6 november 2020
Nieuwsbrief nummer 5

En dan is het alweer november. Nog even en dan komt de Sint weer in ons land…

Deze week zouden de kinderen op dinsdag de activiteit ‘stempelfestijn’ hebben. Helaas is dit door een zieke docent niet doorgegaan.

In de week van 23 tot en met 27 november zullen er voortgangsgesprekken plaatsvinden, u krijgt hiervoor nog een uitnodiging.

Leren lezen kern 3
We zijn nu nog druk bezig met kern 3. De nieuwe letters die de kinderen leren zijn d, oe, z, ij en h. De kinderen oefenen het lezen en maken van woordjes die bestaan uit één lettergreep met die letters die ze kennen, zoals kaas, eet en nee.
Eind volgende week zullen we weer een aantal toetsen afnemen bij de kinderen. We kijken dan naar het vlot en correct
lezen van zowel letters als woordjes. Daarna zullen we met kern 4 starten. De nieuwe letters in kern 4 zijn: w, o, a, u, j.

Mailadressen juffen
Deze week is juf Marleen gestart in onze groep, zij zal op de woensdagen en donderdagen werken. Veel kinderen kennen haar nog en ook zij kent de school al goed, dat is fijn.

U kunt ons natuurlijk altijd per mail bereiken. Hieronder vindt u het mailadres van juf Marleen.
Juf Marleen: Protected email address
Juf Ellen: Protected email address

Jarigen
Op 26 oktober was Daeliano jarig, hiep hiep hoera! Hij is 6 jaar geworden.

Gymkleding
Meester Niels heeft aangegeven dat er helaas nog kinderen zijn die hun gymkleding vaak vergeten. Het gaat hierbij om een t-shirt en een broek, maar ook om gymschoenen. Wilt u er alstublieft op letten dat uw kind gymkleding én goed passende schoenen meeneemt? We gymmen op de dinsdag en woensdag.

Leesmapje
Vergeet u niet het leesmapje elke donderdag mee te geven aan uw kind? Dan kunnen er nieuwe oefenmaterialen in worden gedaan. En vergeet natuurlijk vooral niet om te oefenen thuis!

Belangrijke dagen
23 t/m 27 november : Voortgangsgesprekken
4 december : Sinterklaasviering > de kinderen zijn in de middag vrij.