, daar de activiteit om 13:00 start!

* Studiedag 22-02-2019

Dit was het voor nu….