Oranjenieuws 13 november 2018
13-11-2018 14:56
Met in deze brief nieuws over de activiteiten, de voortgangsgesprekken, het Kinderrechtenfestival, het schoolfruit, zie ginds komt de stoomboot, de jarige van deze week, de agenda van de ouderkamer, vaderavond, thuis in taal, taalles en een berichtje van Gabriëlle.

Dinsdag 13 november 2018

Beste ouder of verzorger,

Vanaf deze week beginnen wij weer met het schoolfruit/groente vanuit het EU schoolfruit project. Het project loopt tot half april 2019. In deze nieuwsbrief kunt u iedere week lezen wat uw kind aan groente/fruit krijgt aangeboden. Wij hopen dat de kinderen genieten van alles!

di. 20 en woe. 21 nov. : Voortgangsgesprekken groep 3 t/m groep 8.
di. 20 november : Groep 7/8 gaat naar het Maas Podium voor de voorstelling “Legends”
woe. 5 december : Sinterklaasfeest
do. 13 december : Groep 7/8 gaat de hele dag op Bliksemstage
woe. 19 december : ’s avonds kerstviering in de groepen
vr. 21 december t/m
zo. 6 januari : kerstvakantie

Voortgangsgesprekken
Volgende week dinsdag en woensdag zijn de voortgangsgesprekken met de leerkracht van uw kind(eren). Wij hopen dat alle ouders naar deze gesprekken komen omdat wij het contact met de ouders heel erg belangrijk vinden. Indien u niet kunt komen op de tijd die op het briefje staat dat u heeft meegekregen, neemt u dan alstublieft contact op met de leerkracht van uw kind.

Kinderrechtenfestival 2018
Aanstaande zondag, 18 november 2018, organiseren Unicef en Thuis op straat voor de tweede keer op rij het Kinderrechtenfestival. Het wordt een groot feest met veel activiteiten die in het teken van de kinderrechten staan. Van knutselen, circusspelen en djembé tot kinderrechtenbingo. Het festival vindt plaats op zondag 18 november van 13.00 – 16.00 uur op het SS Rotterdam,
3e Katendrechtsehoofd 25, Rotterdam. Het festival is gratis, maar omdat het aantal plaatsen niet onbeperkt is, is inschrijving (per mail) nodig. Dat kan via de website: https://www.unicef.nl/activiteiten/kinderrechtenfestival-2018

Wat staat er deze week op het menu?
Woensdag : studiedag, het fruit van deze dag wordt vrijdag gegeven
Donderdag : peer
Vrijdag : appel en een stukje komkommer

Zie ginds komt de stoomboot…..
Hoera! Het is bijna zover! Zaterdag komt Sinterklaas met zijn Pakjesboot 12 aan in Nederland! De landelijke intocht van de Sint, dit jaar in Zaanstad, is aanstaande zaterdag en wordt uitgezonden op TV vanaf 12.00 uur op NPO3.

Hieperdepiep hoera!
Wij feliciteren onze jarige van de komende week.

19 november : Jeanette de Jager, leidster peuterspeelzaal

Van harte gefeliciteerd!

Agenda ouderkamer (De volledige agenda kunt u terugvinden op onze site.)
Iedere maandag is er koffie drinken van 08.30 tot ca. 09.30 uur. De ene week is er alleen koffie drinken en de andere week is er een voorlichting tijdens de koffie.

ma. 12 november : 08.30 – 09.30 uur - Bijeenkomst “puberbrein” door het CJG.
ma. 12 november : 15.00 – 16.00 uur - Overstap groep 3
ma. 19 november : 15.00 – 16.00 uur - Bijeenkomst groep 1/2.
ma. 26 november : geen bijeenkomst
ma. 3 december : 15.00 – 16.00 uur – Overstap groep 3
ma. 10 december : 15.00 – 16.00 uur – Bijeenkomst groep 7/8
ma. 17 december : 15.00 – 16.00 uur – Bijeenkomst groep 4

Vaderavond
De vaderavond van 22 november a.s. gaat helaas niet door omdat er te weinig aanmeldingen voor deze avond zijn.

Thuis in taal
Iedere donderdag is er inloop in de groepen 0, 1/2 en 3/4. In de ouderkamer gaan we daarna nog even napraten en kunt u een filmpje bekijken van de klas van uw kind. Zo ziet u hoe wij de kinderen iets leren en hoe u dit huis kunt doen. Hieronder ziet u wanneer u na de inloop filmpjes van de klas kunt zien.

November : 09.00 – 09.30 uur – ouders van kinderen uit groep 3/4

Taalles
Wilt u beter Nederlands leren spreken? Dan kunt u naar de taalles komen. Deze wordt iedere donderdag gegeven van 11.00 uur tot 12.00 uur.

Bericht van Gabriëlle
Lieve ouders en kinderen van de Willem van Oranje,

Ik heb 2 jaar met veel plezier op deze school gewerkt: Taallessen gegeven, koffiemomenten verzorgd, bijeenkomsten per groep verzorgd en nog veel meer. Ik heb vele mooie momenten gehad met jullie als ouders, maar ook met de kinderen. Ondanks dat ik mijn werk erg leuk vond en vind, liep ik erg tegen de reistijd aan. Ik ben vaak pas om 18.30 uur thuis bij mijn gezin en dat is erg laat als je 2 jonge kinderen hebt. Ook bleef ik de zorgkant van het onderwijs erg interessant vinden. Op mijn vorige school was ik daar erg mee bezig en op de Willem van Oranje probeerde ik met de bijeenkomsten per groep ook zoveel mogelijk hulp op maat te geven. Omdat ik de zorgkant zo leuk vond en vind ben ik door een kennis gewezen op een vacature van de Hoeksteen, een school bij de Slinge. Daar ben ik op gesprek geweest en uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt. Daar wil ik gaan werken als intern begeleidster. Een lastige keuze was dit. Blijf ik werken bij de Willem van Oranje, waar ik enthousiast ben over het werk medewerkster ouderbetrokkenheid, of ga ik toch die nieuwe uitdaging aan? Ik heb voor het laatste gekozen. Per 1 januari 2019 zal ik werkzaam zijn bij de Hoeksteen en zal ik dus voor de kerstvakantie afscheid van u nemen. Er vinden gesprekken plaats met iemand die mogelijk mijn taken over kan nemen.

Warme groet,
Gabriëlle den Hollander