Oranjenieuws 27 november 2018
27-11-2018 15:25
Met in deze brief nieuws over de activiteiten, O kom er eens kijken, de schooltandarts, gratis zwemles, schoolfruit, de agenda van de ouderkamer, sinterklaasspel voor moeders, thuis in taal en taalles.

Dinsdag 27 november 2018

Beste ouder of verzorger,

Wat gaat de tijd toch snel. Nog maar een paar daagjes en dan is de decembermaand alweer aangebroken. Volgende week vieren wij het Sinterklaasfeest op school. Wij zullen Sinterklaas en zijn pieten ‘s morgens op het plein verwelkomen. (Tenminste, als alles goed gaat dit jaar….) Wij zouden het leuk vinden als u er ook bij bent. Blijft u ook even als u uw kind naar school heeft gebracht?

woe. 5 december : Sinterklaasfeest, de leerlingen zijn om 13.00 uur uit.
do. 13 december : Groep 7/8 gaat ‘s middags op Bliksemstage
De leerlingen eten tussen de middag met elkaar op school omdat
ze op tijd weg moeten. Wilt u een lunchpakketje meegeven?
woe. 19 december : ’s avonds kerstviering in de groepen (meer informatie volgt)
vr. 21 december t/m
zo. 6 januari : kerstvakantie

O kom er eens kijken, wat ik in mijn schoentje vind…
Aanstaande donderdag is het dan eindelijk zover, dan mogen de kinderen van de Sint op school hun schoen zetten. Nu maar hopen dat de Sint de rommelpieten dit jaar niet heeft meegenomen uit Spanje….

Schooltandarts
Op dinsdag 11 en woensdag 12 december worden de kinderen die hiervoor zijn aangemeld opgehaald door de schooltandarts voor de halfjaarlijkse controle. Is uw kind niet aangemeld voor de schooltandarts, maar wilt u wel dat uw kind naar de schooltandarts gaat? Komt u dan langs bij Marlies (aanwezig op dinsdagmiddag/woensdag/vrijdag) om een inschrijfformulier in te vullen. Neemt u hiervoor wel het zorgpasje mee van uw kind omdat u de gegevens van uw zorgverzekeraar in moet vullen. Als u uw kind vóór 11 december inschrijft bij de schooltandarts kan hij/zij nog deze controle mee.

Gratis zwemles
Jongeren tussen de 5 en 18 jaar die in de wijk Feijenoord wonen (postcodes 3071 t/m 3075 en 3083) kunnen nu gratis hun A-diploma halen in het Afrikaanderbad. Inschrijven hiervoor kan bij het Afrikaanderbad van maandag t/m vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur. Meer informatie leest u in de folder die uw kind mee heeft gekregen. Deze lessen zijn gratis, maar natuurlijk niet vrijblijvend bedoeld. Als jongeren deze zwemlessen gaan volgen is het wel de bedoeling dat ze af gaan zwemmen voor het A-diploma.

Wat staat er deze week op het menu?
Woensdag : peer
Donderdag : appel
Vrijdag : stuk meloen

Als u hiervoor belangstelling heeft kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief van het EU schoolfruitprogramma. U ontvangt dan allerlei weetjes m.b.t. het fruit en groente.
Heeft u interesse, gaat u dan naar de volgende site:

Hieperdepiep hoera!
Deze week zijn er geen jarigen bij ons op school.

Agenda ouderkamer (De volledige agenda kunt u terugvinden op onze site.)
Iedere maandag is er koffie drinken van 08.30 tot ca. 09.30 uur. De ene week is er alleen koffie drinken en de andere week is er een voorlichting tijdens de koffie.

ma. 3 december : 15.00 – 16.00 uur – Overstap groep 3
ma. 17 december : 15.00 – 16.00 uur – Bijeenkomst groep 4

De bijeenkomst van 10 december voor groep 7/8 gaat niet door. Dit omdat er pas een bijeenkomst is geweest voor de ouders van deze groepen.

Sinterklaas dobbelspel voor de moeders
Op dinsdag 4 december van 15.00 tot 16.00 uur doen we een Sinterklaas dobbelspel in de ouderkamer. In de ouderkamer hangt hiervoor een intekenlijst. Wat is de bedoeling? Alle moeders die mee willen doen kopen voor 5 euro een cadeautje en nemen dit ingepakt mee naar school. In de ouderkamer worden alle cadeautjes in een kring gelegd en met elkaar spelen we dan het cadeautjes spel. Doet u gezellig mee en neemt u ook wat lekkers mee? Schrijf dan snel uw naam op de lijst bij de ouderkamer.

Thuis in taal
Iedere donderdag is er inloop in de groepen 0, 1/2 en 3/4. In de ouderkamer gaan we daarna nog even napraten en kunt u een filmpje bekijken van de klas van uw kind. Zo ziet u hoe wij de kinderen iets leren en hoe u dit huis kunt doen. Hieronder ziet u wanneer u na de inloop filmpjes van de klas kunt zien.

November : 09.00 – 09.30 uur – ouders van kinderen uit groep 3/4

Taalles
Wilt u beter Nederlands leren spreken? Dan kunt u naar de taalles komen. Deze wordt iedere donderdag gegeven van 11.00 uur tot 12.00 uur.