4 september 2020

• Vrijdag 16 oktober: Studiedag leerkrachten
  • 19 t/m 23 oktober: Herfstvakantie

Welkom terug op school!
Na een gek einde van het vorige schooljaar en een fijne zomervakantie is het tijd voor een nieuw fris schooljaar!

Leren lezen

Voor uw kind is er een spannend schooljaar aangebroken, het leert nu lezen en schrijven. In groep 3 werken wij voor lezen en taal met de methode Veilig leren lezen (kim-versie). Deze methode bestaat uit 13 kernen (hoofdstukken). Via deze nieuwsbrieven wordt u op de hoogte gehouden van wat u kind in de klas leert.

We zijn deze week begonnen met kern ‘start’. De allereerste kern van Veilig leren lezen. Het thema van deze kern is: ‘jij en ik’. We maken kennis met een nieuw lokaal, nieuwe juffen, nieuwe regels in de klas etc. Deze week hebben we samen het themaverhaal al gelezen over Kim en haar vriendje Sim, de opa van Kim en haar geit Gekkie, maar ook met Zoem de Bij.

Wat gaan we leren?
De kinderen leren de komende twee weken tijdens kern start de volgende letters: i, k, m, s. Afgelopen week hebben we de letters i en k al geleerd en dat maakt samen het woordje ik. Ook leren de kinderen het verschil tussen schrijfletters en leesletters.

Andere vakken
Naast het leren lezen krijgen de kinderen ook veel andere (nieuwe) vakken. Zo zijn ze al enthousiast begonnen met het schrijven van de letter i en k. We maken gebruik van de methode Pennenstreken, die sluit goed aan bij de methode van lezen.

Ook hebben ze deze week kennis gemaakt met rekenen. Met het vak rekenen maken we gebruik van de methode Wereld in Getallen. Lezen, rekenen en schrijven zijn in groep 3 erg belangrijk, daarom wordt hier het meeste aandacht aan besteedt.

Daarnaast krijgen de kinderen nog vakken als muziek, gym, tekenen, handvaardigheid, godsdienst, verkeer en Engels.

Eten en drinken
In de klas eten we rond kwart over 10 fruit en drinken we water. In de middag hebben we een drinkmoment, maar is er géén eetmoment.

Gym
De kinderen hebben op dinsdagen en woensdagen gym. Op de dinsdag is dit op een andere locatie, namelijk bij de gymzaal op de Bogermanschool. Wilt u er alstublieft op letten dat uw kind op deze dagen makkelijke kleren en schoenen aan heeft? Vooral op de dinsdagen kost het heen en weer lopen en het omkleden best wat tijd.

We hebben met elkaar een hele leuke en leerzame eerste week gehad. Alle kinderen hebben al heel hard gewerkt in
groep 3!

De juffen van groep 3