Oranjenieuws 20 november 2018
20-11-2018 14:24
Met in deze brief nieuws over de activiteiten, nieuws uit groep 1/2, een digibord voor groep 1/2, nieuws uit groep 3/4, zwemdiploma gehaald, schoolfruit, de jarigen van deze week, de agenda van de ouderkamer, Sinterklaas dobbelspel in de ouderkamer, Vaderavond, thuis in taal en taalles.

Dinsdag 20 november 2018

Beste ouder of verzorger,

Heeft u ook afgelopen zaterdag met uw kind(eren) voor de televisie gezeten om naar de intocht van Sinterklaas te kijken? Wij zijn in ieder geval weer blij dat hij veilig in Nederland is aangekomen. Natuurlijk hopen wij dat hij ons ook dit jaar weer een bezoek zal brengen op zijn verjaardag. De kinderen zijn al volop Sinterklaasliedjes aan het oefenen, dus dat gaat in ieder geval goed komen!

di. 20 en woe. 21 nov. : Voortgangsgesprekken groep 3 t/m groep 8.
woe. 5 december : Sinterklaasfeest, de leerlingen zijn om 13.00 uur uit.
do. 13 december : Groep 7/8 gaat de hele dag op Bliksemstage
woe. 19 december : ’s avonds kerstviering in de groepen (meer informatie volgt)
vr. 21 december t/m
zo. 6 januari : kerstvakantie

Groep 1/2
Zoals u wellicht heeft vernomen (de ouders van leerlingen uit groep 1/2 hebben hierover al een brief ontvangen) is Ellen wegens omstandigheden tot aan de kerstvakantie niet bij ons op school en wel om een leuke reden. Zij en haar man worden in het nieuwe jaar papa en mama. Omdat Ellen bepaalde anti-stoffen niet in haar bloed heeft zitten mag zij van de arts helaas niet met kinderen werken totdat ze 20 weken zwanger is. Tot die tijd hebben wij Marleen Stolk bereid gevonden om de groep op maandag t/m woensdag les te geven. Wij heten haar van harte welkom op onze school. Na de kerstvakantie staat Ellen weer voor de klas op haar vaste dagen, maandag, dinsdag en woensdag.

Nieuw digibord
Vandaag is er in groep 1/2 een digibord geplaatst. Zo kunnen de lessen van Kleuterplein met behulp van het bord worden gegeven.

Groep 3/4
Vanaf dinsdag 20 november keert Ilmy weer terug op school na haar zwangerschapsverlof. Zij gaat dan, samen met Kalifa, groep 3/4 les geven. Haar werkdagen zijn dinsdag t/m vrijdag. Dat betekent dat we dan ook afscheid gaan nemen van Lieke Gort. Haar laatste dag bij ons op school is a.s. vrijdag, 23 november. Wij bedanken haar voor de afgelopen periode en wensen haar veel succes met alles wat op haar pad gaat komen.

Zwemdiploma gehaald
Vandaag hebben een aantal leerlingen van groep 5/6 afgezwommen en hun zwemdiploma gehaald.

A diploma : Nisrine, Mona, Noor, Ilgar, Djamairo en Imeyra
B diploma : Dé-Chaira

Van harte gefeliciteerd!

Wat staat er deze week op het menu?
Woensdag : peer
Donderdag : paprika (1/2 per leerling)
Vrijdag : appel (1/2 per leerling)

Hieperdepiep hoera!
Wij feliciteren onze jarigen van de komende week.

20 november : Shanoau, 7 jaar
26 november : Zeenat, 5 jaar

Van harte gefeliciteerd!

Gaat uw kind trakteren? Denk dan aan deze regel: Eén is genoeg, klein is oké!

Agenda ouderkamer (De volledige agenda kunt u terugvinden op onze site.)
Iedere maandag is er koffie drinken van 08.30 tot ca. 09.30 uur. De ene week is er alleen koffie drinken en de andere week is er een voorlichting tijdens de koffie.

ma. 26 november : geen bijeenkomst
ma. 3 december : 15.00 – 16.00 uur – Overstap groep 3
ma. 17 december : 15.00 – 16.00 uur – Bijeenkomst groep 4

De bijeenkomst van 10 december voor groep 7/8 gaat niet door. Dit omdat er pas een bijeenkomst is geweest voor de ouders van deze groepen.

Sinterklaas dobbelspel voor de moeders
Op dinsdag 4 december van 15.00 tot 16.00 uur doen we een Sinterklaas dobbelspel in de ouderkamer. In de ouderkamer hangt hiervoor een intekenlijst. Wat is de bedoeling? Alle moeders die mee willen doen kopen voor 5 euro een cadeautje en nemen dit ingepakt mee naar school. In de ouderkamer worden alle cadeautjes in een kring gelegd en met elkaar spelen we dan het cadeautjes spel. Doet u gezellig mee en neemt u ook wat lekkers mee? Schrijf dan snel uw naam op de lijst bij de ouderkamer.

Vaderavond
De vaderavond van donderdag 22 november gaat helaas niet door omdat er te weinig aanmeldingen zijn.

Thuis in taal
Iedere donderdag is er inloop in de groepen 0, 1/2 en 3/4. In de ouderkamer gaan we daarna nog even napraten en kunt u een filmpje bekijken van de klas van uw kind. Zo ziet u hoe wij de kinderen iets leren en hoe u dit huis kunt doen. Hieronder ziet u wanneer u na de inloop filmpjes van de klas kunt zien.

November : 09.00 – 09.30 uur – ouders van kinderen uit groep 3/4

Taalles
Wilt u beter Nederlands leren spreken? Dan kunt u naar de taalles komen. Deze wordt iedere donderdag gegeven van 11.00 uur tot 12.00 uur.