12 februari 2021
Nieuwsbrief nummer 9

Door de lockdown is er even geen nieuwsbrief geweest, maar hierbij weer een nieuwe brief.

De kinderen hebben afgelopen weken online lessen gevolgd en dat was zeker voor iedereen even wennen. We hebben er met zijn allen het beste van gemaakt en ook zeker jullie als ouders verdienen een compliment voor al jullie hulp bij het huiswerk en de thuislessen! Het is fijn dat de kinderen nu weer naar school kunnen en ook weer kunnen kletsen en spelen met elkaar.

Leren lezen kern 8
Aanstaande maandag zullen wij kern 7 afronden en zal er ook getoetst worden. Vanaf dinsdag beginnen wij dan met kern 8.
De kinderen hebben na kern 6 alle letters geleerd en gaan nu steeds meer verschillende woordtypen leren. In kern 8 zijn dat bijvoorbeeld woorden met -nk achteraan (bank), woorden die eindigen op een b of een d (web, goud), woorden die beginnen met schr- (schrift), of verkleinwoorden (muisje).

Kinderen met een zon-boekje leren in kern 8 woordtypen lezen zoals; woorden die op -ig, -ing of -lijk eindigen (twintig, koning, vrolijk), samengestelde woorden van drie lettergrepen (appelboom) en verkleinwoorden van drie lettergrepen (zakdoekje).

Thema kern 8: wat kan jij?
In het ankerverhaal ‘Een koninklijke maaltijd’ gaan Eef en Tom logeren bij hun oma. Het buurjongetje van oma, Lin, komt ook. Het wordt een groot feest met verkleedpartijen en toneelstukjes. De leerlingen van de maanaanpak lezen vervolgens een verhaal over hoe oma een taart had willen bakken en de leerlingen van de zon-aanpak maken kennis met de boze
buurman van oma. Woorden die aan bod komen, zijn onder andere: je verkleden, logeren, knuffelen, de koffer, rommelen, verlegen, wennen en de slaapkamer, maar ook: het applaus, je adem inhouden, toneelspelen en optreden.

Jarigen
Op 15 februari wordt Elif 7 jaar, hieperdepiep hoera!
Dit gaan wij maandag natuurlijk nog vieren in de klas.

In de voorjaarsvakantie, op 23 februari, wordt Eslem ook 7 jaar. Hoera!

Sinds deze week is het schoolfruit ook weer van start gegaan. De kinderen krijgen op woensdag, donderdag en vrijdag fruit van school.

Citotoetsen
Na de voorjaarsvakantie zullen we op school gaan starten met de citotoetsen. Groep 3 krijgt een toets van rekenen en een toets van spelling. Ook wordt het leesniveau getoetst, dit laatste wordt individueel afgenomen.

Extra vest of trui
Wilt u uw kind warm aankleden naar school? Eventueel nog een extra vest of trui meegeven. Wij zijn verplicht om te ventileren in de klassen, daarom kan het soms kouder zijn dan anders in de lokalen.

Leesmapje
Tot de kerstvakantie kreeg groep 3 elke keer een leesmapje mee naar huis. Door de lockdown is dat tijdelijk even gestopt, maar we willen dat nu weer op gaan pakken. En nu gewoon op de maandagen. Wilt u aanstaande maandag het leesmapje meegeven aan uw kind? Dan kunnen wij er nieuwe materialen in doen.

Foto’s
Afgelopen maandag hadden we ijsvrij. De school was dicht vanwege de hevige sneeuw en kou.
Dila en Elif hebben deze dag goed besteedt. Lekker gesleed en sneeuwpoppen gemaakt!

Belangrijke dagen
Vrijdag 19 februari: Studiedag leerkrachten