23 april 2021
Nieuwsbrief nummer 13

Nog één week te gaan en dan is het alweer meivakantie. Het schooljaar schiet al op en de kinderen leren steeds meer moeilijke woorden lezen.

Leren lezen kern 10
We zijn sinds afgelopen maandag gestart met kern 10 van Veilig Leren Lezen. Hierna zullen kern 11 en kern Afsluiting nog volgen, dus het schiet al aardig op! De kinderen leren weer veel nieuwe woordsoorten in kern 10. Bijvoorbeeld
woorden die op -eeuw, -ieuw of -uw eindigen of woorden met 4 medeklinkers op het einde.

De kinderen met een zon-boekje leren bijvoorbeeld woorden die eindigen op -eren, -elen of -enen, woorden van drie lettergrepen die eindigen op -ig, -lijk of -ing of woorden met 4 lettergrepen.

Thema kern 10
Het thema van kern 10 is: Kijk eens om je heen! Het thema sluit aan bij wat er in de natuur gebeurt of kan gebeuren. In het ankerverhaal ‘Een schaap in de boom’, wordt Willem geconfronteerd met allerlei natuurverschijnselen.

Rapportmappen
Inmiddels hebben alle rapportgesprekken plaatsgevonden en heeft u het rapport van uw zoon of dochter uitgebreid kunnen bekijken. Wilt u de rapportmap weer meegeven aan uw kind zodat wij hem weer kunnen bewaren voor het volgende rapport? Ik heb er al een paar gekregen afgelopen week, waarvoor dank!

Speelgoedmiddag vrijdag 30 april
Volgende week vrijdag is het de laatste dag voor de meivakantie. Het is daarom leuk om weer eens een speelgoedmiddag te houden