Oranjenieuws 6 november 2018
06-11-2018 14:58
Met in deze brief nieuws over de activiteiten op school, een studiedag voor het team, het Kinderrechtenfestival, de voortgangsgesprekken, het schoolfruit, het Divali feest, Sinterklaas, de jarigen van deze week, de agenda van de ouderkamer, Vaderavond, de inloopochtend/thuis in taal en de taalles.

Dinsdag 6 november 2018

Beste ouder of verzorger,

Het is alweer november! Er breken voor onze jongste leerlingen spannende tijden aan, want nog maar 11 nachtjes slapen en dan komt Sinterklaas aan in Nederland. Met de aankomst van Sinterklaas breken altijd weer de gezelligste weken aan op school met eerst natuurlijk volop aandacht voor het Sinterklaasfeest en daarna de kerst!

do. 8 november : 19.00 uur - Voorlichting voor ouders over het Voortgezet Onderwijs (de leerlingen mogen mee).
do. 8 november : Niels is deze dag afwezig i.v.m. een EHBO cursus.
ma. 12 november : Groep 5/6 gaat naar Educatieve tuin De Enk voor de les “Uitvogelen”
di. 13 november : Groep 7/8 gaat ’s morgens naar de schaatsbaan voor schoolschaatsen
di. 20/woe. 21 nov. : Voortgangsgesprekken groep 3 t/m groep 8.
di. 20 november : Groep 7/8 gaat naar het Maas Podium voor de voorstelling “Legends”

Studiedag
Woensdag 14 november is er een studiedag voor het team. De kinderen zijn deze dag vrij.

Kinderrechtenfestival 2018
Zondag 18 november organiseren Unicef en Thuis op straat voor de tweede keer op rij het Kinderrechtenfestival. Het wordt een groot feest met veel activiteiten die in het teken van de kinderrechten staan. Van knutselen, circusspelen en djembé tot kinderrechtenbingo. Het festival vindt plaats op zondag 18 november van 13.00 – 16.00 uur op het SS Rotterdam, 3e Katendrechtsehoofd 25, Rotterdam. Het festival is gratis, maar omdat het aantal plaatsen niet onbeperkt is, is inschrijving (per mail) nodig. Dat kan via de website: https://www.unicef.nl/activiteiten/kinderrechtenfestival-2018

Voortgangsgesprekken
Op dinsdag 20 en woensdag 21 november vinden de voortgangsgesprekken plaats voor de leerlingen van groep 3 t/m groep 8. Uw kind mag mee komen naar dit gesprek. (Voor de leerlingen van groep 1 en 2 zijn er aparte gesprekken gedurende het schooljaar omdat zij met KIJK werken.) Wij willen u vragen om het strookje onder aan deze brief in te vullen en uiterlijk vrijdagochtend
9 november in te leveren bij de leerkracht van uw kind. ’s Middags zullen de roosters worden gemaakt en de briefjes mee worden gegeven met daarop de dag en tijd waarop u wordt verwacht.
Als u géén strookje inlevert, dan wordt u automatisch ingeroosterd.

Vanaf volgende week krijgt uw kind op woensdag, donderdag en vrijdag een stuk fruit of groente vanuit het EU-schoolfruit project. De eerste fruitdag is op donderdag 15 november omdat de 14 november een studiedag is (en de kinderen dus vrij). Via het Oranjenieuws houden wij u op de hoogte van de soorten fruit/groente die uw kind aangeboden krijgt.

Sinterklaas
Het duurt nog even voordat Sinterklaas aankomt in Nederland met de Pakjesboot 12, maar vanaf aanstaande maandag kunnen wij al wel kijken hoe de reis van de Sint en zijn pieten naar Nederland verloopt in het Sinterklaasjournaal. Dit wordt dagelijks uitgezonden om 18.00 uur op NPO3. De uitzending van landelijke intocht van de Sint, dit jaar in Zaanstad, is op zaterdag 17 november en wordt uitgezonden vanaf 12.00 uur op NPO3.

Divali
Woensdag 7 november is het Divali-feest. Indien u thuis het Divali-feest viert, dan kunt u hiervoor één vrije dag aanvragen. U dient deze aanvraag te doen bij Sandra. Uw kind thuis houden zonder toestemming wordt als ongeoorloofd verzuim gezien.

Hieperdepiep hoera!
Wij feliciteren onze jarigen van de komende week.

08 november : Djilani, 8 jaar
08 november : Jevainey, 10 jaar
08 november : Andrej,12 jaar
11 november : Ibrahim, 8 jaar
12 november : Doha, 5 jaar
12 november : Muhammedali, 8 jaar

Van harte gefeliciteerd!

Agenda ouderkamer (De volledige agenda kunt u terugvinden op onze site.)
Iedere maandag is er koffie drinken van 08.30 tot ca. 09.30 uur. De ene week is er alleen koffie drinken en de andere week is er een voorlichting tijdens de koffie.

ma. 12 november : 08.30 – 09.30 uur - Bijeenkomst “puberbrein” door het CJG.
ma. 12 november : 15.00 – 16.00 uur - Overstap groep 3
ma. 19 november : 15.00 – 16.00 uur - Bijeenkomst groep 1/2.
do. 22 november : 19.00 – 20.00 uur - Vaderavond: cursus opvoedstijlen door Avant Sanare.
ma. 26 november : 08.30 – 09.30 uur - Opvoedcursus door Gabriëlle.

Vaderavond
Donderdag 22 november is er weer een Vaderavond. Vorige bijeenkomsten werden goed bezocht door de vaders. Komt u ook op 22 november? Heeft u het antwoordstrookje van vorige week (nog) niet ingeleverd maar wilt u wel komen? Geef dit dan door aan Gabriëlle. Dit kan ook per mail. Haar email adres is: g.denhollander@dslwvo.nl

Inloopochtend/thuis in taal
Voor de ouders van groep 0 t/m groep 4 is er iedere donderdag een inloopochtend/thuis in taal van 08.30 tot 09.30 uur. Hieronder kunt u zien wanneer u na de inloop de filmpjes van de klas kunt zien.

November : 09.00 – 09.30 uur – ouders van kinderen uit groep 3/4

Taalles
Wilt u graag (beter) Nederlands leren spreken? Komt u dan naar de taalles die wordt gegeven door Gabrielle. De taallessen zijn op maandag van 13.00 tot 14.00 uur. Aanmelden kan bij Gabrielle.

ANTWOORDSTROOKJE VOORTGANGSGESPREKKEN GROEP 3 T/M 8

Naam : __________________________________________________________________

Ouder van : _______________________________________________________ groep: _____

_______________________________________________________ groep: _____